Η Βουλή αποφασίζει σήμερα για την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου θα κληθεί να αποφασίσει η Βουλή στην οποία διαβιβάζεται σκέλος της δικογραφίας για το σκάνδαλο της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πολύμηνη έρευνα της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς εντοπίστηκαν αποχρώσες ενδείξεις για δωροδοκία ενός πολιτικού προσώπου για το οποίο ζητείται η άρση ασυλίας προκειμένου να κληθεί ως ύποπτος στην υπόθεση.

Ωστόσο, πριν προχωρήσει η διαδικασία στην κλήση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ σε ανωμοτί εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου (κι εν συνεχεία, στην άσκηση ποινικής δίωξης), οι εισαγγελείς οφείλουν να διαβιβάσουν τη δικογραφία στη Βουλή ζητώντας την άρση της ασυλίας του κ. Λοβέρδου, καθώς είναι εν ενεργεία βουλευτής.

Την ίδια ώρα, στο αρχείο πηγαίνει η υπόθεση γιΠαναγιώτη Πικραμμένο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο με την επιφύλαξη ότι μπορεί να υπάρξουν στοιχεία στο μέλλον.

Ταυτόχρονα, η έρευνα συνεχίζεται για πέντε πολιτικά πρόσωπα. Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνη Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη αναμένεται να φύγουν κλήσεις και σε περισσότερα από 20 μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη επιτροπών και στελέχη διαφημιστικής εταιρίας, οι οποίοι αναμένεται να κληθούν ως ύποπτοι για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος κατά περίσταση.
Πολιτικές αντιδράσεις

Άμεση και οργισμένη ήταν η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος έκανε λόγο για «πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών».

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.