Μεγάλη η συγκίνηση στην Επίσημη Πρεμιέρα της “Παπλωματούς”

Facebook
Twitter
LinkedIn
 
γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού
 
Δεν μπορείς να μιλάς στον παρατατικό για τη Μαριάννα Τόλη. Είναι νωρίς ακόμη.  Η ενέργεια της υπάρχει και διαχέεται στο χώρο του θεάτρου,  και  αυτό νομίζω  το νιώσαμε όλοι  όσοι το μεσημέρι του Σαββάτου(16/11) ήμασταν στην Επίσημη πρεμιέρα της Παπλωματούς.

Τα  δυο παιδικά παραμύθια του Τζεφ Μπραμπώ – «Το Ταξίδι της Παπλωματούς» και «Το Δώρο της Παπλωματούς» που ένωσε και ανέβασε για πρώτη φορά το 2015 στην παιδική σκηνή του Νέου θεάτρου  Κατερίνα Βασιλάκου, έμελλε να κλέψει για πάντα την καρδιά των παιδιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Επιθυμία της ήταν να ανέβει ξανά και αυτό έπραξαν  οι στενοί της συνεργάτες, τιμώντας με αυτό τον τρόπο,   την μνήμη της και τον ένα χρόνο απουσίας της.

Κρατώντας ως κύριο πυλώνα τις σκηνοθετικές της οδηγίες, και υπό την καθοδήγηση του χορογράφου Αλέξανδρου Κουζιτσκιν, «Το Δώρο της Παπλωματούς» από τις 13 Οκτωβρίου παίζεται στο αγαπημένο θέατρο της οδού Προφήτου Δανιήλ,  δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά, να ανακαλύψουν την μαγεία του Μουσικού θεάτρου, αλλά και να ταξιδέψουν σε μια ιστορία αγάπης, προσφοράς και δικαιοσύνης.
 
Σάββατο 16/11 λίγο μετά το μεσημέρι.
Η  ατμόσφαιρα φορτισμένη μετά την προβολή του αφιερώματος που έγινε ειδικά για τη Μαριάννα Τόλη. Χειροκρότημα. Παύση συγκίνησης.
https://www.youtube.com/watch?v=dCvUuTz4Ktg
Ακολουθεί ένα ολιγόλεπτο μουσικό «ζέσταμα» για να επιστρέψουν  τα χαμόγελα  και η αυλαία ανοίγει… Ένας αξιοθαύμαστος θίασος από νέους ταλαντούχους ηθοποιούς εμφανίζεται πάνω στην σκηνή, ντυμένοι με τα υπέροχα κουστούμια του Μιχάλη Σδούγκου. Στον κεντρικό ρόλο της Παπλωματούς, η Λητώ Αμπατζή. Στο ρόλο του άπληστου βασιλιά ο Σωκράτης Μαϊδωνης. Ενώ τους υπόλοιπους ρόλους υποδύονται οι ηθοποιοί: Δήμητρα Ιόλη Εξάρχου, Ελεάννα Κόλλια, Σταύρος Μπεκας, Αντώνης Παπαδάκης, Πηνελόπη Σκαλιώτου, Στέφανος Λούρος, Ντόνα Γκέγκα. Στο Πιάνο ο Αλέκος Μπαζανης. ”

 

Τέτοιες παραστάσεις όπως η Παπλωματού, μου θυμίζουν τον εκπαιδευτικό και τον ψυχαγωγικό ρόλο του θεάτρου στην παιδική ηλικία.  Και αυτή η Παπλωματού, αντιπροσωπεύει και τους δυο απόλυτα. Σαν ένα μαγικό κουτί  που άνοιξε και μέσα από χρυσόσκονες ξεπήδησαν, δυο ανίκητες δυνάμεις που μπορούν να βελτιώσουν  και κατ’ επέκταση, ν’ αλλάξουν τον κόσμο.

Η ενσυναίσθηση και η πνευματική καλλιέργεια.

Τι πιο καλύτερη επιλογή, για ένα παιδί που διψά να γνωρίσει τον κόσμο του, χωρίς να χαθεί στις σκιές του.

 

Λίγα λόγια για το έργο:
 
«Ένα γενναίο κορίτσι αφήνει τον τόπο της και ταξιδεύει σε άλλους τόπους, για να ανακαλύψει πού βρίσκεται η αληθινή ευτυχία. Μα καθώς αφήνει τον τόπο της, έκπληκτη διαπιστώνει πως υπάρχουν άνθρωποι που η φτώχεια τούς κάνει να είναι δυστυχισμένοι. Στην αρχή νομίζει πως η ίδια δεν μπορεί τίποτε να κάνει για να τους βοηθήσει, μα γρήγορα θα καταλάβει πως κάτι έχει κι αυτή να τους προσφέρει.»
 

Επαναπροσαρμογή & σχεδιασμός σκηνικών: Νατάσα Τσιντικίδη

Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Φωτισμοί: Χάρης Βασιλόπουλος,
Βίντεο: Δημήτρης Γαλανός
Σχεδιασμός ήχου: Παναγιώτης Χρονέας
Προβολή-Επικοινωνία: Όλγα Παυλάτου
 

 

Διεύθυνση
Προφήτου Δανιήλ 3 & Πλαταιών
10435 Κεραμεικός
Αθήνα
 
Κρατήσεις Θέσεων
211 01 32 002 ~ 005
info@vasilakou.theater
 
Ομαδικές Κρατήσεις
6944 310 395
m.tolipromodept@gmail.com

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.