Κουβέντα με τον Σταύρο Χαλιαμπάλια λίγο πριν το live στο Ρυθμό Stage

Facebook
Twitter
LinkedIn

Αγγελική η φωνή του.  Ιδιαίτερη όπως και η προσωπικότητα του. Τον  Σταύρο Χαλιαμπάλια τον γνωρίσαμε από το «The Voice». Με αφορμή το Live του στο Ρυθμό Stage την Κυριακή 27.3.2016, κάναμε μια σύντομη κουβέντα.

Ας πάμε να δούμε τι έχει να μας πει:

 

Μιλάει στην Λαμπριάνα Κυριακού

Σταύρο, συνεχίζεις τις επιτυχημένες εμφανίσεις σου στο Ρυθμό stage. Την Κυριακή 27 Μαρτίου, θα είσαι πάλι ζωντανά στη σκηνή. Μίλησε μου για το ρεπερτόριο που θα παρουσιάσεις;  Με ποιους θα είσαι επι σκηνής;

Το ρεπερτόριο που θα παρουσιάσω θα καλύψει μεγάλο εύρος της ελληνικής μουσικής σκηνής. Έντεχνα, λαικά τραγούδια γνωστών και καταξιωμένων ερμηνευτών όπως και κάποια παραδοσιακά τραγούδια. Στο πλευρό μου είναι πάντα οι συνεργάτες μου, Χρίστος Δανάκης στα πνευστά, Στέφανος Αθηναίος στα κρουστά και ο μαέστρος μας στα πλήκτρα, Κωνσταντίνος Χατζόπουλος.


Ένας σπουδαστής της εκκλησιαστικής ψαλτικής τέχνης αποφασίζει να πάει στο The Voice. Γιατί πήρες μια τέτοια απόφαση;

Η απόφαση για τη συμμετοχή μου στο The Voice πάρθηκε στη κυριολεξία ερήμην μου απο τον ξάδερφο μου, ο οποίος έστειλε την αίτηση συμμετοχής. Ήμουν διστακτικός στην αρχή γιατί και το είδος που υπηρετούσα παρουσιαζόταν για πρώτη φορά σε αυτή την εκπομπή. Το κλίμα όμως που αντίκρυσα, η βοήθεια που δέχτηκα, οι γνωριμίες που έκανα και το κυριότερο, το μουσικό ταξίδι που έκανα, άξιζε με το παραπάνω και δεν το μετάνιωσα ποτέ που συμμετείχα.


Και τι είναι αυτό που σου έμεινε από αυτήν την εμπειρία;

Μόνο γλυκές και όμορφες αναμνήσεις έχω να θυμάμαι. Η άμιλλα, οι συμβουλές και η καθοδήγηση  των coaches και των βοηθών, το πολύ όμορφο κλίμα που δημιουργήθηκε απο όλους, η επαφή με την σκηνή και το κοινό, η αγωνία και η ένταση ήταν εμπειρίες ζωής και μαθήματα που εκτιμώ ότι θα μου φανούν χρήσιμα στην πορεία μου στο τραγούδι.

 

Δεν είναι δύσκολο από την Βυζαντινή μουσική να μεταπηδήσεις σε ένα άλλο είδος;

Με συστηματική προσπάθεια, με υπομονή και επιμονή, υποστηριζόμενη απο πολλή δουλειά τίποτε δεν  είναι ακατόρθωτο, για να χρησιμοποιήσω τα λόγια της καθηγήγητριας μου στη φωνητική, κας. Αμαλία Βίνος.

 

Γράφεις καθόλου τραγούδια;

Έχω αρχίσει τα πρώτα μου βήματα δειλά δειλά, γράφοντας στίχους τους οποίους στη συνέχεια ντύνω μουσικά με τη βοήθεια των συνεργατών μου.


Δισκογραφικά Θα μπορούσες να παντρέψεις την βυζαντινή μουσική με ένα άλλο είδος, ρισκάροντας να κάνεις κάτι διαφορετικό;  Μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις βέβαια, μπορεί να είναι εντελώς χαζό αυτό που λέω…

Είναι γεγονός οτι, μιλώντας για βυζαντινή μουσική το μυαλό όλων μας πηγαίνει στους εκκλησιαστικούς ύμνους. Αν με ρωτάτε αν θα τολμήσω να συνδυάσω ένα τέτοιο ύμνο με κάποιο άλλο είδος μουσικής, όχι δεν θα το κάνω. Ο εκκλησιαστικός ύμνος εξυπηρετεί μια συγκεριμένη ανάγκη, αποτελεί ένα μέρος της θρησκευτικής μας παράδοσης και νομίζω οτι έτσι πρέπει να μείνει. Στοιχεία βυζαντινής μουσικής και παραδοσιακής όμως υπάρχουν ήδη στην μουσική και στα τραγούδια μας. Μια φρέσκια ματιά, συνοδευόμενη από αγάπη, σεβασμό  και  μια εκλεπτυσμένη αισθητική νομίζω ότι θα μπορούσε να σταθεί και να καρποφορήσει, χωρίς να προσβάλλει, αλλά αντίθετα να συμβάλει δημιουργικά σε αυτό που αγαπάμε και λέγεται ελληνικό τραγούδι.

{youtube}_6vl50BOkn0{/youtube}

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Αυτό το διάστημα εγώ και η εταιρία μου η Minos Emi είμαστε σε αναζήτηση του επόμενου single μου που αναμένεται να έρθει κοντά σας σύντομα. Παράλληλα ετοιμάζουμε εμφανίσεις που όμως θα σας γνωστοποιήσουμε όταν κάτι θα είναι στέρεο και σίγουρο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.