Εθνική τραγωδία -36 νεκροί – Τα περισσότερα θύματα είναι φοιτητές–85 τραυματίες-

1cfe6c864dcecc2d391ebacb1e762ee2
Facebook
Twitter
LinkedIn

Εθνική τραγωδία  η σύγκρουση  των τρένων   στα  Τέμπη, με τον αριθμό των νεκρών να έχει φτάσει τους 36, ενώ 85 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 66 νοσηλεύονται (έξι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας). 

Στο Γενικό Νοσοκομείο  οι περισσότεροι  νεκροί  είναι φοιτητές.!Γονείς και συγγενείς έξω απο τα νισοκομεία περιμένουν  να μάθουν κάποιο νέο για τους δικούς τους ανθρώπους.

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί οι σοροί 9 ατόμων και 48 τραυματίες εκ των οποίων οι δύο έχουν διασωληνωθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και δύο παιδιά ηλικίας 7 χρόνων και 9 μηνών αντίστοιχα, τα οποία φέρονται να έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Φως στα δεδομένα που εκτυλίχθηκαν λίγο πριν την σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων πριν από τις σήραγγες στην Κοιλάδα των Τεμπών δίνουν οι μαρτυρίες επιβατών που ταξίδευαν προς Θεσσαλονίκη με την αμαξοστοιχία Inter City 62.

Μαρτυρίες  επιβατών

«Σε μια στιγμή ακούγαμε,  , καθυστέρηση 20 λεπτά, μισή ώρα, μετά μας λέει ο οδηγός, καθυστέρηση μία ώρα και εκεί είναι που λέει υπάρχει σύγχυση στις γραμμές!».

«Όλοι ήταν ανέμελοι, μερικοί να κοιμούνται. Ξαφνικά έγινε ένα μπαμ, πέφτει καμία βαλίτσα και μετά το τράνταγμα γινόταν όλο και χειρότερο. Στα 5 δευτερόλεπτα καταλαβαίνεις ότι έγινε κάτι πολύ-πολύ κακό. Το βαγόνι μας δεν χτυπήθηκε άσχημα, σπάσανε πολλά τζάμια. Είχε λάδια στο πάτωμα. Έπεφταν άτομα. Κάποια βαγόνια πήραν φωτιά. Δεν υπήρχε πρόσβαση για να φτάσουμε στα πρώτα βαγόνια. Πέρασαν 15 λεπτά από τη σύγκρουση και δεν υπήρχε κανένας εκεί από αστυνομία και πυροσβεστική. Ήμασταν εγώ, μια κοπέλα, μερικοί επιβάτες που ήρθαν να βοηθήσουν και τραυματίες. Στα βαγόνια ήταν εγκλωβισμένοι. Δεν ξέρω τι έγινε στα βαγόνια, μετά από 1,5 και 2 ώρες που ήρθε η πυροσβεστική και τα έσβησε όλα. Ήμασταν εκεί μόνο 5 άνθρωποι για να βοηθήσουμε», ανέφερε στη μαρτυρία του ένας από τους επιβάτες που βοήθησαν.

Δύο τρένα βρέθηκαν να κινούνται στην ίδια γραμμή με μεγάλη ταχύτητα και αντίθετη κατεύθυνση που σήμαινε ότι η σύγκρουση θα συνέβαινε νομοτελειακά, η απάντηση θα πρέπει να δοθεί από τους υπεύθυνους λειτουργίας της Hellenic Train. Ηταν η καθυστέρηση μίας ώρας του ενός τρένου που οδήγησε στην μετωπική με το άλλο τρένο; Γιατί δεν λειτούργησαν οι δικλείδες ασφαλείας;

Ποιος ελέγχει την πορεία των αμαξοστοιχιών στο δίκτυο και γιατί υπήρξε ασυνεννοησία μεταξύ των μηχανοδηγών και των υπευθύνων στους σταθμούς ελέγχους της κίνησης των τρένων;

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.