Ο Κώστας Κωστής ανέλαβε τον συντονισμό και τη διαμόρφωση του προγράμματος του Megaron Plus

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής κ. Ιωάννης Μάνος παρεκάλεσε τον καθηγητή κ. Κώστα Κωστή να αναλάβει τον συντονισμό και τη διαμόρφωση του προγράμματος Megaron Plus. Το πρόγραμμα αυτό στο οποίο το Μέγαρο αποδίδει πρωταρχική σημασία, έχει ως στόχο την προσέλκυση ενός ευρύτερου κοινού και κυρίως νέων ανθρώπων, με διαλέξεις, συζητήσεις και συμπόσια στα οποία λαμβάνουν μέρος έλληνες και ξένοι διανοητές και επιστήμονες.

Επιδίωξη του είναι η  δημιουργία μιας διαρκούς εστίας ενημέρωσης ανταλλαγής απόψεων και στοχασμού και  κυρίως η πρακτική προσέγγιση μεγάλων κοινωνικών και πολιτιστικών ζητημάτων.

Ο καθηγητής κ. Κωστής ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του κ. Ι. Μάνου, επεσήμανε τη σημαντική επιτυχία του προγράμματος του Megaron Plus στη διάρκεια των χρόνων λειτουργίας του, και προσφέρθηκε να συνεισφέρει αφιλοκερδώς την γνώση και την εμπειρία του, για τον εμπλουτισμό και την ενδυνάμωση του σημαντικού αυτό ελεύθερου βήματος στοχασμού και ενημέρωσης.

Ο Κώστας Κωστής γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και οικονομική ιστορία στην École des hautes études en sciences sociales στο Παρίσι, όπου το 1985 υποστήριξε τη διδακτορική διατριβή του. Δίδαξε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1988 μέχρι το 2003. Από το 2004 είναι καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2006 μέχρι το 2009 κατείχε την Έδρα Σπουδών για τη Νεότερη και Σύγχρονη Ελλάδα στην École des hautes études en sciences sociales, στο Παρίσι.

Στα δημοσιεύματά του περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, Η ιστορία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (1914-1940), Αθήνα 2003, Στον καιρό της πανώλης. Εικόνες από τις κοινωνίες της ελληνικής χερσονήσου, 14ος – 19ος αιώνας, Ηράκλειο 1995, ‘Τα κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας’, Η διαμόρφωση του ελληνικού κράτους, 18ος – 21ος αιώνας, Αθήνα 2013.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.