Βρεθήκαμε στην Πρεμιέρα της Annie και ταξιδέψαμε μαζί της

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

της Λαμπριάνας Κυριακού

Από ένα τυπογραφικό λάθος άρχισε η Ιστορία της μικρής Άννυς, της ηρωίδας του James Whitcomb που το πραγματικό της όνομα είναι Μαρί Άλις {Αλλυ}, μιας 12χρονης ορφανής που έμενε σε μια γειτονιά του Riley. Στην Τρίτη έκδοση του ποιήματος του, έγινε ένα τυπογραφικό λάθος και η Άλλυ.. έγινε Άννυ. Ο James Whitcomb θεώρησε σωστό να μην διορθώσει το λάθος, μιας και το βιβλίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

 

 

Η επιτυχία της Άννυ, μεταφέρθηκε και στη θεατρική σκηνή, έγινε Μιούζικαλ και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους σε ολόκληρο τον κόσμο. Πολλά παιδιά ταυτίστηκαν μαζί της. Ένα έργο που έχει πολλά επίκαιρα στοιχεία, σε όποια χώρα και να ανεβαίνει.

Κάποιες φορές τα όνειρα βγαίνουν αληθινά… όμως γιατί   η Annie «γεννήθηκε» και στην Ελλάδα, μέσα από τα μάτια  της Θέμις Μαρσέλλου, που ανέλαβε τη σκηνοθεσία, τα κείμενα και τους στίχους των τραγουδιών του έργου.

altΗ Annie είναι πια γεγονός… η ιστορία που όλοι αγαπήσαμε έκανε χθες πρεμιέρα, στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου.

Το θεατρικό του ντεμπούτο, έκανε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, έχοντας το ρόλο  του Όλιβερ Γουορμπακς , του δισεκατομμυριούχου που αγάπησε και δέθηκε με την Annie. Ο ρόλος δεν του πήγαινε και τόσο,  θα μπορούσε να αντικατασταθεί από ένα πολύ καλό  ηθοποιό που τραγουδάει καλά, αλλά  μπορώ να πω ότι  στο μουσικό μέρος ήταν εξαιρετικός, έβγαζε  την ευαισθησία του ρόλου και αυτό περνούσε στον κόσμο.  Ο ίδιος λέει: Είχα δει την παράσταση παιδί, δεν ξέρω τι ακριβώς είχε μείνει από μέσα μου, αλλά σαν μεγάλος μπορώ να καταλάβω ότι το έργο απηχεί απόλυτα τους προβληματισμούς της σημερινής εποχής.  Όσα για την απόπειρα μου εδώ, κατάλαβα ότι πρέπει να είσαι συνέχεια σε εγρήγορση  και να τα δίνεις όλα.

alt

Η Κατερίνα Παπουτσάκη, κάνει την  Γκρεις Φαρελ την γραμματέα του Γουόρμπακς. Ήταν πολύ  καλή επιλογή να δεχθεί αυτό το ρόλο. Γνωρίζουμε όλοι τις φωνητικές της ικανότητες αλλά σε αυτό το ρόλο  δείχνει καθαρά  ότι της πάει πολύ το μιούζικαλ.

Ο Ρόλο της Μις Χάνιγκαν είναι εναλλασσόμενος. Στην Πρεμιέρα, είδαμε την Αννα Παναγιωτοπούλου, ενώ  το ρόλο της Μις Χανιγκαν θα κάνει και η Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

«Δεν έχω κάνει ως τώρα πολλές κακές στο θέατρο.  Ο ρόλος της Μις Χανιγκαν είναι χρυσός για μένα και πολύ δύσκολος. Νόμιζα η συνεργασία με τα παιδιά είναι βασανιστήριο αλλά τελικά αποδήχθηκε το αντίθετο. Έχουν ένα αδιανόητο επαγγελματισμό.  Χαίρομαι που είμαι εδώ. Χαίρομαι που για πρώτη φορά μοιράζομαι ένα ρόλο με την Μίρκα που τόσα χρόνια ήμασταν πάντα μαζί σε διαφορετικούς ρόλους, μας λέει η Αννα Παναγιωτοπούλου.

altΔεκατέσσερα παιδιά χωρισμένα σε 2 ομάδες, ανεβαίνουν επι σκηνής  και δίνουν στο έργο τη σημασία που του πρέπει. Οι φωνητικές τους ικανότητες, όπως και η χορευτικές τους χάρισε το πιο δυνατό χειροκρότημα. Το Ρόλο της Annie κάνουν δυο κορίτσια, η Άννα Μαρια Κόρνια, η οποία ήρθε με τη μητέρα της από τη Χιο για χάρη της παράστασης, ενώ το δεύτερο κοριτσάκι που ενσαρκώνει την Annie είναι η Δανάη Βασιλοπούλου.

Επίσης επι σκηνής  θα δούμε τον Αργύρη Αγγέλου στο ρόλο του Ρούστερ Χανιγκαν – αδελφού της Μις Χανιγκαν και την Ιωάννα Πηλιχού στο ρόλο της Λίλι Σεντ Ρετζις, φίλης του Ρούστερ.

Ο υπόλοιπος θίασος αποτελείται από πολλούς αξιόλογους νέους ηθοποιούς. Που τραγουδούν και παίζουν εξίσου καλά.  Αξιοθαύμαστοι!!  με κάποιους να ξεχωρίζουν όπως είναι ο Βασίλης Αξιώτης στο ρόλο του Προέδρου Ρούζβελτ και η Idra Kayne, στον τριπλό ρόλο της στο έργο – της κυρίας Πιουχ, Μπέρθα και της Πωλήτριας μήλων.

alt

Επίσης ένας από τους πρωταγωνιστές της παράστασης, ήταν   ο Σάντι.  O Σάντι βρέθηκε πεταμένος  στα σκουπίδια, υιοθετήθηκε από την παραγωγή και συγκεκριμένα από τον Άλεξ που  του  χάρισε πίσω την ζωή που του έπρεπε.  Ο Σάντι όμως κουραζόταν πολύ πάνω στην σκηνή και έτσι έπρεπε να αντικατασταθεί  από τον Γιούρι ,που εκτέλεσε το ρόλο του άψογα.

Καλεσμένοι στην πρεμιέρα της Annie, ήταν ο Γεράσιμος Σκαδαρέσης με την Μπέσσυ Μάλφα, η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Χάρις Ρόμας, ο Γιώργος Καπουτζίδης, η Μπέσσυ Αργυράκη, η Αριελ Κωνσταντινίδη (που ήταν και η πρώτη ελληνίδα Άννιε)η Θωμαή Ανδρούτσου, ο Γιάννης Αγγελίδης, η Ματθίλδη Μαγγίρα, η Ντερέττα Παπαδημητρίου, η Ελένη Κρίτα,  ο Χρήστος Γιάνναρης, ο Φωκάς Ευαγγελινός, η Ευρυδίκη, η Τάμτα, η  Μιμή Ντενίση, ενώ παρέλασαν και οι τηλεπερσόνες  της ελληνικής τηλεόρασης Ζέτα Μακρυπούλια, Νάντια Μπουλέ,  Ελεωνόρα Μελέτη,Τατιάνα Στεφανίδου, η Δέσποινα Μοιραράκη

 

 

alt

 

ΟΡΦΑΝΑ (ΔΙΠΛΗ ΔΙΑΝΟΜΗ)

ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΜΑΔΑ :

Μαρία – Σοφία Μούντη

Μυρτώ Χατζηδήμα

Ελένη Χαλβατζιδάκη

Αδαμαντία Μαστροδούκα

Αλίκη Αγγελοπούλου

Αριστέα Ρουμελιώτη

ΡΟΖ ΟΜΑΔΑ :

Calllie Okawere

Εβελίνα Άνθη

Μαρία Κακάμπουρα

Ειρήνη Λαπατά

Μαρία Ματακάκη

Carmen Lemes

Ζωή Πετράκη

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Άννα Παναγιωτοπούλου:  Μις Χάνιγκαν

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Όλιβερ Γουώρμπακς

Κατερίνα Παπουτσάκη: Γκρέης  Φάρελ

Αργύρης Αγγέλου: Ρούστερ

Ιωάννα Πηλιχού: Λίλυ

Στο ρόλο της ΑΝΝΙΕ, οι μικρές: Άννα-Μαρία Κόρνια και Δανάη Βασιλοπούλου

ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΟΙ:

Ανδρέας Κωνσταντινίδης  Βησσαρίων Τσιώνας Βασίλης Αξιώτης  Idra Kayne

Χρήστος Zan-Batist Άννα Φιλιππάκη  Γιώργος Γιαννίμπας

Μαρία Βασιλάτου  Στεφανία Χούγια  Πάνος Μαλικούρτης

Άννα Αθανασιάδη  Θέμις Μαρσέλλου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Κώστας Λαλιάμος  Γεωργία Κούκα

Μουσταφά Αλ – Ασαλί Μαρία Γκριντάσοβα

Δαμιανός Μέτσο Θωμαΐς Χειλά

Μελίνα Ντούσικου

Στο ρόλο του Σάντυ.. ο αδέσποτος σκύλος που υιοθετήθηκε και εκπαιδεύτηκε για τις ανάγκες της παράστασης

ΜΟΥΣΙΚΟΙ:

Γιάννης Αντωνόπουλος: διεύθυνση ορχήστρας &πιάνο

Διονύσης Κοκκόλης: 1η τρομπέτα

Δημήτρης Καμινάρης: 2η τρομπέτα

Χρήστος Αλεξάκης: τρομπόνι

Δημήτρης Καραγιάννης: κλαρινέττο, tenoro σαξόφωνο, φλάουτο

Κωστής Βαζούρας: alto σαξόφωνο, soprano σαξόφωνο, φλάουτο

Αλέξανδρος Μιχαηλίδης: κλαρινέττο, basso κλαρινέττο, βαρύτονο σαξόφωνο

Χρήστος Γκάτσος: κιθάρα – banjo

Γεννάδιος Μπίκοφ: βιολί

Αλέξανδρος Χαραλάμπους: βιολοντσέλο

Κώστας Αρσένης: κόντρα μπάσο

Γιώργος Κωστελέττος :ντράμς

Αθανασία Γκούβαρη: κρουστά

Σόλων Αποστολάκης: keyboards

Θέατρο:

«ΘΕΑΤΡΟΝ» – Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, Ταύρος //  Τηλ. 212 254 0300  // www.theatron254.gr

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Λεωφορεία: 049 (Πειραιάς-Ομόνοια), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

914 (Ομόνοια-Πειραιάς-Παλαιά Κοκκινιά), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Τρένο (γραμμή ΗΣΑΠ): ηλεκτρικός σταθμός Καλλιθέας



ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Τετάρτη: 19.00

Πέμπτη: 20.00

Παρασκευή: 20.00

Σάββατο: 17.00 και 20.00

Κυριακή: 19.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες

ΠΑΡΑΓΩΓΗ : Live2, Θέτιδος 10  Αθήνα // Τ.: 210-7475080 // www.live2.gr

alt

alt

alt

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.