Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας -1η Σεπτεμβρίου του 2022

Mail
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το νεοσύστατο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας ανοίγει τις πύλες του την 1η Σεπτεμβρίου του 2022 και κάνει αισθητή την παρουσία του με πλήθος εκδηλώσεων, πολλές εκ των οποίων είναι ανοιχτές στο κοινό. Ένα φεστιβάλ πολυδιάστατο με παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους που απευθύνεται σε όλους, προσφέροντας απλόχερα υψηλού επιπέδου παραγωγές με σπουδαίους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

VIVALDI & PIAZZOLA ΣΤΗΝ PIAZZA

Οι ATHENS CLASSICAL PLAYERS
συναντούν το σολίστ βιολιού ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΑΝΟ

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΠΛΑΚΑΔΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ – ΘΕΑΤΡΟ – ΧΟΡΟΣ – ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ συνθέτουν την καλλιτεχνική παλέτα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας και με φυσικό φόντο ιστορικά τοπόσημα και μνημεία του νησιού απογειώνουν τη συνολική εμπειρία. Ολόκληρο το νησί «ζωντανεύει» αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι των εκδηλώσεων.

Η κορυφαία «Καμεράτα της Σκάλας του Μιλάνου» υπό τη διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου, τo ιστορικό βρετανικό σύνολο a cappella The Kings Singers, η διαχρονική «Μήδεια» του Ευριπίδη, η σπουδαία Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε ένα Γκαλά Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, η ιδιαίτερη χορευτική αφήγηση «Οι Αρχαίοι Ελληνικοί Μύθοι μέσα από τα μάτια της Μάρθα Γκράχαμ» και μία πρωτότυπη παρουσίαση του Καρυοθραύστη με μουσική, χορό και visual arts στην παράσταση The nutcracker and I” της Alexandra Dariescu είναι μερικά μόνο από τα ονόματα και τις παραστάσεις που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό, σε ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας, διοργανώνεται από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με την πολύτιμη υποστήριξη χορηγών, φίλων και εθελοντών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.