Πανελλαδική σύσκεψη της «ευρωπαϊκής-ρεαλιστικής» τάσης του ΣΥΡΙΖΑ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η «Ενωτική Κίνηση» του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα μέλη του κόμματος στην πανελλαδική σύσκεψη της τάσης που πραγματοποιείται σήμερα, Κυριακή, στο Σινέ Κεραμεικός στις 10 το πρωί.

Η σύσκεψη αυτή της «ευρωπαϊκής-ρεαλιστικής» τάσης του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, την επίσημη έναρξη μιας συνολικότερης προσπάθειας που επιδιώκει για να συμβάλλει στην δημιουργική ανταλλαγή ιδεών στο κόμμα και στην αποτελεσματική λειτουργία του στις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν στη νέα πολιτική συγκυρία μετά τις εκλογές και τη στρατηγική του κόμματος αλλά και τον ρόλο που καλείται να παίξει.

 

Η ανακοίνωση

«Η ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί γεγονός ιστορικών διαστάσεων όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την προοδευτική ανθρωπότητα και φυσικά για όλους τους λαούς της Ευρώπης και της Ε.Ε.

 

Οι δυνάμεις που ενεργοποιήθηκαν και που σήμερα βρίσκονται στο πλευρό μας, υπερβαίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτό που μέχρι χθες ορίζαμε ως πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και διαμορφώνουν ένα νέο πρωτότυπο πολιτικό τοπίο.

 

Η ανάγκη να αναβαθμίσουμε την πολιτική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, στις κρίσιμες αυτές στιγμές που περνά η πατρίδα μας, δεν είναι ένα απλό οργανωτικό πρόβλημα, αποτελεί κορυφαία ιδεολογική και πολιτική διαδικασία που ανεπιφύλακτα μπορούμε να πούμε ότι, υπερβαίνει το πεδίο του πολιτικού προβληματισμού τάσεων και συνιστωσών όπως τις γνωρίσαμε μέχρι σήμερα.

 

Για το λόγο αυτό το ζητούμενο σήμερα δεν είναι να συγκροτήσουμε άλλη μια τάση του κόμματος, αλλά να προσδιορίσουμε και να αξιοποιήσουμε τους ιδεολογικούς και πολιτικούς όρους που μας έφεραν ως εδώ και να διατυπώσουμε τις σταθερές πολιτικές επιλογές που θα μας οδηγήσουν σε μια ποιοτική αναβάθμιση της ιδεολογικής και πολιτικής ενότητας του κόμματος, ώστε να αποτελεί σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες τον βασικό συλλογικό διανοούμενο και οργανωτή των δράσεων του λαού μας.

 

Θεωρούμε ότι τα θεωρητικά και πολιτικά βάθρα που καθόρισαν τις μέχρι σήμερα επιλογές μας, αλλά και οι πολιτικές μας επιλογές στο σύνολο τους αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη, την οποία οφείλουμε να αξιοποιήσουμε και να εμβαθύνουμε θεωρητικά, ώστε να ισχυροποιηθεί το πολιτικό και στρατηγικό μας σχέδιο, συμπεριλαμβανόμενης της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και την έξοδο της χώρας από την κρίση.

 

Καλούμε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πανελλαδική Σύσκεψη  της Ενωτικής Κίνησης (ΕΝ.ΚΙ.) την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 10.00 π.μ. στο ΣΙΝΕ Κεραμεικός (Κεραμεικού 61 & Μαραθώνος). Η σύσκεψη αυτή αποτελεί την επίσημη έναρξη μιας συνολικότερης προσπάθειας που επιδιώκει να συμβάλλει στην δημιουργική ανταλλαγή ιδεών στον ΣΥΡΙΖΑ και στην αποτελεσματική λειτουργία του κόμματος στις νέες συνθήκες.


Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

 

1. Η πολιτική συγκυρία.

 

2. Τα ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

3. Το κόμμα μας και ο ρόλος του».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.