Κουβέντα με τον Κώστα Μακεδόνα λίγο πριν την συναυλία στο Θέατρο Πέτρας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Όταν  φέρεις στα χείλι σου τα  τραγούδια του,  καταλαβαίνεις  ποιος είναι, τι επιτυχίες έχει κάνει και πόσο καινούργια παραμένουν στο πέρασμα του χρόνου.  Αυτό είναι ο Κώστας Μακεδόνας. Διαχρονικός και Νέος!!

 

Λίγο πριν την συναυλία του στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, στις 19 Ιουλίου, κάναμε μια σύντομη κουβέντα…


Μιλάει στην Λαμπριάνα Κυριακού

 

Βάλσαμο το καλοκαίρι οι  συναυλίες στην Ελλάδα, ειδικά αυτήν την εποχή !!

Γενικά το ελληνικό καλοκαίρι είναι βάλσαμο και ότι ωραίο γίνεται κατά τη διάρκειά του. Είτε αυτό είναι συναυλία, είτε ένα θερινό σινεμά, είτε μία βόλτα στη θάλασσα. Έχουμε ανάγκη από μικρές αποδράσεις.

Ποιο τραγούδι μουρμουρίζετε συχνά;

“Τα ποδήλατά μας, όπως τα όνειρά μας, ξέρουν από ανηφοριές”


Μεγάλη διαδρομή μετά  «το ποδήλατο» ποιες ήταν οι ανηφόρες και οι κατηφόρες που συναντήσατε  στην καριέρα σας;

Όλη η ζωή έχει ανηφοριές και κατηφοριές. Το θέμα είναι να κάνεις γερό πετάλι και να κρατάς μέσα σου κάθε εμπειρία ώστε να βελτιώνεσαι και ως καλλιτέχνης και κυριότερα ως άνθρωπος.

 

{youtube}NSiq5YtuaGA{/youtube}


Σκεφτήκατε  ποτέ να τα παρατήσετε; Πότε χτυπάει κόκκινο το καμπανάκι;

Η μουσική και το τραγούδι μου δίνουν μεγάλη χαρά. Δεν έχω νιώσει την ανάγκη να τα παρατήσω. Ίσως μερικές φορές λίγο να αποτραβηχτώ για να φορτίσω πάλι τις μπαταρίες μου.


Νιώσατε ποτέ μέσα στον κύκλο της δουλειάς σας,  να σας χρησιμοποιούν;

Αρκετές φορές αλλά τι σημασία έχει να γκρινιάζουμε; Κρατάω πάντα μόνο τα καλά.


Επειδή λοιπόν κρατάμε μόνο τα καλά, ας μιλήσουμε για την συναυλία σας στις 19 Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας.

Είμαι χαρούμενος και ανυπομονώ για αυτή τη βραδιά!  Θα παρουσιάσουμε ωραία και διαχρονικά τραγούδια, θα υπάρξουν πολλές πινελιές χιούμορ, θα μας συνοδεύει μία δυνατή και δεμένη ορχήστρα σε ένα από τους πιο όμορφους χώρους της Αθήνας και φυσικά θα έχουμε παρέα έξι υπέροχους φίλους – καλεσμένους όπως η μεγάλη φωνή του λαϊκού μας τραγουδιού Πίτσα Παπαδοπούλου, η φωνή που έχει ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια με πολλές επιτυχίες, Μελίνα Ασλανίδου, ο απίστευτος κιθαρίστας και μοναδικός ατακαδόρος Δημήτρης Σταρόβας, μία νέα λαϊκή φωνή που έχει πολύ δρόμο μπροστά της, η Ζωή Παπαδοπούλου, ο ορισμός του κεφιού και των ανατροπών Κρατερός Κατσούλης και ο αδερφικός μου φίλος και συνθέτης μεγάλων τραγουδιών Γιώργος Θεοφάνους! Μαζί και δυο νέα κορίτσια με εξαιρετικό ταλέντο, η Βασιλική Στεφάνου κι η Σουσάνα Τρυφιάτη.


Γιατί μια και μοναδική συναυλία;

Μία θα είναι η συναυλία στο θέατρο Πέτρας με τους φίλους καλεσμένους. Σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα κάνουμε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.


Ο  Κρατερός Κατσούλης;

Ο Κρατερός έχει πολλά ταλέντα και θα είναι μια ευκαιρία να το διαπιστώσετε κι εσείς.


Με τον  Δημήτρη Σταρόβα θα ρίξετε τους βράχους; Να περιμένουμε θεατροιστορίες;

Με τον Σταρόβα δε ξέρουμε ποτέ τι να περιμένουμε και αυτό θα το δείτε στην συναυλία!!

 


Πώς ήταν με τους “Άγαμοι  θύται”  το Χειμώνα;  Θα συνεχίσετε και τη νέα σεζόν μαζί;

Ήταν ένας γεμάτος Χειμώνας με την πιο ανατρεπτική παρέα της ελληνικής μουσικής. Καλά να είμαστε και βλέπουμε τι θα κάνουμε τον επόμενο Χειμώνα.


Κάτι άλλο για το χειμώνα  ετοιμάζεται;

Εκτός από τις κεντρικές εμφανίσεις μου θα συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε σε επιλεγμένους χώρους το αφιέρωμα στην μελοποιημένη ποίηση. Είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας να ακούγεται ο λόγος των Ελύτη, Σεφέρη, Λειβαδίτη, Καββαδία, Ρίτσου, Βάρναλη και τόσων άλλων σπουδαίων ποιητών μας.

 

{youtube}Eka5dSS06so{/youtube}

 

Μετράτε πολλά χρόνια πορείας στο τραγούδι, υπάρχει κάποιος συνθέτης – ερμηνευτής που θα θέλατε να συνεργαστείτε μαζί του;

Διονύσης Σαββόπουλος. Μοναδικός συνθέτης τραγουδοποιός ποιητής κι ερμηνευτής με υπέροχα τραγούδια και πορεία. Έχω τραγουδήσει πολλές φορές τραγούδια του σε συναυλίες μου αλλά πραγματικά θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί του και να μοιραστούμε τη σκηνή.


Οι καιροί είναι για όλους μας, από τον απλό πολίτη έως τους καλλιτέχνες, που είναι οι φωτεινοί σηματοδότες σε αυτή τη σκοτεινιά; ποια η δική σας στάση;

Δουλειά, υπομονή, αλληλεγγύη, προσπάθεια και αγώνας για να βελτιώσουμε την κατάσταση.


Για τους συνταξιούχους γίνεται μια προσπάθεια να σωθούν οι συντάξεις τους, για τους νέους  δεν ακούμε από πουθενά κουβέντα!! Εσείς σαν καλλιτέχνης τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στα νέα παιδιά και των 20 ετών αλλά και των 30 που βαδίζουν πάνω σε τεντωμένο σχοινί;

Να συνεχίσουν να ονειρεύονται, να παλεύουν και να ζουν την κάθε μέρα τους! Έπεσαν στα δύσκολα αλλά όταν είσαι νέος δεν σε φοβίζει τίποτα


Αρκεί ν΄ αλλάξουμε μόνο  τον εαυτό μας για να σωθεί αυτός ο κόσμος;

Ίσως όχι αλλά σίγουρα είναι το πρώτο βήμα.


Τον ελεύθερο χρόνο σας πώς τον περνάτε;

Έχοντας κάνει τα δύο μου χόμπι επαγγέλματα ο ελεύθερος μου χρόνος πάει αποκλειστικά στην οικογένειά μου και στους φίλους μου

Σας Ευχαριστώ!!

Σας περιμένουμε στο Θέατρο Πέτρας να  τραγουδήσουμε όλοι μαζί, για να βρούμε δύναμη να βγούμε  τις ανηφόρες…

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.