Η ΟΡΓΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ “ΑΠΟΚΟΤΙΕΣ” ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Νίκου Στέφου

Τρέχει και δεν φτάνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας για να μπαλώσει τις “τρύπες” που άνοιξε ο ίδιος στην προσέγγισή του με τον Κ. Καραμανλή και το καραμανλικό στρατόπεδο. Η αποστροφή της ομιλίας του στο Γκάζι με την οποία άφηνε σαφώς να εννοηθεί ότι επί ηγεσίας Καραμανλή η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν σε ακινησία, προκάλεσε την οργή της Ραφήνας ενώ οι φιλοκαραμανλικοί βουλευτές πνέουν μένεα εναντίον του ζητώντας του να ανακαλέσει!

Χαρακτηριστικό του άσκημου κλίματος που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στο νεαρό υποψήφιο αρχηγό της ΝΔ και στη καραμανλική πτέρυγα είναι και το γεγονός ότι ο πιο θεσμικός εκφραστής του καραμανλισμού που δεν είναι άλλος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκφράστηκε δυσμενώς με απίστευτη μπιχτή για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα και μάλιστα μιλώντας στον Κώστα Μπακογιάννη που φιλοδοξεί να παίξει στο μέλλον ηγετικό ρόλο στη ΝΔ!

Συγκεκριμένα, υποδεχόμενος τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Προκόπης Παυλόπουλος εξήρε με νόημα την απόφαση του να μην εγκαταλείψει το πόστο του στο οποίο τον εμπιστεύτηκε ο λαός της περιφέρειάς του σε αντιδιαστολή δηλαδή με τον Απ. Τζιτζικώστα που λίγους μήνες μετά την εκλογή του ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επιχειρεί να παρατήσει τη θέση του για να γίνει πρόεδρος της ΝΔ… Την ίδια ώρα τα ελάχιστα φιλοκαραμανλικά στελέχη που έδειξαν να διάκεινται ευμενώς υπέρ της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα, αρχίζουν να τον εγκαταλείπουν μετά και την άρνησή του να διαψεύσει σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 τις πληροφορίες που τον φέρουν να μην έδωσε σημασία στην προτροπή του Κ. Καραμανλή να μην κατέβει υποψήφιος και να παραμείνει περιφερειάρχης. Τα στελέχη αυτά έχουν ήδη προσεγγίσει τον Βαγ. Μειμαράκη αρνούμενοι να συνταχθούν με υποψήφιο αρχηγό που, όπως υπογραμμίζουν, δεν δείχνει σεβασμό προς την “ψυχή της παράταξης”… Μπροστά στον κίνδυνο να έχει απέναντί του τον όγκο του καραμανλισμού που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία της βάσης της ΝΔ, ο φιλόδοξος υποψήφιος αναγκάστηκε να ανακρούσει πρύμνα και να ρίξει τους τόνους.

Άρχισε έτσι εκστρατεία εξευμενισμού των καραμανλικών λέγοντας από δω κι από κει το πόσο σέβεται τον Κ. Καραμανλή χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα “κεφάλαιο για την παράταξη και τη χώρα”. Ταυτόχρονα εμφανίζεται όμως αποφασισμένος να μη δημοσιοποιήσει το τι διημείφθη κατά τη συνάντησή του με τον πρώην πρωθυπουργό, επιβεβαιώνοντας έτσι έμμεσα την αντίθεση Καραμανλή στην υποψηφιότητά του…

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.