Marfin : Πληγή που δεν θα κλείσει άν δεν βρεθούν οι ένοχοι…

1 marfin cebacebfcf85
Facebook
Twitter
LinkedIn

Εντεκα χρόνια μετά την τραγωδία της Marfin, η Μαρία Καραγιάννη  η υπάλληλος που απο το μπαλκόνι της τράπεζας ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια, βρέθηκε χθες  στην οδό Σταδίου για να τιμήσει τα θύματα.

Μιλώντας στις κάμερες, θυμήθηκε τις τραγικές στιγμές που έζησε, χαρακτηρίζοντας «τέρατα» τους δράστες.

«Ήμουν τυχερή γιατί ανέβηκα πάνω και στάθηκα στο φαρδύ μπαλκόνι και δεν πέθανα όπως η Παρασκευή, που δεν είχε χώρο πίσω της για να απομονώσει την πόρτα και να αναπνεύσει. Όλη αυτή η ώρα με τους καπνούς που μας έλουζαν ήταν εφιαλτική. Εύχομαι κανένας άνθρωπος να μην ζήσει τέτοιες στιγμές. Αλλά το χειρότερο είναι ότι έγινε άδικα. Τρεις ψυχές έφυγαν άδικα. Και ένα αγέννητο μωρό. Τρία σπίτια έκλεισαν» δήλωσε η κ. Καραγιάννη, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Το χειρότερο από όλα είναι που ακούγαμε τις φωνές των παιδιών στο ισόγειο τους συναδέλφους μας, παρακαλούσαν τους δράστες να μην ρίξουν τη φωτιά. ‘Είμαστε άνθρωποι μέσα, μην το ρίχνεις’. Ποιος υπολόγισε… Μόνο άνθρωποι δεν είναι αυτοί, τέρατα είναι», προσθέτει, συγκλονίζοντας.

«Για 30 με 40 λεπτά, μέχρι να φτάσουν οι πυροσβέστες δεν ήξερε αν θα ζήσει ή θα πεθάνει. “Δεν περιγράφονται αυτές οι στιγμές. Μας έκαναν άλλους ανθρώπους διαφορετικούς ανθρώπους. Ζήσαμε τον απόλυτο τρόμο, την απόλυτη αγωνία. Την επιθανάτιο αγωνία. Αν σε λίγη ώρα θα είμαστε ζωντανοί…», καταλήγει η κα Καραγιάννη.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.