Δευτεριάτικη κουβέντα με την Λυδία Σέρβου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Λίγο πριν τις εμφανίσεις στη μουσική σκηνή  Ρότα, συναντήσαμε τη Λυδία Σέρβου. Μιλήσαμε για το Live της που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες, για τη νέα της δισκογραφική δουλειά αλλά και για τα μελλοντικά της  σχέδια.

Ας πάμε να γνωρίσουμε αυτήν την ιδιαίτερη φωνή που μας χτυπά γλυκά την πόρτα;


μιλάει με τη Λαμπριάνα Κυριακού

Είσαι ένα νέο πρόσωπο στο μουσικό χώρο,  γεμάτο όνειρα και σχέδια. Μίλησε μου για τα μουσικά σου βήματα! Απ ότι ξέρω συνεργάστηκες με σημαντικούς καλλιτέχνες και έλαβες μέρος σε σημαντικές δουλειές.

Είμαι διπλωματούχος του κλασσικού τραγουδιού και της Βυζαντινής μουσικής. Επίσης πτυχιούχος στο πιάνο και στα ανώτερα θεωρητικά. Παράλληλα η επιθυμία μου να μεταδώσω στα μικρά παιδιά τη  μαγεία του τραγουδιού με οδήγησαν σε σεμινάρια παιδαγωγικής της μουσικής με βάση το σύστημα ‘’Kodaly”, διεύθυνση χορωδίας και κατέχω την άδεια εκπαιδευτικού του προγράμματος «μουσικής και κίνηση» για νεογέννητα ως παιδιά 7 ετών από την Kindermusik International. Πράγματι είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ με εξαιρετικούς καλλιτέχνες και όλες τις συνεργασίες μου τις θυμάμαι με χαμόγελο, συγκίνηση και ευχαρίστηση!

Σκέφτηκες ποτέ,  να διαγωνιστείς σε ένα μουσικό show,  για να γίνεις πιο γνωστή; Πέραν του ότι είχες αναλάβει στο παρελθόν την προετοιμασία  των παιχτών της ομάδας  τους Γιώργου Θεοφάνους στο «X-FACTOR».

Όχι, δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό! Δεν είμαι όμως αρνητική με όσους το επιλέγουν αυτό τον δρόμο. Αυτές οι εκπομπές δίνουν τη δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες να ξεχωρίσουν και αν πράγματι το αξίζουν να συνεχίσουν την πορεία τους. Άλλωστε προσωπικότητες όπως ο Γιώργος Θεοφάνους, η Κάτια Δανδουλάκη, ο Αλέξης Κωστάλας, ο Γιώργος Κατσαρός αποτελούν εγγύηση για την επιλογή των νέων καλλιτεχνών.

Τέλος του μήνα  θα σε δούμε στη μουσική σκηνή Ρότα; Μίλησε μου για τη βραδιά. Τι τραγούδια θα ακούσουμε;

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου συντροφιά με τον συνθέτη Χρίστο Θεοδώρου στο πιάνο αλλά  και τη φιλική συμμετοχή της εξαιρετικής Παυλίνας Βουλγαράκη θα βρεθούμε στην υπέροχη αυλή της Ρότας και θα σας  παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μεγάλους συνθέτες, σύγχρονους και παλαιότερους και μία επιλογή από σπουδαία έντεχνα και λαϊκά τραγούδια. Δεν θα λείπουν βέβαια και τραγούδια από την προσωπική μας δισκογραφία καθώς και νέα τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο μου.

Ξεχωριστή θέση στο live, θα έχει το καινούργιο σου τραγούδι “Όση μου ‘λειψε αγκαλιά”. Τι ξεχωριστό έχει αυτό το τραγούδι;

Πρόκειται για ένα λυρικό, τρυφερό και ταξιδιάρικο τραγούδι σε μουσική και στίχους του Σταμάτη Χατζηευσταθίου και αποτελεί το πρώτο single από τον επερχόμενο δίσκο μου.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Τα άμεσα σχέδια μου αφορούν στην ολοκλήρωση και κυκλοφορία του δίσκου μου μέσα στον Μάρτιο με τραγούδια σε μουσική του Νεοκλή Νεοφυτίδη, του Σταμάτη Χατζηευσταθίου και του Γιώργου Δημητριάδη. Να τονίσω ιδιαίτερα ότι ο Γιώργος Χατζηνάσιος με τίμησε επιτρέποντάς μου να ερμηνεύσω σε επανεκτέλεση το «Παιδί με το Ταμπούρλο» σε στίχους του Νίκου Γκάτσου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.