Η Τάμτα πήρε το πρώτο της 12αρι στην παρουσίαση της συμμετοχής της Κύπρου στη Eurovision

Facebook
Twitter
LinkedIn


γράφει η  Λαμπριάνα Κυριακού
kk_lambriana@yahoo.com

Σαράντα δύο χώρες θα συμμετάσχουν φέτος,  στον 64ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στο  Tel Aviv στις 18 Μαΐου 2019. Ελλάδα και Κύπρος κληρώθηκαν να διαγωνιστούν μαζί στον πρώτο ημιτελικό που θα γίνει στις 14 Μαΐου.


Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, άνοιξε από νωρίς τα χαρτιά του, αποκαλύπτοντας τον περασμένο Δεκέμβριο, ότι την Κύπρο στον 64ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, θα εκπροσωπήσει η Τάμτα με το τραγούδι «Replay». Μια αρκετά δυναμική παρουσία, που μετά την 2η θέση της Ελένης Φουρέιρα στη Λισαβόνα, καλείται να ανεβάσει τον πήχη  από την αρχή,  όσο πιο ψηλά  γίνεται.

Η αγαπημένη τραγουδίστρια της ποπ σκηνής, στην συνέντευξη τύπου της παρουσίασης της συμμετοχής της Κύπρου στην Eurovision,  που πραγματοποιήθηκε από την MINOS EMI,  το ΡΙΚ  και την  Erodios Live Management,  στο «Σπίτι της Κύπρου» στην Αθήνα, το μεσημέρι της Πέμπτης (7/2/2019), εξήγησε ότι  το “Replay” είναι ένα πολύ σύγχρονο ποπ κομμάτι.  Ενώ  συμπλήρωσε ότι για την ίδια, είναι μια δυνατή στιγμή η συμμετοχή της στη Eurovision. Είναι ενθουσιασμένη που πάει  με αυτό το project και αυτή την μεγάλη  ομάδα καταξιωμένων συντελεστών  και υπόσχεται ότι μαζί με την ομάδα της θα δουλέψουν πάρα πολύ, για  να κάνουν  περήφανους και τους Έλληνες και τους Κύπριους.

Η Τάμτα, πάει στο διαγωνισμό  με τραγούδι του συνθέτη Άλεξ Παπακωνσταντίνου (Alex P). Την ομάδα της σύνθεσης, συμπληρώνουν τρεις ακόμη καταξιωμένοι του είδους τους, οι Teddy Sky,  Kristofer Fogelmark, Viktor Svensson. Ενώ, η σκηνική επιμέλεια της Τάμτας, έχει ανατεθεί στη διεθνώς καταξιωμένη χορογράφο Sacha Jean-Baptiste.

Εκ μέρους του ΡΙΚ μίλησε  ο Μιχάλης Μαραθεύτης, ο οποίος  εξέφρασε τη χαρά του, που  φέτος την μεγαλόνησο  θα εκπροσωπήσει στον Ευρωπαικό Διαγωνισμό μια εξαίρετη  καλλιτέχνης, όπως είναι η Τάμτα. Επίσης ο κύριος Μαραθεύτης εξέφρασε την  περηφάνια της αποστολής γι αυτό που θα δούμε στη σκηνή του  Expo Tel Aviv το Μάϊο.

Η διευθύντρια της δισκογραφικής εταιρίας MINOS EMI/Universal , Μαργαρίτα Μάτσα, ευχαρίστησε το Ρικ που για δεύτερη χρονιά, καλεί  την Τάμτα, να εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision. «Πραγματικά για μας ήταν πολύ τιμητικό και έτσι ήταν μεγάλη η χαρά μας όταν η Τάμτα απάντησε ΝΑΙ. Γιατί όταν η Τάμτα παίρνει μια απόφαση, σημαίνει μέσα της έχει κάνει όλες αυτές τις διεργασίες που χρειάζονται, έχει βάλει στόχο τον οποίο δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχει, άλλωστε το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μια καλλιτέχνης που έχει το πείσμα, την εργατικότητα, την αποφασιστικότητα και τη συνέπεια που χρειάζεται αυτός ο διαγωνισμός » συμπλήρωσε

Όπως μας επισήμανε ο κύριος  Μαραθεύτης, το τραγούδι θα κυκλοφορήσει παράλληλα με το Official Video  του  REPLAY στις 5 Μαρτίου.  Επίσης, επί σκηνής την Τάμτα θα την απαρτίζουν 5 ακόμα άτομα, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει αν είναι χορευτές ή φωνητικά.

Εν τούτοις, ο Μάρτιος είναι κοντά..

Αναμένουμε…  όπως αναμένουμε και την ανακοίνωση της Ελληνικής Συμμετοχής

{youtube}r3a21ApTQaU{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.