Ποια είναι η Ζαχαρούλα Κληματσάκη που τραγουδάει «Δως του νάνι νανι»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της single το aVecnews.gr φιλοξενεί την ερμηνεύτρια Ζαχαρούλα Κληματσάκη για μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης.

 

Το «Δως του νάνι νάνι» είναι μια πρωτότυπη επανεκτέλεση του αγαπημένου ρεμπέτικου τραγουδιού σε μουσική του Γεράσιμου Κλουβάτου και στίχους του Χαράλαμπου Βασιλειάδη. Πρόκειται για ένα  ερωτικό ρεμπέτικο που τραγουδήθηκε για πρώτη φορά από την  Μαρίκα Νίνου στα μέσα της δεκαετίας του ’50.


«Δως του νάνι νάνι» πώς ξεκίνησε η ιδέα γι’ αυτή την επανεκτέλεση;

H αρχική  ιδέα ήταν να βρεθεί ένα κομμάτι στο οποίο  θα  μπορούσα να εντάξω στο τραγούδι μου το bellydance. Ένα είδος χορού το οποίο αγαπώ πολύ και μελετάω τα τελευταία χρόνια. Όταν βρεθήκαμε με τον Μίλτο Καρατζά – τον διευθυντή της final touch-the label της walnut entertainment (της δισκογραφικής εταιρείας στην οποία ανήκω) – καταλήξαμε στο να ξεκινήσω αυτό μου το εγχείρημα με ένα ελληνικό λαικό τραγούδι αγαπητό από το κόσμο. Φυσικά με σύγχρονο ήχο για να μπορέσει να ενταχθεί και αυτός ο χορός στο εδώ και στο τώρα. Στην Ελλάδα του 2019. Το συγκεκριμένο κομμάτι μου είχε καρφωθεί στο μυαλό εκείνη την περίοδο και το θεώρησα σαν ένα σημάδι της μοίρας. Έχει ένα στίχο πολύ ναζιάρικο και τσαχπίνικο που σε δεύτερη ανάγνωση μεταφέρει με πολύ όμορφο τρόπο την ονειρική κατάσταση στα πρώτα στάδια του ύπνου. Που το αρσενικό παραδίδεται  στα χέρια του θηλυκού με τόσο απόλυτο τρόπο όσο το κάνει το μωρό στην μητέρα του.


Τι σε γοητεύει στο ρεμπέτικο τραγούδι;

Το ρεμπέτικο τραγούδι αποτελεί την  απαρχή του  ελληνικού λαϊκού τραγουδιού στην πιο γνήσια μορφή του. Με γοητεύει γιατί μέσα από αυτό μπορώ να συνδεθώ με το παρελθόν μου. Να γίνω κοινωνός μιας άλλης εποχής μέσω της μουσικής και να μπορέσω να γευτώ τις ανησυχίες, τις χαρές, τα όνειρα και τους προβληματισμούς των παππούδων και των γιαγιάδων μου


Από πότε θυμάσαι τον εαυτό σου να τραγουδά;

Ήμουν από εκείνα τα παιδάκια που πρώτα τραγούδησαν και μετά μίλησαν. Η μουσική ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας μιας και οι δίσκοι στο πικάπ έπαιζαν ο ένας μετά τον άλλον. Και φυσικά η νεραιδένια φωνή της μητέρας μου που με νανούριζε…Νότες και συλλαβές γεννήθηκαν μαζί και όρισαν την πορεία μου από την αρχή!

{youtube}pHYFra8m3w0{/youtube}

 

Σπούδασες θέατρο. Πόσο σ’ έχει βοηθήσει αυτό στο τραγούδι;

Το θέατρο με έχει κάνει να αντιμετωπίζω το κάθε τραγούδι σαν ένα μονόπρακτο. Αρχικά το μελετάω μουσικά και στη συνέχεια αποδεσμεύομαι τελείως από το τεχνικό κομμάτι και αφήνομαι στις λέξεις. Γίνομαι ένας αφηγητής που θέλει να μοιραστεί μια ιστορία με το κοινό.


Υπάρχει κάποια τραγουδίστρια ή τραγουδιστής που πάντα θαύμαζες και σ’ επηρέασε καλλιτεχνικά.

Υπάρχουν πολλοί τραγουδιστές και τραγουδίστριες που θαυμάζω για διαφορετικούς λόγους τον καθένα. Είτε για το χρώμα της φωνής τους είτε για τον τρόπο που ερμηνεύουν είτε για τις φωνητικές τους δυνατότητες. Η μεγαλύτερη αδυναμία μου όμως είναι η Βίκυ Μοσχολιού. Μια γυναίκα με εξαιρετικό μέταλλο και συγκλονιστικό ρεπερτόριο που όποτε την ακούω μιλάει κατευθείαν στην καρδιά μου. Δυστυχώς δεν είχα την τύχη να την δω ζωντανά στη σκηνή αλλά πριν από λίγα χρόνια έκανα ένα αφιέρωμα με αφορμή τα δέκα χρόνια από το θάνατό της προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να την «ευχαριστήσω» για όλα αυτά τα συναισθήματα που μου έχει ξυπνήσει η παρουσία της στο μουσικό στερέωμα.


Επόμενα επαγγελματικά σχέδια;

Αυτή την στιγμή έχω ξεκινήσει πυρετώδεις προετοιμασίες για τα live μου με αφορμή την κυκλοφορία του «Δως του νάνι νάνι». Τα φτιάχνω με μεγάλη φροντίδα και αγάπη επιλέγοντας πολύ ταλαντούχους συνεργάτες και πιστεύω πως θα είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό που θα γοητεύσει το κοινό. Επίσης σίγουρα μέσα στην επόμενη χρονιά θα επιστρέψω και στο χώρο της υποκριτικής μιας και η θεατρική σκηνή μου έχει λείψει πολύ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.