Μασκαράτες

Γιάννης Αποστολόπουλος
Facebook
Twitter
LinkedIn

του Γιάννη Αποστολόπουλου

Είπα-ξείπα είναι η γραμμή ενημέρωσης για την αναγκαιότητα της μάσκας στην προστασία από την πανδημία. Η μάσκα είναι απαραίτητη μόνο για τους ασθενείς από κορονοϊό.

Όχι για τους υπόλοιπους , που μπορεί και να τους δημιουργεί πρόβλημα, ήταν σε όλους τους τόνους η πάγια θέση κατά τις καθημερινές ενημερώσεις Τσιόδρα-Χαρδαλιά.

Το σκηνικό αυτό άλλαξε απότομα και η μάσκα αναγορεύτηκε ως αναγκαίο εξάρτημα στη ν ζωή όλων μας, ασθενών και μη.
Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η εντελώς αντίθετη συμπεριφορά κυβερνητικών στελεχών, αυτών που άλλοτε «συνωστίζονταν-συγχρωτίζονταν» με εκατοντάδες κόσμου σε εκδηλώσεις-παραστάσεις κ.λ.π., χωρίς καμιά προφύλαξη και κατά προκλητική παραβίαση των αντίστοιχων μέτρων που οι ίδιοι αποφάσιζαν.

Η κατάσταση έφτασε στα όρια της αστειότητας καθώς ξαφνικά είδαμε να εμφανίζονται με μάσκες από τηλεοράσεως κυβερνητικά στελέχη ακόμη και ο πρωθυπουργός, λες και εκινδύνευαν από τους…τηλεθεατές (!!!).

Το πώς βέβαια αντιμετωπίζεται η ανάλογη αυτή συμπεριφορά καταδεικνύεται από την πρόσφατη συνάντηση ευρωπαίων ηγετών στην πρόσφατη συνάντηση στην Κορσική. Όλοι εμφανίστηκαν μασκοφορεμένοι, με απόλυτη προσαρμογή στα νέα δεδομένα, δίνοντας το παράδειγμα στη μερίδα των αντιδραστικών. Όταν όμως νόμισαν ότι οι κάμερες ήσαν κλειστές, όλοι –μέσα σε γενική θυμηδία- πέταξαν τις μασκες- και άρχισαν να χαριεντίζονται, όπως και ο κ.Μητσοτάκης, Τα είδαμε όλα από τις τηλεοράσεις.

Οι αποφάσεις για την αυστηρή χρήση μάσκας πέρασαν και στα σχολεία. Μάλιστα το αρμόδιο υπουργείο χορήγησε μαζικά δωρεάν μάσκες στους μαθητές, ξεκινώντας ένα άλλο κεφάλαιο διακωμώδησης. Οι μάσκες που δόθηκαν ήσαν υπερμεγέθεις και δεν χρειάστηκαν ιδιαίτερες προσπάθειες για απίστευτα σκωπτικά σχόλια, μαντινάδες και άλλα ανάλογα.

«Φέρε τη μάσκα γρήγορα και άφησε τη γκρίνια,
εγώ σου φτιάχνω εύκολα την πιο καλή κουρτίνα»

Τα ευτράπελα έδιναν και έπαιρναν τόσο στο διαδίκτυο όσο και από ραδιοφώνου, άφθονο υλικό για μία ξεχωριστή συλλογή.

Το όλο θέμα της μάσκας πήρε διαστάσεις όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στον διεθνή χώρο..
Έτσι δημιουργήθηκε ένα ολόκληρο κίνημα αντιδράσεων , που εξέθρεψε κυρίως η ανακολουθία πολλών όψιμων μασκοφόρων .

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.