O Τουργκουτ Καγιά θα παραδοθεί στα χέρια των βασανιστών του;;;

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοση του Τουργκούτ Καγιά στην Τουρκία .Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ που κάνουν λόγο για “απόφαση έκπληξη” – Από σήμερα ο Τουργκούτ Καγιά άρχισε  απεργία πείνας, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος .

Την έκδοση του Τουργκούτ Καγιά στην Τουρκία αποφάσισε ο Άρειος Πάγος. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, ο Καγιά είναι μέλος του TKP/ML (Τουρκικό Κομμουνιστικό Κόμμα/ Μαρξιστικό Λενινιστικό), που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση, και αποτελεί έναν από τους πιο καταζητούμενους τρομοκράτες στη λίστα του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ο 45χρονος, αιτών πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, δημοσιογράφος και ιστορικός στο επάγγελμα στη γειτονική χώρα, έχει υποστεί επανειλημμένα σοβαρά βασανιστήρια από τις τουρκικές αρχές και έχει περάσει χρόνια στην απομόνωση (6 χρόνια σε κελιά τύπου F), εξαιτίας των αγώνων του για τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Συνελήφθη αρχικά στα μέσα Απριλίου του 2015 μαζί με άλλους τρεις Τούρκους σε μια συντονισμένη πανευρωπαϊκή επιχείρηση κατά μελών της ΑΤΙΚ, της Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη.

Απελευθερώθηκε και συνελήφθη εκ νέου τον περασμένο Φεβρουάριο από τις ελληνικές αρχές, ύστερα από ερυθρά αγγελία της Ιντερπόλ.

Η είδηση μεταδόθηκε ως έκτακτη στα μεγαλύτερα τουρκικά ΜΜΕ, που έκαναν λόγο για «απόφαση έκπληξη». Μάλιστα, σχολίαζαν το γεγονός πως το μέλλον του 45χρονου Τουργκούτ Καγιά βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, υπενθυμίζοντας πως οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας είναι ήδη τεταμένες, λόγω της απόφασης της χώρας μας να χορηγήσει άσυλο στους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.