Εξασθένηση ιστορικής μνήμης αναδεικνύει δημοσκόπηση

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με διαφορά της τάξης του 0,7% προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υψηλό παραμένει το ποσοστό όσων δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν ή δεν έχουν ακόμα αποφασίσει τί θα ψηφίσουν, σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 18,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,1%, η ΧΑ 7,4%, οι ΑΝΕΛ 6,6%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, η ΔΗΜΑΡ 3,9%, το ΚΚΕ 3,8% ενώ 21,1% είτε δεν έχουν αποφασίσει ακόμα είτε δηλώνουν πως θα απέχουν.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει το 48%, έναντι 39% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται -από το 30% των ψηφοφόρων- ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 14% του Αλ.Τσίπρα. Το 38% πάντως των ερωτηθέντων εκτιμά πως κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι κατάλληλος για αυτή τη θέση.

Το 68% εκτιμά πως τα πράγματα είναι χειρότερα στη χώρα από ότι ήταν πριν από ένα χρόνο, ενώ το 74% θεωρεί πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Εντύπωση προκαλεί επίσης εύρημα στην ίδια δημοσκόπηση, σύμφωνα με το οποίο το 30% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι στα χρόνια της δικτατορίας τα πράγματα ήταν καλύτερα από ό,τι σήμερα, έναντι 63% που διαφωνεί με τη συγκεκριμένη θέση και 7% που δηλώνει ότι «δεν ξέρει» ή «δεν απαντά».

Στην ίδια θεματική ενότητα της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (59%) θεωρεί πως σε θέματα ασφαλείας η κατάσταση επί Χούντας ήταν καλύτερη, 46% θεωρεί ότι είχε καλύτερη διαβίωση και το 24% πιστεύει πως η χώρα είχε καλύτερη διεθνή εικόνα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.