Οι Imam Baildi λίγο πριν την μεγάλη συναυλία στο θέατρο Πέτρας μιλάνε στο aVecnews.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Θυμάσαι όταν ήσουν στο σχολείο, έφτανε Ιούνιος και μετρούσες τις μέρες για να ακούσεις αυτό το κουδούνι που ήταν το τελευταίο της χρονιάς;

 

Αυτό το συναίσθημα, κάπου μεταξύ ενθουσιασμού, ανυπομονησίας και συσσωρευμένης ενέργειας που θες να βγάλεις από μέσα σου είναι που νιώθουν οι Imam Baildi όταν πλησιάζει το καλοκαίρι.

Και είναι λογικό, γιατί ξέρουν ότι μπροστά τους έχουν το πιο όμορφο ταξίδι.

Ένα ταξίδι στις γεμάτες συγκίνηση συναυλιακές βραδιές του καλοκαιριού, όπου κοινό και καλλιτέχνες γίνονται ένα.

Και φέτος έχουν μερικούς ακόμα λόγους να είναι χαρούμενοι.

To aVecnews.gr συνάντησε τους Imam Baildi, λίγο πριν την μεγάλη συναυλία της Δευτέρας.

 

Όλα έτοιμα για την μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Πέτρας; Είναι ένας χώρος που φιλοξενεί περισσότερο από ‘εξι χιλιάδες κόσμο.. να φανταστώ ότι υπάρχει ένα μικρό άγχος;

Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συναυλία γιατί σηματοδοτεί την έναρξη της καλοκαιρινής μας περιοδείας, και πολύ ‘ζεστοί’ μετά από ένα ευρωπαϊκό tour που ήταν γεμάτο πολύ ωραίες στιγμές. Απ’ ό, τι φαίνεται από τη μέχρι στιγμής ανταπόκριση του κόσμου θα είναι ένα υπέροχο βράδυ με πολύ κόσμο, αλλά σε κάθε περίπτωση η προσέλευση δεν είναι κάτι που μας αγχώνει, έχουμε ζήσει εξίσου μοναδικές στιγμές με κοινό 200 ατόμων και 5000 ατόμων.


Τι το ξεχωριστό θα ακούσουμε στο πρόγραμμα σας αυτό το καλοκαίρι;

Κάθε φορά που ετοιμάζουμε το πρόγραμμα των καλοκαιρινών συναυλιών μας προσπαθούμε να μεταφερθούμε στην ατμόσφαιρα που δημιουργείται στις πανέμορφες αυτές βραδιές του καλοκαιριού. Για το θέατρο Πέτρας έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με γρήγορο ρυθμό που στόχο έχει στο τέλος της βραδιάς να δημιουργηθεί αυτό το συγκινητικό συναίσθημα που σε κάνει να νιώθεις ότι το κοινό και το συγκρότημα είναι μια χαρούμενη παρέα. Θα παίξουμε όλα τα κομμάτια που έχει αγαπήσει ο κόσμος, κάποιες επιλογές από τον καινούριο δίσκο της τραγουδίστριάς μας Ρένας Μόρφη με τον τίτλο Σούλη Ανατολή και καινούριες ιδέες που θα αποτελέσουν υλικό του επόμενου studio album μας. Επίσης, μερικά από τα κομμάτια που παίζουμε μόνο στις ζωντανές συναυλίες, και κάποια από τα τραγούδια που έχουμε καιρό να επισκεφτούμε και μας έλειψαν.

Ποιοι είναι οι επόμενοι σταθμοί;

Είναι πολλοί, και το καλύτερο είναι να επισκέπτεται ο κόσμος τις σελίδες μας στα social media και το site μας (imambaildi.com) όπου υπάρχουν όλες οι πληροφορίες. Αναλυτικά, οι ημερομηνίες του καλοκαιρινού tour είναι οι ακόλουθες:

June 26 Serres – Proin Nomarchia June 27 Alexandrouoli – Limani June 29 St. Etienne – Festival Des 7 Collines (FR) July 01 Chateau Thierry – Festival Musique En Omois (FR) July 02 Angers – Les Traver’ce Musicales (FR) July 05 Athens – Theatro Petras July 07 Loutra Arideas – Festival Pozar July 09 Treguier – Festival Beg Chopin (FR) July 14 Trichonida Lake, Agrinio – Lake party 2016 July 21 Agathopes, Syros – Ono July 23 Epsikopi, Herakleion, Crete – G. Panagiotaki Park July 28 Zakynthos – Barrage July 29 Kithira, Chora – Lykeio Kithiron Aug 01 Mytilene – Ktima Inoforos Aug 06 Epanomi, Chalkidiki – Riviera Aug 08 Ireo, Samos – Ireon Music festival Aug 11 Limassol, Germassogias River – 1st Limassoul festival (CY) Aug 12 Protaras – Fig Tree Bay (CY) Aug 13 Siros Lake Filippiada – Zero Festival Aug 14 Rizoma, trikala – Dimotiko Rizomatos Aug 17 Antiparos – Cine Oliaros Aug 18 Ikaria, Raches – Argios Aug 20 Kiato – Apothikes A.S.O. Sept 07 Nicosia – Beer Festival (CY) Sept 17 Piraeus – Veakeio Theatre

 

Ετοιμάζετε καινούργια τραγούδια;

Ναι, πάντα κάτι ετοιμάζουμε. Κάποια θα παρουσιάσουμε σε αρχική μορφή στο Θέατρο Πέτρας, και από το Σεπτέμβριο και μετά θα ξεκινήσουμε την παραγωγή του επόμενου studio album μας.

 

Πόσο ευχαριστημένοι είστε από την μέχρι τώρα πορεία σας;

Είμστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε την ίδια όρεξη και χαρά να παίζουμε και να γράφουμε μουσική, σχεδόν 10 χρόνια αφού ξεκινήσαμε.

{youtube}2iK08ID83SU{/youtube}

Τι είναι αυτό που σας φοβίζει από την εποχή μας;

Ο διχασμός. Επειδή το αίσθημα του φόβου και της τρομοκρατίας, επικρατεί όλο και περισσότερο στην καθημερινότητα μας, ποιο είναι το δικό σας μήνα ενάντια στο φόβο; Να είσαι αισιόδοξος γιατί όσο φοβάσαι τόσο ενισχύεις αυτό που σε φοβίζει, χωρίς όμως να προκαλείς την τύχη σου.


Τι λέτε για το Brexit;

Είναι ενδεικτικό του ότι επί πολλά χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τελείως ασύνδετη με τους ανθρώπους που την απαρτίζουν. Τα κέντρα ευρωπαϊκών πολιτικών αποφάσεων έχουν, δυστυχώς, τελείως αποκοπεί από τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και οι πολιτικοί δεν έχουν την παραμικρή ιδέα τι πιστεύει ή τι θέλει ο κόσμος. Το Brexit δυστυχώς δείχνει ότι μία από τις πιο φιλόδοξες και εμπνευσμένες πολιτικές ιδέες της ανθρώπινης ιστορίες έχει μετατραπεί σε ένα απόμακρο γραφειοκρατικό οικοδόμημα.

Αυτός ο κόσμος θα φτιάξει ποτέ;

Ξεκινώντας από το να φτιάχνουμε τους εαυτούς μας φτιάχνει και ο κόσμος γύρω μας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.