Το θέατρο Badminton βγάζει τραπεζάκια και φιλοξενεί τέσσερις μοναδικές παραστάσεις – Συνέντευξη τύπου

Facebook
Twitter
LinkedIn

της Λαμπριάνας Κυριακού

Ο αύλειος χώρος  του Badminton, βάζει τα καλοκαιρινά του για Πέμπτη συνεχόμενη χρονιά και υπόσχεται αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές, γεμάτες μουσικοθεατρικές παραστάσεις.  Φέτος τέσσερις μοναδικές  παραστάσεις θα  γεμίσουν τις μέρες του κοινού, συναισθήματα και νοσταλγία  από  εκείνες τις παλιές εποχές  που υπήρχε ακόμη ο έρωτας, ο ρομαντισμός και η αυθεντική αγάπη.

Το μεσημέρι της Τετάρτης συντελεστές και εκπρόσωποι του τύπου, συναντήθηκαν στο ημιυπαίθριο Bar του Μουσικού Προαυλίου για την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Πρώτος το λόγο πήρε ο Διευθυνων   Σύμβούλος του Badminton κ Μιχάλης Αδάμ, τονίζοντας ότι ο αύλειος χώρος του θεάτρου,  μεταμορφώνεται σε μία όαση δροσιάς, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα από την γύρω περιοχή, με αναψυκτήριο που προαιρετικά καταναλώνει κανείς, και συνθήκες ιδανικές  και μας κάλεσε να περάσουμε συντροφιά ένα χαλαρωτικό καλοκαίρι, μέσα σε μια Αθήνα που περνάει δύσκολα.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε  ο ηθικός αυτουργός αυτών των παραγωγών και  καλλιτεχνικός διευθυντής του Badminton,  Δημήτρης Μελισσόβας. «Είπαμε να στήσουμε μια μουσικοθεατρική σκηνή αλά παλαιά, ένα θέατρο-αγκαλιά μέσα στο καλοκαίρι, όπου οι τέσσερις εναλλασσόμενες παραστάσεις  συνδέονται με μια κοινή θεματική:«Κάτω από τον ίδιο ουρανό» ˙ όπου μπορούν να συνυπάρξουν μεγάλα αστέρια, όπως είναι η Πιάφ και η Δανάη, κάτω από τον ίδιο ουρανό μπορούμε να ακουμπήσουμε  πάνω σε ένα ξύλινο ραδιόφωνο, να ακούσουμε μελωδίες αγαπημένες, και να ονειρευτούμε…»

 

Το θέατρο Badminton, ανοίγει αυλαία στις 16 Ιουνίου  με Μίλλη Καραλή, στο ρόλο της Piaf.

Μια παράσταση που στήθηκε τρία χρόνια πριν πάνω στη μεγάλη προσωπική αγάπη του σκηνοθέτη για την Πιάφ και στέφθηκε μεγάλη επιτυχία, αναπτύσσεται τώρα για πρώτη φορά σε υπαίθριο χώρο.

Στο ρόλο της Πιάφ η Μίλλη Καραλή, με αγάπη, θαυμασμό και κυρίως σεβασμό φωτίζει το φλογερό ταμπεραμέντο, τον εσωτερικό εαυτό της Πιάφ, δεν στέκεται στις δυσκολίες της ζωής της και παροτρύνει και μας τους θεατές να μη μετανιώνουμε για τίποτα. Η παράσταση θα είναι κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ο αύλειος χώρος θα φιλοξενήσει από 20 Ιουνίου, την μουσικοθεατρική παράσταση «Μέρες Ραδιοφώνου» με τους ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ  – ΜΕΜΟ ΜΠΕΓΝΗ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΕΤΡΑΚΗ – ΑΡΙΕΛ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ και  ο Μάκης  Δελαπόρτας που συγκινημένος δήλωσε «Μετά από δύο χρόνια η παράσταση βρίσκεται πάλι πίσω στο φυσικό της χώρο, νοιώθει να γυρίζει πίσω στα πρώτα χρόνια στο κηποθέατρο Αλίκη, σε χώρους που έχουν πια εκλείψει.»


Την αγάπη του και το σεβασμό στο Ελαφρύ τραγούδι,  απέδειξε ακόμη μια φορά το θέατρο Badminton , φιλοξενώντας από 26 Ιουνίου, την  παράσταση  «Συνέντευξη με τη Δανάη» με την Άννα Φόνσου να ερμηνεύσει το ρόλο της μοναδικής ελληνίδας  τραγουδίστριας, και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης στο ρόλο των ανδρών της ζωής της. Ενώ τα κείμενα  έγραψε η Ευσταθία, και είναι βασισμένα  σε βιβλία, συνεντεύξεις της Δανάης και μαρτυρίες δικών της ανθρώπων όπως η κόρη της Λήδα Χαλκιαδάκη, με τον Δημήτρη Μαλισσόβα να αναλαμβάνει την δραματουργική επεξεργασία του έργου. Να τονίσουμε ότι τις ενορχηστρώσεις έχει αναλάβει ο μοναδικός στο είδος αυτό μουσικός Δαυίδ Ναχμίας.

 


Και τέλος. Κάθε Τετάρτη, από 2 Ιουλίου Μια ανατρεπτική σατυρική παράσταση της Ματθίλδης Μαγγίρα «Ο πόλεμος των άστρων» θα κατέβει από τους ουρανούς να ταράξει με πολλή χιούμορ τις Τετάρτες μας.  Μέσα  από διαδοχικές μουσικές μονομαχίες, αποτυπώνεται η  εσωτερική διαμάχη του Έλληνα που παλινδρομεί ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή και αναζητά την χαμένη του ταυτότητα.

Το ελαφρό τραγούδι απέναντι στο λαϊκό, το έντεχνο απέναντι στο σκυλάδικο, το ξένο με το ελληνικό.

Μια μάχη των μουσικών ειδών, με στόχο να άρει τις ταμπέλες και να φωτίσει το καλό τραγούδι.


Να τονίσω ότι όλες οι παραστάσεις θα αρχίζουν στις  9:00  και η τιμή εισόδου θα είναι 15 ευρώ και 10 των Ανέργων.



Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.