Είδαμε την παράσταση για παιδιά «Το Χρυσό Αρισμαρί» της Κέλλυς Σταμουλάκη

Facebook
Twitter
LinkedIn

γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού

Αυτή η ανεξήγητη λάμψη αγαλλίασης  που  δημιουργείται στα μάτια των παιδιών, καθώς  βλέπουν  μια θεατρική παράσταση, είναι το μήνυμα  που εισπράττεις  από το ταξίδι που μόλις έζησε.  Και το παιδί πρώτιστος είναι ο θεατής, που μέσα από τις αντιδράσεις του,  θα σου δείξει με ειλικρίνεια πώς λειτούργησε το έργο μέσα του.

Η Κέλλυ Σταμουλάκη, με τη νέα της δουλειά «Το Χρυσό Αρισμαρί» που έκανε πρεμιέρα το Σάββατο στο θέατρο Ήβη, κατάφερε ακόμα μια φορά να φέρει τους θεατές της, σε επαφή με τον υπέρτατο εαυτό τους.  Είναι μια παράσταση που κάνει το παιδί να παρατηρήσει  ότι υπάρχουν και άλλες μορφές έκφρασης, γιατί οι μικροί μας φίλοι θα   ταξιδέψουν στην ιστορία, θα γνωρίσουν τους ήρωες, θα κάνουν οφθαλμικά παιχνίδια με τους φωτισμούς, θα ενθουσιαστούν με τα σκηνικά και τα κινούμενα βίντεο,  θα τραγουδήσουν,  θα γνωρίσουν μουσικά όργανα και θα μυηθούν στην μαγεία του θεάτρου. Τι πιο επιτυχημένο σύνολο.

Τι πιο επιτυχημένη ομάδα από αυτήν των συντελεστών και των ηθοποιών, που ο καθένας με την δική του πνοή, έδωσε ζωή στο έργο  της Κέλλυς Σταμουλάκη. Η οποία  είναι ακριβέστατη  στο μήνυμα της. Δεν έχει στόχο να εντυπωσιάσει, αλλά να επικοινωνήσει στον θεατή την νέα της δουλειά και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον  καθ΄ όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Ο Τάσος Χαλκιάς και η Ευτυχία Φαναριώτη είναι το ξεκαρδιστικό δίδυμο  της παράστασης, τυφλωμένο από την ματαιοδοξία και την απληστία  του,  προκαλεί ασταμάτητο γέλιο. Τους  βλέπουμε σταδιακά να σκαρφίζονται διάφορες ιδέες, μέχρι να καταφέρουν να φτάσουν κοντά στη Ραλλού – την κακομαθημένη νεράιδα – για  να της πάρουν τα μαργαριτάρια που «τρέχουν» από τα μάτια της όταν κλαίει.

Η αγαπημένη ηθοποιός Ελευθερία Ρήγου που ενσαρκώνει τη σοφή νεράιδα, μας αποκαλύπτει τα μυστικά των ξωτικών του δάσους ενώ ο Ορέστης Τρίκας μας ταξιδεύει στο «Εμείς». Μαζί με έναν πολυτάλαντο 15μελή θίασο, με την καθιερωμένη  ζωντανή μουσική  που έγραψε ειδικά για την παράσταση ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, με μαέστρο τον Μαυρίκιο Μαυρικίου και πλήθος μουσικών οργάνων επί σκηνής (Άρπα, πιάνο, τσέλο, ακορντεόν, λαούτο, βιολί, κρουστά, τρομπέτες, φλογέρες κλπ.

Τα σκηνικά της Δέσποινας Βολίδη, συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας.  Είναι σκηνικά που προσελκύουν την προσοχή, κυρίως για την αρμονική πολυχρωμία που επικρατεί. Ενώ τα κινούμενα βίντεο του Χρήστου Παπαμέτη ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό τα σκηνικά, όπως επίσης και τα κουστούμια του Ρουσέτου Σιγάλα. Δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω τις χορογραφίες του Αναστάσιου Δεληγιάννη. Αφού επένδυσε πάνω στην αρχική σκέψη της  σκηνοθέτιδας, να δώσουν  περισσότερη έμφαση στην σωματική έκφραση.

Η Κατερίνα Μαραγκουδάκη απέδειξε ακόμα μια φορά, ότι οι φωτισμοί στο θέατρο δεν είναι απλά η δίοδος για να βλέπουμε ότι συμβαίνει στη σκηνή, αλλά ο ζωγράφος  των συναισθημάτων του έργου. Οι Φωτιστικές δεξιότητες της, συνάδουν απόλυτα με τα υπόλοιπα εκφραστικά μέσα. Αναδεικνύει και προσδιορίζει  τον πιο «μικρό» ρόλο.

«Το Χρυσό Αρισμαρί» είναι ένα σπάνιο και μοναδικό βότανο με θεραπευτικές ιδιότητες. Ο ήρωας του παραμυθιού μας οπλισμένος με ανδρεία και θέληση ξεκινά να το ανακαλύψει για να θεραπεύσει τον πατέρα του. Παραμερίζει τους τεράστιους κινδύνους του εγχειρήματός του και χωρίς να το καταλάβει βρίσκεται μέσα σε μια λυτρωτική περιπέτεια αυτογνωσίας. Στο ταξίδι αυτό δεν είναι μόνος… Έχει συμπαραστάτη τον καλύτερό του φίλο και μαζί  ζούνε τις πιο απίθανες περιπέτειες και έντονες δοκιμασίες μέχρι τον τελικό τους προορισμό που δεν είναι άλλος από το Αθάνατο Αρισμαρί.


 

Πολλοί ηθοποιοί και δημοσιογράφοι με τα παιδιά τους έδωσαν το παρόν και έδωσαν συγχαρητήρια στους συναδέλφους τους και στους συντελεστές της παράστασης. Ανάμεσά τους είδαμε τους: Πάνο Κατσαρίδη των θεατρικών σκηνών, Μίμη Πλέσσα,  Χάρη Παπαδόπουλο πρόεδρο της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών, Μαριάννα Κάλμπαρη, Ναταλία Δραγούμη, Γιάννη Μποστατζογλου, Μελίνα Κανά, Κωνσταντίνα, Σάγια, Κώστα Αποστολάκη, Βίβιαν Κοντομάρη, Κώστα Τσουρό, Νίκη Γρανά, Βασίλη Παλαιολόγο, Λένα Αλκαίου, Ελένη Καρακάση, Βικυ Μαραγκακη, Σπύρο Μπιμπίλα, Ζαχαρία Ρόχα,Χλόη Αμαράντου, Δημήτρη Γιώτης, Τζίνα Φωτεινοπούλου , Αφροδίτη Ξυδά, Μάρα Χωματίδη

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κέλλυ Σταμουλάκη

Στίχοι: Κέλλυ Σταμουλάκη-Γιάννης Προεστάκης

Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη

Κοστούμια: Ρουσσέτος Σιγάλας

Ενορχήστρωση-Μουσική Διδασκαλία: Μαυρίκιος Μαυρικίου

Χορογραφίες: Αναστάσης Δεληγιάννης

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Ηχητικός Σχεδιασμός:  Δημήτρης Δημητριάδης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Παύλος Εμμανουηλίδης

3d Animation: Χρήστος Παπαμέτης

Μακιγιάζ-Χτενίσματα: Εκπαιδευτικός όμιλος «Νίκος Αμάραντος»

Graphic design: Funky Glam – Derek Liontis

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Κέλλυ Σταμουλάκη

ΔΙΑΝΟΜΗ

Τάσος Χαλκιάς, Ελευθερία Ρήγου, Ευτυχία Φαναριώτη, Ορέστης Τρίκας,  Μαυρίκιος Μαυρικίου,  Έλενα Δελακούρα, Παύλος Εμμανουηλίδης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Έφη Κιούκη, Δημήτρης Δημητρόπουλος, Έλενα Παπαδημητρίου, Γιώργος Σαμαράς Ευγενία Μανούσου, Άννα Τσάφα.


Σχετικά άρθρα:

 

 



Υπεύθυνος Επικοινωνίας Αντώνης Κοκολάκης

Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.