Σαμαράς: Ζητούμε «αέρα να ανασάνουμε», όχι περισσότερα χρήματα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Την ανάγκη να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, κάτι που δεν σημαίνει και περισσότερα χρήματα, επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Bild, ενώ τόνισε ότι μία επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή θα σήμαινε μία καταστροφή για την χώρα και το τέλος της.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο, και όχι απαραιτήτως περισσότερα χρήματα, προκειμένου να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

«Δεν ζητούμε περισσότερα χρήματα. Αυτό που θέλουμε είναι λίγος αέρας για να ανασάνουμε, να βάλουμε μπροστά την οικονομία και να αυξήσουμε τα κρατικά έσοδα. Περισσότερος χρόνος δεν σημαίνει αυτόματα και περισσότερα χρήματα», σημείωσε ο κ.Σαμαράς.

Σε ερώτηση για το πώς είναι να κυβερνά κανείς μία χώρα, όπου καθημερινά πρέπει να φοβούνται την πτώχευση, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «Πρέπει να διώξουμε αυτήν την αρνητική ψυχολογία, που μοιάζει σαν μια βαθιά μαύρη τρύπα Οι Ελληνες έχουν εκλέξει μία νέα κυβέρνηση, ώστε οδηγήσει την χώρα σε μία νέα πορεία. Εχουμε σημειώσει πρόοδο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις. Και δεν είναι δίκαιο, όταν κάποιοι στην Ευρώπη, παρόλα αυτά, θέλουν να μας ρίξουν ξανά σ’ αυτήν την τρύπα».

Σε ερώτηση για το αν θα ήταν καλύτερα για την χώρα να επιστρέψει στο παλιό της νόμισμα, ο κ.Σαμαραάς απάντησε: «Για όνομα του Θεού, όχι. Μία επιστροφή στην δραχμή θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα. Θα σήμαινε πέντε ακόμη χρόνια περίπου ύφεσης και η ανεργία θα έφτανε στο 40%. Ενας εφιάλτης για την χώρα: οικονομική κατάρρευση, κοινωνική αναταραχή και μία πρωτοφανής κρίση της δημοκρατίας. Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων έχει βυθιστεί τα τελευταία χρόνια κατά 35%. Μία επιστροφή στην δραχμή θα επέφερε μία περαιτέρω μείωση κατά 70%. Ποια οικονομία, ποια δημοκρατία μπορεί να επιβιώσει έτσι; Στο τέλος θα ήταν όπως στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης».

Ερωτηθείς για το αν η χώρα κάνει αρκετά, ο κ.Σαμαράς απάντησε ότι πολλά πράγματα δεν πήγαν καλά και εντός και εκτός Ελλάδας. «Τώρα συγκεντρώνουμε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

Αναφορικά με το αν θα χρειαστεί νέο κούρεμα του χρέους, ο Ελληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συζητηθεί μέχρι στιγμής.

Ο δημοσιογράφος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κατάσταση της υγείας του μετά την χειρουργική επέμβαση στα μάτια, στην οποία υποβλήθηκε μετά τις εκλογές.

Ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι κάθε μέρα γίνεται και καλύτερα. «Σε έναν μήνα περίπου θα έχω επιστρέψει στον παλιό μου εαυτό. Και σας λέω: Είμαι περισσότερο αποφασισμένος από ποτέ να δράσω. Οι θυσίες των Ελλήνων δεν θα πρέπει να πάνε χαμένες. Και όλοι οι πιστωτές μας οφείλουν να γνωρίζουν ότι κι εμείς οι Ελληνες είμαστε αυστηροί με τον εαυτό μας και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Επίσης είμαι σίγουρος, ότι και οι ευρωπαίοι εταίροι είναι στο πλευρό μας και η ελληνική επιτυχία θα ενισχύσει την Ευρώπη».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.