«Μην πιστεύετε κανέναν εκτός από εμένα».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Λοιπόν, για να μην κοροιδευόμαστε άλλο, να κάτσουμε κάτω να σκεφτούμε, να δούμε τι θα κάνουμε και να σταματήσουμε  κάποια στιγμή να παίζουμε  τη «Θεωρία των Παιγνίων» ( έτσι κι αλλιώς ο Νας σκοτώθηκε προ ημερών και το μόνο που μας τη θυμίζει είναι ο κ. Βαρουφάκης) πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας ότι οι εκτιμήσεις Μαξίμου – Δανειστών για τη …συμφωνία είναι εκ διαμέτρου αντίθετες .

Και παρά τα όσα λένε τόσο ο πρωθυπουργός και τα στελέχη του,  όσο και τα τηλεοπτικά κανάλια που χθες μας ΠΡΗΞΑΝΕ στην κυριολεξία με ανακοινώσεις και προαναγγελίες ότι «σε λίγα λεπτά η συμφωνία» και στο τέλος την «κάνανε γαργάρα», το κλίμα στην Ευρώπη δεν είναι τόσο θετικό, με αξιωματούχους να δηλώνουν ότι τις δυο πλευρές τις χωρίζει ακόμα απόσταση.

Εμείς βεβαίως  ακούσαμε τον κ. Τσίπρα να εκφράζει, μετά τη σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης,  «την αισιοδοξία του, ότι η συμφωνία είναι κοντά» λέγοντας μάλιστα ότι « Είμαστε στην τελική ευθεία για μια συμφωνία θετική η οποία θα αναδιανέμει τα βάρη – Χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα- Δεν είμαστε μόνοι μας».

Και μετά; Τι ακούμε; Τι διαβάζουμε; Μπορείτε όλα να τα βρείτε στο Crashonline :

1. ΕΚΘΕΣΗ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΕΚΤ! Αυξημένος ο κίνδυνος ελληνικής χρεοκοπίας. Φόβος για στάση πληρωμών – Τι αναφέρεται στην ετήσια έκθεση του Μάριο Ντράγκι

2. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ!  Τσίπρας: «Πλησιάζουμε σε συμφωνία» – Θεσμοί: «Δεν ξέρουμε τίποτα»

3. ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ… Στο κενό έπεσε η παρέμβαση των ΗΠΑ για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος και το κλείσιμο της συμφωνίας το συντομότερο δυνατό, καθώς τόσο η Γερμανία όσο και η Κριστίν Λαγκάρντ επέμειναν στην ανάγκη τήρησης των υποσχέσεων που έδωσε η Ελλάδα από το 2010 μέχρι και σήμερα.

4. Bank of America: Πιθανό ένα σενάριο Κύπρου στην Ελλάδα, με προσωρινό έλεγχο κεφαλαίων (capital control) που εντέλει θα κάνει τα πολιτικά μυαλά να εστιάσουν στο να βρουν μια λύση».

5. ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: «Δεν βλέπω ουσιαστικά αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις»

Βεβαίως ο πρωθυπουργός το είπε χθες, προειδοποιώντας  ότι τις επόμενες ημέρες οι πιέσεις από το εξωτερικό θα ενταθούν προκειμένου να δημιουργηθεί μια ψευδής εικόνα κινδύνου και ζητώντας μας  « να κλείσουμε τα αυτιά στις Κασσάνδρες» και τονίζοντας ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά . Μα σας παρακαλώ: Είναι κατάσταση αυτή; Είναι υπεύθυνη στάση αυτή; Είναι σοβαρή συμπεριφορά απέναντι σ΄ ένα λαό που «βυθίζεται»; Και σκεφτείτε λίγο: Ποιοι παγκόσμιοι ηγέτες εφάρμοσαν αυτή ην τακτική απέναντι στο λαό τους; Και πότε;

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.