«Εθνικό και οικονομικό έγκλημα η απαξίωση της φαρμακοβιομηχανίας»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η αποβιομηχάνιση ευθύνεται για την εκτίναξη της ανεργίας – Η Πολιτεία οφείλει να αντιταχθεί στον παραλογισμό της τρόικας που χαρίζει την ελληνική αγορά στα εισαγόμενα ανώνυμα γενόσημα

Εγκληματική είναι κάθε απόφαση που εντείνει την αποβιομηχάνιση της χώρας, επισημαίνει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, με αφορμή την ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την ανεργία στο εφιαλτικό ποσοστό 27% τον περασμένο Νοέμβριο και τις προβλέψεις για 30% το 2013.

Σε αυτή την χωρίς τέλος πτώση, ο μόνος τρόπος αναχαίτισης και η μόνη δυνατή λύση, είναι η συγκέντρωση όλων των δυνάμεων σε μια εθνική προσπάθεια, με στόχο την ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής, επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της ΠΕΦ, τονίζοντας παράλληλα τον παραλογισμό και την επιμονή της τρόικας να διαμορφώσει συνθήκες άλωσης και απόλυτης κυριαρχίας της ελληνικής αγοράς από εισαγόμενα φάρμακα, χωρίς να επιτυγχάνεται η πολυπόθητη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Αντιθέτως, τα αλλεπάλληλα πλήγματα στη δυναμική της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας συνεπάγονται τεράστιο οικονομικό κόστος ανεργίας και αποβιομηχάνισης, το οποίο η χώρα δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να επωμιστεί.

Η ΠΕΦ επισημαίνει πως η αδυναμία της Πολιτείας να διαπραγματευτεί τα αυτονόητα με τους εκπροσώπους της τρόικας είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή, δεδομένου ότι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης ακολουθεί τους προβλεπόμενους στόχους, ενώ παράλληλα όλες οι φωνές συγκλίνουν στην επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Στη συγκυρία αυτή, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι από τους ελάχιστους εναπομείναντες παραγωγικούς θύλακες της χώρας με εκατομμύρια επενδύσεων τα τελευταία χρόνια, με διατήρηση αλλά και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και εξαγωγές σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η διοίκηση της ΠΕΦ, υπογραμμίζει επίσης, ότι με αυτό το δεδομένο, μόνο ως εθνικό και οικονομικό έγκλημα μπορεί να χαρακτηριστεί η αποβιομηχάνιση στην οποία καταδικάζεται ένας τόσο νευραλγικός για την ελληνική οικονομία τομέας, αφού ο σχεδιασμός της Τρόικας για μαζική εισαγωγή ανώνυμων γενοσήμων στην ελληνική φαρμακευτική αγορά, διαμορφώνει μια κατάσταση που αναγκαστικά εκτοπίζει το ελληνικό ποιοτικό φάρμακο.  Όμως ο μαρασμός της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στερεί την Ελλάδα όχι μόνο από ποιοτικά φάρμακα που διασφαλίζουν τη δημόσια Υγεία, αλλά κυρίως από τη μοναδική λύση στο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα, δηλαδή την ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ, κ. Δημήτρης Δέμος, συνόψισε την κατάσταση ως εξής:« Έχουμε φτάσει πια στα όρια της λογικής. Η χώρα βυθίζεται μέρα με την μέρα σε οικονομικό μαρασμό και ταυτόχρονα, είμαστε μάρτυρες αποφάσεων που φαίνεται να επισπεύδουν την καταστροφική πορεία. Το ρεκόρ ανεργίας είναι ένας δείκτης του πού θα οδηγηθούν τα πράγματα εάν δεν παρέμβουμε όσο υπάρχει ακόμη χρόνος. Πώς είναι δυνατόν ένας θύλακας ανάπτυξης, τον οποίο ανεξάρτητες μελέτες χαρακτηρίζουν ως αναδυόμενο αστέρα, να καταδικάζεται στον αφανισμό, την στιγμή που θα έπρεπε να πρωτοστατεί στη σωτηρία της χώρας; Πώς να εξηγήσουμε ότι η ελληνική αγορά φαρμάκου εκτίθεται στις μαζικές εισαγωγές γενοσήμων πολυεθνικών εταιρειών, και την ίδια στιγμή το ελληνικό φάρμακο δέχεται πυρά από όλες τις κατευθύνσεις; Καλούμε τους υπεύθυνους να αναλογιστούν πλέον το βάρος της ιστορικής ευθύνης που φέρουν».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.