Τις χώρισε ο θάνατος στα 16…

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τέσσερις αχώριστες φίλες, τέσσερα 16χρονα κορίτσια, αθλήτριες του βόλεϊ άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο τα χαράματα του Σαββάτου.

Τραγικό παιχνίδι επεφύλαξε η μοίρα για τις αχώριστες φίλες Μαρίνα, Κατερίνα, Σία και Μερίνη

Μαζί τους, η 41χρονη οδηγός, μητέρα της μίας κοπέλας, η οποία είχε αναλάβει να τις επιστρέψει σπίτι μετά το πάρτι στο οποίο είχαν διασκεδάσει στον Αγιο Στέφανο. Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία του Αγίου Στεφάνου και της Ανοιξης, αλλά και ο κόσμος του βόλεϊ που θρηνεί για τον χαμό των τεσσάρων ταλέντων που χάθηκαν τόσο νωρίς…

Η Κατερίνα Παρίση, η Σία Καραστεργίου, η Μαρίνα Πρίφτη, η Μερίνη Σταυρουλάκη ήταν συνομήλικες και «κολλητές» φίλες. Τις ένωνε η αγάπη τους για το βόλεϊ, αλλά και τα κοινά τους μέρη στην περιοχή, όπου σύχναζαν. Εκτός από τη Σία που φοιτούσε στο Λύκειο της Ανοιξης, οι τρεις πήγαιναν στο σχολείο του Αγίου Στεφάνου. Την περασμένη Παρασκευή, ανήμερα της ανακοίνωσης της βαθμολογίας των Πανελληνίων, φίλοι τους από το σχολείο διοργάνωσαν πάρτι σε ένα κτήμα της περιοχής, παρουσία μάλιστα γονιών που είχαν και την ευθύνη των καλεσμένων. Και τα τέσσερα κορίτσια ήταν προσκεκλημένα και πήγαν στη γιορτή των συμμαθητών τους. Μάλιστα, οι τρεις από τις τέσσερις είχαν κανονίσει να διανυκτερεύσουν μαζί στο σπίτι της Κατερίνας.

Το χρονικό

Μια σειρά από γεγονότα αποδείχθηκαν μοιραία εκείνο το βράδυ. Τις κοπέλες θα πήγαινε να παραλάβει η μαμά της Κατερίνας για να τις μεταφέρει στο σπίτι της. Ομως η μητέρα της Μερίνης, η 41χρονη καθηγήτρια Αγγλικών, Αθηνά Βούλγαρη, προσφέρθηκε να εξυπηρετήσει τα κορίτσια, ώστε να μην έρχεται και η άλλη μητέρα. Βλέποντας την καλή διάθεση της οδηγού, τα κορίτσια δέχθηκαν και η Κατερίνα, η πασαδόρος της ομάδας του Αγίου Στεφάνου, ενημέρωσε τη μητέρα της να μην έρθει.

Τα τέσσερα κορίτσια επιβιβάστηκαν στο μικροσκοπικό αυτοκίνητο και η οδηγός ξεκίνησε. Σε εκείνο το σημείο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Εθνους», συνέβη το δεύτερο μοιραίο γεγονός. Η οδηγός ξεχάστηκε να στρίψει στον δρόμο για το σπίτι της 16χρονης και έκανε έναν μικρό κύκλο. Γύρω στις 3 τα ξημερώματα, στην οδό Τραπεζούντος 39, το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε αρχικά σε σταθμευμένο όχημα και στη συνέχεια σε τοιχίο, με αποτέλεσμα να ανατραπεί. Ο θάνατος της 41χρονης και των τεσσάρων κοριτσιών ήταν ακαριαίος.

Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, την κακή αυτή ώρα. Προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Κηφισιάς, ενώ αναμένονται και οι ιατροδικαστικές εξετάσεις για τα αίτια θανάτου των πέντε γυναικών. Περίοικοι αναφέρουν ότι ο δρόμος αυτός είναι επικίνδυνος και πως και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί ατυχήματα. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν υπάρχει σημάδι φρένων στην άσφαλτο, αλλά και η σοβαρότητα του δυστυχήματος κάνουν τις Αρχές να εξετάζουν όλες τις παραμέτρους.

ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Θρήνος και ερωτηματικά

Η επόμενη ημέρα της τραγωδίας βρήκε τις τέσσερις οικογένειες να θρηνούν την απώλεια των κοριτσιών τους, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία του Αγίου Στεφάνου και της Ανοιξης να προσπαθεί να σταθεί δίπλα τους με κάθε τρόπο. Οι αυλές των σχολείων άνοιξαν ξανά για να φιλοξενήσουν τους φίλους των κοριτσιών, που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη και οι τέσσερις φίλες τους δεν είναι πια εκεί…

«Το πένθος βαρύ και τα ερωτηματικά πολλά. Για τα παιδιά μας, που ήμασταν και στις χαρές και στις λύπες μαζί», λέει στο «Εθνος» ο Μάριος Λουκάτος από τον Σύλλογο Γονέων Ανοιξης. «Ειδικά για τη μία κοπέλα, που η σορός της πρέπει να μεταφερθεί στην Αλβανία, οφείλουμε να βοηθήσουμε όλοι. Και ο κόσμος συνδράμει συγκινητικά όσο και όπως μπορεί», μας λέει. «Είναι παιδιά φίλων, γνωστών, γειτόνων…. Δεν υπάρχουν πρωτότυπα λόγια για να εκφράσει κανείς τον πόνο και τη λύπη για την απερίγραπτη αυτή απώλεια, τη συμπόνια προς τους οικείους τους. Κουράγιο στις οικογένειες…», συμπληρώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Λυκείου Αγίου Στεφάνου Γιάννης Σώκος. «Ο τρόπος που χάθηκαν είναι αδιανόητος για όλους μας. Ομως η η γενναιότητα των γονιών τους, αλλά και η αλληλεγγύη του κόσμου είναι αυτά που μας κάνουν να μπορούμε να συνεχίσουμε», λέει στο «Εθνος» ο Γιώργος Παντόπουλος, προπονητής βόλεϊ στην ομάδα του Αγίου Στεφάνου.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.