Χτύπημα στην φοροδιαφυγή σε κοσμοπολίτικο νησί μας.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εφορία και Λιμενικό χτύπησαν στην Σαντορίνη και ”έπιασαν” παραβατικότητα 100ο/ο σε στόλο σκαφών που κέρδιζαν την ημέρα 342.000 ευρώ καί έκοβαν αποδείξεις  για 3.000 ευρώ.

Στην επιχείρηση και τα περίφημα drones που καλό θα είναι να τα χρησιμοποιούσαν και οι αστυνομικές αρχές για την εγκληματικότητα

 

Το στρατηγείο της επιχείρησης στήθηκε  σε δωμάτιο ξενοδοχείου που είχε ως θέα ολα τα σκάφη ,ιστιοφόρα ακόμη και  catamaran που κάνουν ημερήσιες εκδρομές. Τα ημερήσια ναυλοσύμφωνα, όχι μόνο δεν είχαν τα ονόματα των επιβατών -που πρέπει να αναγράφονται για λόγους ασφαλείας- αλλά επί της ουσίας είχαν και εικονικούς τζίρους. Ενώ πρέπει να εκδίδονται αποδείξεις πριν από την επιβίβαση για όλους τους τουρίστες, η συνήθης πρακτική είναι η έκδοση μιας απόδειξης υποτίθεται ομαδικής, αλλά όχι με το ποσό που αντιστοιχεί στο σύνολο των επιβατών. Το κόστος μια τέτοιας εκδρομής είναι περίπου 150 ευρώ κι έτσι θα έπρεπε να υπάρχουν αποδείξεις 3.000 ευρώ για 20 τουρίστες, αλλά ο έλεγχος έδειξε μόλις μια «κομμένη» απόδειξη 150 ευρώ, υποτίθεται… ομαδική.

Η επιχείρηση με το drone είναι μόνο η αρχή, καθώς στην ΑΑΔΕ έχουν αρχίσει να ψάχνονται για διαφορετικούς τρόπους ελέγχου. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλειφθούν τα… παραδοσιακά μέσα. Ειδικά για τις εξορμήσεις από τη θάλασσα, όπως αυτή στη Σαντορίνη και στις «κρυμμένες» βίλες- χρυσωρυχεία ανά το Αιγαίο, θα αξιοποιηθούν τα σκάφη που έχει «κληρονομήσει» η ΑΑΔΕ από το ΣΔΟΕ, αφού όμως προηγηθεί έλεγχος για την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα λόγω της μακροχρόνιου παροπλισμού τους. Από την άλλη, καλείται το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας να ανοίξουν εγκαίρως τα… πουγκιά τους, για την άμεση κάλυψη του κόστους καυσίμων των σκαφών του Λιμενικού, καθώς οι ελλείψεις και τα προβλήματα- ακόμα και στην άκρως επιτυχημένη επιχείρηση στη Σαντορίνη- είναι πολλά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.