Γέμιση γαλοπούλας με 22 υλικά

γεμιστη
Facebook
Twitter
LinkedIn

Γράφει η Μαίρη Παναγάκου 

Υλικά

τα συκωτάκια της γαλοπούλας, ή κότας, ψιλοκομμένα

ή 250 γρ μοσχαρίσιο ή κιμά κοτόπουλου

6-7 κ σ ελαιόλαδο

1 φλ τσ ρύζι καρολίνα

5-6 φρ κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

2 κ σ ψιλοκομμένο μαιντανό

ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι και 1/2 λεμόνι

1/2 φλ τσ καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

λίγη κανέλα και λίγο γαρύφαλλο τριμμένο

300 γρ κάστανα βρασμένα και ψιλοκομμένα

60 γρ σταφίδες ξανθή

2 κ σ κουκουναρόσπορο

4 ψιλοκομμένα ξερά βερίκοκα

1 μικρή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά καρεδάκια

1 ξινόμηλο τριμμένο

1 μέτριο καρότο τριμμένο στον τρίφτη κρεμμυδιού

200 γρ κονιάκ

200 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα

1 φλ τσ ζωμό κότας

αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα συκωτάκια με τα κρεμμύδια.

Προσθέτετε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά και το ζωμό, εκτός από τα κάστανα

και το ρύζι.

  1. Σιγοβράζετε και τέλος προσθέτετε το ρύζι, συνεχίζοντας μέχρι να

μαλακώσει. Προσθέτετε τα κάστανα και γεμίζετε τη γαλοπούλα. Ψήνετε όπως

αναγράφεται στην προηγούμενη συνταγή, “γαλοπούλα ψητή με αρωματικά βότανα”.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.