Είδαμε το «ΔΟΞΑΠΑΤΡΗ» του Αθερίδη και το συστήνουμε ανεπιφύλακτα

Facebook
Twitter
LinkedIn

της Λαμπριάνας Κυριακού

Ομολογώ ότι εφέτος ο Θοδωρής Αθερίδης κάνει τη διαφορά  και επιστρέφει συγγραφικά αλλά και σκηνοθετικά με ένα άλλο αέρα. Επιστρέφει με ένα έργο βγαλμένο από τον εσωτερικό κόσμο της ανθρώπινης  φύσης και εξελίσσει μια ιστορία η οποία στηρίζεται αφενός στο γέλιο,αφετέρου παίρνει υπομάλης το συναίσθημα και τους εφτά χαρακτήρες του έργου  που  έρχονται αντιμέτωποι με «τις προσωπικές τους αλήθειες» και συγκεκριμένα με αυτόν τον εαυτό τους,  που ενώ είναι δικός τους, δεν τον γνωρίζουν καθόλου.

 

Το «ΔΟΞΑΠΑΤΡΗ» είναι  αυτή η άυλη ηχώ που ξεστομίζει η  ίδια η αλήθεια, και έρχεται με κεκτημένη  ταχύτητα  και σε βρίσκει, στην κυριολεξία  στο δόξα πατρί.

Είναι μια παράσταση που μέσα απ το γέλιο βγάζει τις πιο πικρές αλήθειες. Αυτές που βλέπουμε αλλά αγνοούμε. Δεν είναι ότι το έργο βασίζεται  σε μια συγκλονιστική ιστορία, στηρίζεται όμως σε κάτι πιο δυνατό πιο στοχαστικό. Στην ύπαρξη,  στην συνύπαρξη, στην ανικανότητα του ανθρώπου να κατανοήσει ότι η πιο απλή καταπίεση, εν αγνεία του,   επιδρά αρνητικά στους ανθρώπους που είναι γύρο του. Δείχνει  την αιχμαλωσία  του ανθρώπου μπροστά στο φόβο του θανάτου, το  πως αρπάζεται από την ύλη για να ξεφύγει από αυτόν και το  πως το μυαλό φτιάχνει ουτοπίες  καθοδηγούμενες από την ίδια του την κοινωνία αλλά και την κουλτούρα.


Αξίζει να παρακολουθήσει  κάποιος  και αυτή τη θεατρική δουλειά του Θοδωρή Αθερίδη, όχι μόνο γιατί θα γελάσει πολύ, αλλά γιατί θα δει στη σκηνή  εφτά εκπληκτικούς ηθοποιούς, που δεν παίζουν απλά…  αλλά ερμηνεύουν….   Πέμη Ζούνη,  Ρένια Λουιζίδου,  Λευτέρη  Ελευθερίου,  Ευαγγελία Συριοπούλου αλλά και μια νέα ηθοποιό πολλά υποσχόμενη την  Φωτεινή Αθερίδου. Είχα χρόνια να δω νέα ηθοποιό να «μυρίζει» σανίδι. Στην σκηνή επίσης θα  δεις και τον Γιόσι, γιαπωνέζο φίλο της Ειρήνης που γνωρίζει καλύτερα τη μυθολογία από τον αδελφό της που είναι ένα κομμάτι του πολιτισμού μας.

Το  βράδυ του Σαββάτου, φίλοι, δημοσιογράφοι,  γνωστοί καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου και της μουσικής, βρέθηκαν στην πρεμιέρα της παράστασης στο   μικρό Παλλάς και έδωσαν  με το χειροκρότημα τους,  τις ευχές για μια καλή θεατρική σεζόν.

Είδαμε τον Γιώργο Νταλάρα με την Αννα Νταλάρα, την Λόλα Νταιφά, την Ηρώ Σαία, την Λένα Αρώνη, την Σμαράγδα Καρύδη, τον Μιχάλη Μαρίνο, τον Δημήτρη Μακαλιά  με την Αντιγόνη Ψυχράμη, την Κωνσταντίνα Μιχαήλ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Κείμενο – σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης

Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή

Κοστούμια: Άγης Παναγιώτου

Χορογραφίες: Ελένη Γκασούκα

Σχεδιασμός φωτισμών: Χρήστος Τζιόγκας

Μουσική επιμέλεια: Θοδωρής Αθερίδης

Video παράστασης: Θοδωρής Αθερίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Αγνή Χιώτη

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Τετάρτη & Κυριακή: 20:00

Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00

Σάββατο: 18:00

Σάββατο: 21:00


Τιμές εισιτηρίων: από 12 ευρώ

Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων:

Στο τηλέφωνο 211 1000 365 & στο www.ticket365.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.