Πυρκαγιά στον Εβρο κατακαίει δασικές εκτάσεις…

8249519 74 0 1922 1000 1000x541 80 0 0 6315ecd3dcefb4bb98bf75230d85caa1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Πυρκαγιά καίει δασικές εκτάσεις από το φράγμα  προς τον δρυμό της Νίψας  , στην Αλεξανδρούπολη.  Το πύρινο μέτωπο  έχει μήκος τριών χιλιομέτρων και απειλεί το χωριό όπου προβλέπεται η εκκένωση του.

Κατά την διάρκεια της νύχτας ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς στο σημείο επιχειρούν από τα ξημερώματα 84 πυροσβέστες με 24 οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται και συνδρομή από αέρος.ο μέτωπο της πυρκαγιάς έχει πλησιάσει και το χωριό της Νίψας.

Σύμφωνα με το evros24.gr, η φωτιά φτάνει από το φράγμα προς τον δρυμό της Νίψας, με τις αρχές να βρίσκονται σε ετοιμότητα για πιθανή εκκένωση του χωριού.ι άνεμοι είναι δυνατοί με αποτέλεσμα να ξεσπούν συνέχεια νέες εστίες.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται μεγάλη αντιπυρική ζώνη στο σημείο -(δρυμός Νίψας) από οχήματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, του στρατού και της Περιφέρειας για να παγιδευτεί η φωτιά και να μην εξαπλωθεί προς την περιοχή Προφήτη – Ηλία Λουτρών.Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Έβρου και Αντιπεριφερειάρχη του Νομού, Δημήτρη Πέτροβιτς, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο εμπρηστικών προθέ

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Έβρου και Αντιπεριφερειάρχη του Νομού, Δημήτρη Πέτροβιτς, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο εμπρηστικών προθέσεων πίσω από τις ταυτόχρονες φωτιές των τελευταίων ημερών.

«Μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι σε δέκα ημέρες είχαμε εννέα μέτωπα φωτιάς εδώ στην περιοχή του Έβρου. Έχουμε πει επανειλημμένως ότι ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος είναι δύο μήνες που έχουμε την εμφάνιση πυρκαγιών εδώ στην περιοχή μας. Εντούτοις, φέτος, το πράγμα έχει ξεφύγει» δήλωσε ο κ. Πέτροβιτς.

«Είχαμε μια πολύ μεγάλη φωτιά, την Κυριακή, στην περιοχή της Αισύμης, και χρειάστηκε να έρθει μεγάλη δύναμη των εναέριων μέσων, χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα αεροπλάνα, εκ των οποίων δύο καναντέρ και δύο πετζετέλ και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο ήταν Έρικσον, δηλαδή μεγάλα ελικόπτερα. Αν δεν είχαμε αυτή την εναέρια βοήθεια για την κατάσβεση θα ήταν πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα για την περιοχή της Αισύμης, και δεν ξέρουμε πού θα επεκτείνόταν αυτή η φωτιά» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Τέλος, αναφορικά με τα ταυτόχρονα μέτωπα, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι πρέπει να εξεταστεί σε βάθος το τι ακριβώς συμβαίνει.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.