Σταύρος Ξαρχάκος: Είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στο κρίσιμο σταυροδρόμι

Facebook
Twitter
LinkedIn

Αποδέχθηκα να είμαι υποψήφιος για την Ευρωβουλή σε μια στιγμή που τόσο  η  Ελλάδα  όσο  και  η  Ευρωπαϊκή  Ένωση  διέρχονται  από  ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.  Είχα να επιλέξω ανάμεσα στην πολυτέλεια της κριτικής ιδιωτείας και στην ενεργό δράση σε έναν τομέα που εκτιμώ ότι μπορώ να είμαι περισσότερο χρήσιμος για τη χώρα και την Ευρώπη.

Πρόθεσή  μου  είναι  να  εργασθώ  για  μια  ανθρωποκεντρική  πολιτική Ευρώπη και όχι για μια Ευρώπη των ηγεμονικών διαγκωνισμών και του σκοπού  των  αγορών.  Για  την  αποκατάσταση  της  αξιοπρέπειας  τηςχώρας, με εστίαση σε μια Ελλάδα του πολιτισμού που θα αφήσει πίσωτης εκείνη της ασχήμιας και της απαξίωσης.

Εκτιμώ ότι ως κοινωνία έχουμε όλες τις προϋποθέσεις  αυτό. Αρκεί ναεπενδύσουμε στις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις του ελληνισμού. Ναπροσεγγίσουμε την κληρονομιά μας ως καταπίστευμα έμπνευσης καιδημιουργίας.  Να  τοποθετήσουμε  τις  μεγάλες  αξίες  τουανθρωποκεντρικού  μας  πολιτισμού  στο  τραπέζι  του  ευρωπαϊκούδιαλόγου για το μέλλον των λαών της Γηραιάς Ηπείρου. Η θεραπεία των αρχών αυτών προϋποθέτει προφανώς ότι, εάν εκλεγώ,η πολιτεία μου θα συνεχίσει, όπως και σε όλη τη διάρκεια του βίου μου,να  είναι  σταθερά  εναρμονισμένη  με  την  οπτική  του  εθνικού  και  τουευρωπαϊκού  συμφέροντος,  πέραν  από  κάθε  κομματική  ή  άλλησκοπιμότητα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.