Φιλίν: Ξέρω ποιος μου έριξε οξύ

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Απολύτως βέβαιος ότι γνωρίζει το δράστη ή τους δράστες της επίθεσης εναντίον του με οξύ τον προηγούμενο μήνα εμφανίστηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπολσόι, Σεργκέι Φιλίν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, ο Φιλίν ανέφερε ότι δεν θα ήθελε να δώσει ονόματα, προτού οι αστυνομικές αρχές ολοκληρώσουν τις έρευνες και είναι έτοιμες για ανακοινώσεις.

Ο ίδιος δήλωσε σίγουρος ότι απώτερος στόχος της επίθεσης ήταν να φύγει από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή και να καταστρέψουν τη φήμη του πιο αναγνωρισμένου μπαλέτου της Μόσχας.

Ο Σεργκέι Φιλίν αναμένεται να ταξιδέψει τον επόμεο μήνα στη Γερμανία, προκειμένου να συνεχίσει τη θεραπεία του.

Από την επίθεση με οξύ που δέχθηκε στις 17 Ιανουαρίου, ο Φιλίν έχει υποστεί σοβαρή ζημιά στα μάτια και, όπως δήλωσε, έχει ήδη υποβληθεί σε πέντε χειρουργικές επεμβάσεις και βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση.

Ο 42χρονος είπε ότι γνώριζε πως κάποιοι είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που χειριζόταν το μπαλέτο, το οποίο είναι γνωστό για τις έριδες και τις συγκρούσεις στους κόλπους του, αλλά πίστευε ότι δεν είχε «εμφανείς εχθρούς».

Εμφανίστηκε, επίσης, μετανιωμένος που δεν έλαβε σοβαρότερα υπ’ όψιν του τις απειλές των τελευταίων μηνών και τις παρενοχλήσεις που δεχόταν, αποδεχόμενος πλέον ότι «αυτό οδήγησε στην τραγωδία που έζησε».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.