«Άνδρες έτοιμοι για όλα» με μπόλικο γέλιο και στριπτίζ στο θέατρο Λαμπέτη {Συνέντευξη τύπου}

Facebook
Twitter
LinkedIn

Λαμπριάνα Κυριακού

«Άντρες έτοιμοι για όλα» θα είναι γι αυτή τη σεζόν οι ηθοποιοί Κώστας Κόκλας,  Γιάννης Τσιμιτσέλης,  Θανάσης Ευθυμιάδης,  Κώστας Ευριπιώτης και  Μάνος Ιωάννου.  Οι Άνδρες των Ρέππα – Παπαθανασίου ετοιμάζονται ν αντιμετωπίσουν την κρίση της δικής μας εποχής, με ένα διαφορετικό τρόπο.. ίσως πρωτότυπο και ανατρεπτικό… Στη σκηνή του θεάτρου Λαμπέτη από τις 10 Οκτωβρίου, θα δούμε ένα ξεκαρδιστικό στριπτίζ.. κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας. 

Το  έργο «Ladies Night», των Νεοζηλανδών Stephen Sinckair και Antony McCarten, το 1987,  γνώρισε  μεγάλη επιτυχία στις λονδρέζικες  κινηματογραφικές αίθουσες και όχι μόνο.

Το   συγγραφικό δίδυμο Ρέππα – Παπαθανασίου, δίνει σάρκα και οστά στο έργο προσφέροντας  στο θεατρόφιλο κοινό, την ευκαιρία  να ζήσει στιγμές γέλιου και ξεγνοιασιάς.   Όπως μας δήλωσε ο πρώτος, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στον ΙΑΝΟ, εξασφάλισαν τα πνευματικά δικαιώματα του Ζηλανδικού έργου, μεταφέροντας το στην Ελλάδα του σήμερα – σε μια επαρχιακή  πόλη του 2012, όπου δεν υπάρχει κάτι φανταστικό –  που  εν τέλει  προβάλλεται η Ελληνική πραγματικότητα  και δεν θα έχει σχέση με αυτό που έχουμε δει στο σινεμά»

{youtube}V13rQSzYG1A{/youtube}

Μια ομάδα ανδρών, μετά από πολλά οικονομικά προβλήματα, αποφασίζει να λύσει το πρόβλημα της, με ένα παράδοξο τρόπο.  Αποφασίζουν λοιπόν  οι πέντε άνδρες να γίνουν στρήπερ. Η κίνηση τους αυτή, αναστατώνει τις γυναίκες τους, που δεν είναι άλλες από τις Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη – Μαρία Φιλίππου – Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Νίκη Λάμη.

Η Μαίρη Σταυρακέλλη, πήρε πρώτη τη σκυτάλη, λέγοντας ότι «Οι άνδρες έτοιμοι για όλα» είναι μια τρυφερή και ανθρώπινη κωμωδία, με πολλή χιούμορ. Βέβαια το δύσκολο είναι γι αυτούς που αναγκάζονται να βγάλουν τα ρούχα επί σκηνής.

Έτσι με απλότητα ο Κώστας Κόκλας μιας και θα είναι ένας άνδρας έτοιμος για όλα, συνεχίζει τη συζήτηση, λέγοντας ότι «φέτος που είναι ένας δύσκολος χειμώνας θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα, και σκοπός μας είναι να γελάσει ο κόσμος» Ο δημόσιος υπάλληλος του έργου, που δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Τσιμιτσέλη μας διευκρίνισε το  πόσο αστεία θα είναι η παράσταση. «Έχει τα πάντα μέσα, από δράμα –  κωμωδία – φάρσα  ακόμη και στριπτίζ»

Το λόγο πήρε ο Κώστας Ευριπιώτης{φούρναρης}. Μίλησε  για τους δημιουργούς με τα καλύτερα λόγια, τονίζοντας πως «δεν υπάρχουν τέτοιοι δάσκαλοι σαν αυτοί» Συγκεκριμένα για το Ρέππα είπε ότι είναι μια μεγάλη έκπληξη γι αυτόν η συνεργασία μαζί του – αγαπάει τους ηθοποιούς και τους βλέπει συναδελφικά. «Είναι εξαίρετος συγγραφέας αλλά και ηθοποιός. Το αποτέλεσμα θα είναι άρτιο. Δεν ντρεπόμαστε γι αυτό που κάνουμε, γιατί όταν γυμνώνεται κανείς πραγματικά τι άλλο μπορεί να χάσει σε αυτή την κρίση που έχουμε»

Ενώ  Θανάσης Ευθυμιάδης {ο ταξιτζής} ειλικρινείς όσο ποτέ είπε «έχει δεκα χρόνια να κάνω κωμωδία.. η συνεργασία αυτή με έκανε να αισθανθώ κάτι διαφορετικό.  Ευχαριστώ που μου προσφέρουν αυτή τη συνεργασία και πάνω απ όλα για την υπομονή τους.

Η χορογράφος της Παράστασης Ελπίδα Νίνου, μίλησε με μεγάλο ενθουσιασμό για τους συνεργάτες της και το πόσο ωραία περνάει μαζί τους.  Ενώ τόνισε ότι δεν τα δίνουν όλα μόνο  άνδρες αλλά πάνω στη σκηνή περισσότερα δίνουν οι γυναίκες…

Έτσι οι γυναίκες έτοιμες για όλα, πήραν σειρά και μας μίλησαν  με λίγα λόγια και απλά για το τι θα δούμε στη σκηνή. Ευχαρίστησαν το συγγραφικό δίδυμο που τους δίνει αυτή την ευκαιρία της συνεργασίας. Υποσχέθηκαν αρκετό γέλιο  αλλά και στιγμές χαλάρωσης σε αυτούς που θα παρακολουθήσουν την παράσταση.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΑΝΤΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ»

…και ο Θεός έπλασε τον Αδάμ.
Είναι αλήθεια ότι από καιρό σκεφτόμασταν να γράψουμε ένα έργο με επίκεντρο τους άντρες.
Τους σύγχρονους Έλληνες άντρες που ζουν γύρω μας αλλά και το αίνιγμα που λέγεται “άντρας” διαχρονικά.
Γιατί είναι επίσης αλήθεια ότι το ρεπερτόριο μας από τις “τρεις Χάριτες” μέχρι σήμερα γυναικοκρατείται.
Όχι ότι δεν έχουμε γράψει ωραίους αντρικούς ρόλους αλλά σε κάθε έργο μας για κάθε ωραίο μεγάλο αντρικό ρόλο,
υπάρχει ένας ακόμα καλύτερος και μεγαλύτερος γυναικείος ρόλος.
Γενικώς σαν συγγραφείς έχουμε μάλλον αδικήσει το ίδιο μας το φύλο και θέλαμε εδώ και πολλά χρόνια να επανορθώσουμε.
Η ευκαιρία μας δόθηκε φέτος
όταν η θεατρική επιχείρηση ΕΛΛΘΕΑ μας πρότεινε να ανεβάσουμε την κωμωδία των Νεοζηλανδών  Stephen Sinclair και Anthony McCarten με τον τίτλο “Ladies night”. Πέρα από την επιθυμία μας να δουλέψουμε ένα έργο
με επίκεντρο τους άντρες ηθοποιούς, βρήκαμε και πολύ επίκαιρο το θέμα. Κάποιοι καθημερινοί άντρες άνεργοι αποφασίζουν να γίνουν στρήπερ για να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο επίκαιρο έργο
στην σύγχρονη πολιτική συγκυρία. Σε μια εποχή που η κρίση έχει οδηγήσει τους πάντες στα όρια τους, ήρθε αυτή η ιδέα ενός τρυφερού και αισιόδοξου έργου που μιλάει για την οικονομική κρίση αλλά όχι με το λεξιλόγιο της απελπισίας.
Ήρωες άνεργοι άντρες που μας εκμυστηρεύτηκαν πόσο αβάσταχτο είναι το προνόμιο να είσαι το πρώτο φύλο. Αντρες στραπατσαρισμένοι από την οικονομική κρίση, από τον αιώνιο Γολγοθά των διαπροσωπικών σχέσεων
αλλά και από την ίδια την αντρική τους ταυτότητα.
Γιατί η οικονομική κρίση χτυπάει ψυχικά πρώτα απ όλους τους άντρες. Ο άντρας βιώνει πάντα την οικονομική του αποτυχία σαν προσωπική ήττα. Οι γυναίκες στην οικονομική πτώση πιέζονται.
Οι άντρες αισθάνονται ότι μηδενίζονται. Ευχαριστούμε λοιπόν τους νεοζηλανδούς συγγραφείς, για την αφορμή να φτιάξουμε μια ανδροκεντρική παράσταση και φυσικά τους πρωταγωνιστές μας που δημιούργησαν
υποδειγματικές εκδοχές της ταυτότητας “άντρας”.
Φυσικά δεν ξεχνάμε και τις γυναίκες του θιάσου γιατί πως αλλιώς μπορεί ο κάθε Αδάμ να επαληθεύσει το αντριλίκι του αν όχι στη σχέση του με μια γυναίκα; Με αυτή την παράσταση θέλουμε να ευχαριστήσουμε
όλους τους άντρες ηθοποιούς που στάθηκαν στο πλάι μας τόσα χρόνια, αναδεικνύοντας με το ταλέντο τους, τους αντρικούς ρόλους που φτιάξαμε. Τους αφιερώνουμε αυτή την παράσταση, όπως την αφιερώνουμε
και σε όλους τους άντρες. Και πρώτα απ όλους στους πατεράδες μας. Γιατί για να γεννηθεί κάποιος πρέπει εκτός από μάνα να έχει και ένα πατέρα.
Και για να είσαι πατέρας πρέπει κατ’ αρχήν να είσαι άντρας.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΕΤΗ

Λ.Αλεξάνδρας 106

Τηλ. 210 6457086

ΑΝΤΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ

των Stephen Sinclair & Anthony McCarten

Απόδοση-Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη

Χορογραφίες: Ελπίδα Νίνου – Θανάσης Γιαννακόπουλος

Σχεδιασμός Φωτισμών: Χρήστος Τζιόγκας

Πρωταγωνιστούν:

Κώστας Κόκλας, Θανάσης Ευθυμιάδης, Κώστας Ευριπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μάνος Ιωάννου, Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Νίκη Λάμη.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη 20:00

Πέμπτη 21:00

Παρασκευή 21:00

Σάββατο 18:00 (λαϊκή) & 21:00

Κυριακή 18:00 & 21:00

Τιμές Εισιτηρίων:

Πλατεία: 20 €, Εξώστης: 18 €, Λαϊκή: 17 € (Σάββατο απόγευμα), Φοιτητικό: 15 €

Ανέργων: 10 € (απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας)

Παραγωγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.