Από το Cafe Aman του Κώστα Φέρρη κερασμένη η παράσταση στο ΚΕΘΕΑ – ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Επιμέλεια Λαμπριάνα Κυριακού

Γνωρίζει όσο κανένας άλλος το Ρεμπέτικο Τραγούδι. Είναι ο γνησιότερος – από μεράκι- συνεχιστής του είδους,  αφήνοντας την ταυτότητα του αναλλοίωτη στο χρόνο.

Ο λόγος για τον Κώστα Φέρρη, που το τελευταίο βράδυ του Αυγούστου, από το Βεάκειο Θέατρο, μας αφηγήθηκε και μας παρουσίασε, μέσα από την παράσταση «Η Μάγκα του Πειραιά» και το Καφέ Αμαν, σε μουσική σύνθεση Θέσιας Παναγιώτου,    ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον Πειραιά   και την επονομαζόμενη «Μάγκα»  που είναι η κοινότητα των «περιθωριακών» όπως χαρακτηρίζονται, που σε συνεργασία με τους Μικρασιάτες Πρόσφυγες του 1922, γέννησαν τη μουσική σκηνή των Ελλήνων που ονομάζεται «ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ».

Την παράσταση άνοιξε το συγκρότημα ‘’ΧΟΡΔΕΣ’’  από το ΚΕΘΕΑ-ΝΟΣΤΟΣ που εδώ και  χρόνια βρίσκεται δίπλα στους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους,  με τα πιο αποτελεσματικά προγράμματα απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης.

Ο Βαγγέλης Κωστόπουλος καθηγητής Μουσικής, στο ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, ευχαρίστησε το κοινό που τους τίμησε και φέτος  σε αυτό τον όμορφο σκοπό. Μίλησε για το συγκρότημα Χορδές που δραστηριοποιείται τα τελευταία εφτά χρόνια, κάθε φορά με άλλη σύνθεση.  Ο Γιάννης Λ με τη λυρική φωνή του και ο Χρήστος Μ, τραγούδησαν πέντε τραγούδια από την έντεχνη σκηνή, δίνοντας στην συνέχεια την σκυτάλη, στην Θεοδοσία Στίγκα και στο μεγαλείο του Καφέ Αμάν.

{youtube}eGTbcSD–YM{/youtube}

Το Café Aman αποτελείται από τους:

Γιώργος Κουτουλάκης-μπάσο

θοδωρής Λίζος -μπαγλαμά κιθάρα

Σπύρος Κονσολάκης -κιθάρα

Νίκος Ρούλος-μπάσο

Γιώργος Γκίκας  κρουστά

Δημήτρης Σούτας-κλαρίνο


Όλα τα έσοδα της συναυλίας  θα διατεθούν από την Αλληλεγγύη Πειραιά  για να την κάλυψη των αναγκών των άνεργων, άστεγων και άπορων συμπολιτών μας που ζουν σήμερα κάτω από δυσχερείς συνθήκες και κάτω από τα  όρια της φτώχειας  λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης.

Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους οι: Πέτρος Κόκκαλης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά Βασίλης Ταταρόπουλος, Θεανώ ΦωτίουΑναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τασία Χριστοδουλοπούλου – Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων,  εκ μέρους του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Θεοδωρή Δρίτσα, ο Ζήσης Δέσπος. Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γιαννιά, Κώστας Δουζίνας, Μουσταφά Μουσταφά, Πάνος Σκουρολιάκος. Ο Γιάννης Χαραλαμπάκης των οικολόγων Πράσινων. Ο Νίκος Ιωαννίδης –  πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ο Γεράσιμος Νοταράς –  Επίτιμος πρόεδρος ΚΕΘΕΑ, Ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ, οι Φίλοι από τις Δομές αλληλεγγύης Ιταλίας…κ.α

 


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.