«21 -08 -16» ο τίτλος του νέου δίσκου του Χρήστου Θηβαίου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λαμπριάνας Κυριακού

Αλήθεια τι είναι αυτό που κρύβει η ημερομηνία στο νέο δίσκο του Χρήστου Θηβαίου; Κι όμως κρύβει πολλά και κυρίως ιστορικά. Ας τα πάρω από την αρχή τα πράγματα.


Ο Χρήστος Θηβαίος στις 20 Αυγούστου, θα βρεθεί στη Σέριφο όπου θα δώσει μια μοναδική συναυλία αφιερωμένη και κυρίως επετειακή, στους μεταλλωρύχους της Σερίφου. Η 21η Αυγούστου είναι η επέτειος της πρώτης αιματηρής εξέγερσης στα μεταλλεία της Σερίφου, πρωτοστατούντος του  Κωνσταντίνου Σπέρα με τέσσερις εκτελεσθέντες με άγημα που ήρθε από την Αθήνα. Όπως δήλωσε στη συνέντευξη τύπου που έγινε χθες το μεσημέρι στο Polis Art cafe με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ ΣερίφΑυτό,  “το γεγονός αυτό αποτέλεσε ένα εφαλτήριο για την δημιουργία της  καινούργια δισκογραφική δουλειά μου που εγώ και η Βάσω Δημητρίου με τέσσερα χέρια  δημιουργήσαμε  αυτό τον καινούργιο δίσκο που  θα έχει τίτλο 21 – 08 – 16.”

 

Τα νέα τραγούδια του Χρήστου Θηβαίου θα ακουσθούν για πρώτη φορά στη συναυλία της Σερίφου και περιμένουν με χαρά όλο τον κόσμο να κάνει ένα όμορφο ταξιδάκι προς το όμορφο αυτό νησί.


Υγ:

Οι εργάτες λοιπόν του μεταλλείου, διεκδίκησαν  8ωρο, ανθρώπινες συνθήκες συνθήκες εργασίας, κοινό ταμείο αλληλοβοηθείας και επι 24ώρου βάσεως κοινή απαγόρευση να μπαίνουν στην ίδια σήραγγα  πατέρας και γιος. Η Μεταλλουργική εταιρία ήταν Γερμανική και ο σίδηρος που παρείχε  το νησί, γινόταν εξαγωγή στις ευρωπαϊκές χώρες για να γίνουν όπλα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.