Κατέρρευσε γέφυρα αυτοκινητοδρόμου στις ΗΠΑ

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Γέφυρα του διαπολιτειακού σιδηροδρόμου 5 κατέρρευσε χθες το απόγευμα (τοπική ώρα) στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, με αποτέλεσμα αυτοκίνητα και άνθρωποι να καταλήξουν στα νερά του ποταμού Σκάτζιτ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της Πολιτείας, Μαρκ Φράνσις, η γέφυρα βρισκόταν σε αγροτική περιοχή, και για αυτό -όπως είπε- δεν αναμένεται να υπάρχουν πολλά θύματα ή τραυματισμοί. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αναφορά για τίποτα από τα δύο.

Η κατάρρευση σημειώθηκε στις 7 το απόγευμα. (τοπική ώρα, 05:00 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) μεταξύ των πόλεων Μάουντ Βερμόν και Μπέρλινγκτον, 90 χλμ. βορείως του Σηάτλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από το CNN δείχουν ένα κομμάτι της γέφυρας να βρίσκεται στο νερό και γύρω κόσμος, καθώς και ανθρώπους να στέκονται στην οροφή των οχημάτων μέσα στον ποταμό.

Η εφημερίδα Seattle Times ανέφερε ότι τρεις άνθρωποι διασώθηκαν από το νερό. Ωστόσο, διασώσεις αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί προς στιγμήν από τις αρχές.

Οι αιτίες της κατάρρευσης παραμένουν αδιευκρίνιστα, ενώ δεν έβρεχε τη στιγμή του συμβάντος.

 

Τις έρευνες για το ατύχημα αναλαμβάνει το Υπουργείο Μεταφορών της Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τον Φράνσις.

Η γέφυρα είχε κατασκευαστεί το 1955, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ιδιωτικής Εθνικής Βάσης Δεδομένων για τις Γέφυρες. Ο αυτοκινητόδρομος και η γέφυρα είναι ο κύριος οδικός άξονας ανάμεσα στο Σηάτλ και το Βανκούβερ του Καναδά.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σκάτζιτ, με δήλωσή του στην ιστοσελίδα του στο Facebook, ζητεί από τον κόσμο να αποφύγει την περιοχή για να μπορούν να εργαστούν τα συνεργεία πρώτων βοηθειών.

Η κατάρρευση σημειώνεται σχεδόν έξι μήνες αφότου μια άλλη γέφυρα κατέρρευσε στη Μινεσότα και δημιούργησε ανησυχίες για ελαττωματικές υποδομές στις ΗΠΑ.

Η κατάρρευση αυτή, τον Αύγουστο του 2007, της γέφυρας I-35W στον ποταμό Μισισιπή κατά τη βραδινή ώρα αιχμής είχε στοιχίσει τη ζωή σε 13 ανθρώπους ενώ 145 είχαν τραυματισθεί.

Στην έρευνα που ακολούθησε, οι αρχές διαπίστωσαν πως δώδεκα χαλύβδινα υποστηρίγματα, τα οποία πιστεύεται ότι προκάλεσαν την καταστροφή, ήταν μικρότερα σε μέγεθος από τις προδιαγραφές και μια επιθεώρηση ρουτίνας δεν θα μπορούσε να αποκαλύψει το πρόβλημα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.