Σεισμός 6,4 της κλίμακας Ρίχτερ στην Αλβανία.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε τα ξημερώματα την Αλβανία..O σεισμός έγινε αισθητός στην Κέρκυρα και στην Β΄πτριο Ελλάδα. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 10 χιλιόμετρα βόρεια από τη πόλη Ντούρες, η οποία βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά από τα Τίρανα. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 04:54 και είχε εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Μία ώρα πριν, στις 3:47, σημειώθηκε μία πρώτη ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία αναστάτωσε τους κατοίκους και αρκετοί βγήκαν στους δρόμους. Τελικά, λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα, ήρθε μεγαλύτερη σεισμική δόνηση, η οποία έχει μετρηθεί με 6,3 από το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Ινστιτούτο (άλλες πηγές αναφέρουν πως ήταν μεγέθους 6,6 Ρίχτερ).
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, με τους κατοίκους, να έχουν βγει στους δρόμους. Δεν έχει γίνει γνωστό προς το παρόν αν υπάρχουν ζημιές ή τραυματισμοί.

Ο σεισμός έγινε στις 3:47 και είχε επίκεντρο 31 χιλιόμετρα δυτικά από τα Τίρανα. Η πρωτεύουσα της Αλβανίας αισθάνθηκε τον σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα, με το επίκεντρο να βρίσκεται πολύ κοντά στη πόλη Ντούρες.

Αρκετοί κάτοικοι έχουν βγει έξω από τα σπίτια τους, καθώς ο σεισμός ήταν έντονος και τους ξύπνησε μέσα στη νύχτα, τρομάζοντας τους. Δεν έχει γίνει γνωστό προς το παρόν αν υπάρχουν ζημιές ή τραυματισμοί.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.