Προσοχή στη βαρια ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ της χωρας γράφει ο Παύλος Αλέπης

Agioi saranta beach
Facebook
Twitter
LinkedIn
Η επικαιρότητα φερνει και ξαναφέρνει το θεμα της αξιοπιστιας.
Τωρα μας δείχνει καταφανως στον Τουρισμό. Ενα θεμα με προεκτασεις
οικονομικές, πολιτιστικές και πολιτικες. Και βαλε…
Η βαρια ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ της χωρας υφαίνει ενα κακο ονομα διαχειριστικής ανικανότητας.
Ε ειναι πλήγμα αλλα δείχνει και μια χρονια αδράνεια. .
Το τουριστικό προιον γενικως πλασάρεται λαθος και ετσι καταγράφεται με αριθμους το ποσοι του γυριζουν την πλατη και στρέφονται σε αλλες αγορες. Μειωμένες οι κρατήσεις η και ακυρωμενες….στα πρωτοκλασάτα θερετρα…
Χιλιαδες προσπάθειες ανθρώπων με γνωσεις και αφοσίωση στην ιερή ιδεα της φιλοξενίας αφυπνίζονται τωρα ξαφνιασμενοι .
Το λαθος τους ειναι πως εμπιστευθήκαν αρπακτικούς εποχιακους – και οχι μονον- ,επαγγελματίες που ειναι οι πρώτοι που θα πηδήξουν απ το σκαφος που βουλιαζει….
Αδιαφόρησαν πολλοι , αρκούντως ομως, για το τουριστικο πλιατσικο, για τα εμφανή σημαδια στρέβλωσης σε μια ποιοτική παροχη υπηρεσιών.
Η νοοτροπία του …ρε που θα μας ξαναδούν δεν ειναι άγνωστη.
Να ομως που το αυτεπιστροφο των πράξεων και παραλείψεων λειτουργεί ….και λειτουργεί ανελέητα.
Το παραδειγμα της τρομακτικής διεθνούς ανοδου στο στερεωμα της τουριστικής βιομηχανίας Μυκονος-Σαντορινη-Παρος κτλ. φαίνεται πως ηδη γράφει νεες σελίδες. Κάθε άλλο παρα λαμπρες, αφου οι υπερβολές ενος κόσμου χλιδης ,ανομίας και κοινωνικης πρόκλησης κατάφερε να χασει τις ισορροπιες.. Τουλάχιστον τις ανεκτες. Και εμεις οι ιδιοι να μην καταφέρουμε να τις διαχειρισθουμε…..
Για τις τιμες των δωματίων, των πιάτων, της …σαμπανιας της ξαπλώστρας, οι κοινοί θνητοί απλα γούρλωναν τα ματια και το εργο της υπερβολής , επεκτάθηκε ακαριαια στο…. σουβλακι του δρομου, στο κουλούρι και στο μπουκαλάκι νερο…
Ωσπου ως φαίνεται, ήρθε η ωρα της αγανάκτησης.
Που θα οδηγήσει αγνωστο.. η πως θα περισωθούνε οσοι ελάχιστοι συγκρατήθηκαν η αυτοσυγκρατηθηκαν, άγνωστο.
.
Ολοι γνωρίζουν πως το οριο της αξιοπιστίας , ειναι μια λεπτή γραμμή.
. Οσο δύσκολα χτίζεις καλο όνομα , πιστη, ποιότητα και μοναδικότητα για το παρεχόμενο προιον σου, τόσο εύκολα σε μια βραδυα στο γκρεμίζει Ξυπνά, ο δυσαρεστημένος χρηστης απο στομα σε στομα. απλα σε γκρεμιζει εκει που σε εκθειαζε….. Και οπως ειναι μαθημένος στην αλαζονικη συμπεριφορα σου γυριζει την πλατη με θορυβο και τουπε.!!!
Οι προσεκτικοί κοινωνικοί παρατηρητές δεν ξαφνιάζονται απ την νομοτέλεια του φαινομενου.
Η αξιοπιστία των Τράπεζων, η αξιοπιστία των… αρθρογραφων, των κατασκευαστών, των εμπορων, των παραγωγων ,των μεσολαβητών καθε είδους και κυριως των… Ολιγαρχών αυτης της Χωρας ,δεν χρήζει αναλύσεων η μηπως θα πολτοπιουσαμε το μετριο του ονοματος τους;;; .
Η αδιαφορία των πολιτων και η υπευθυνότητα τους ειναι βλεπεις απο τα απαγορευμένα θεματα…(Και ανεξήγητα θα ελεγα, αλλα ΔΕΝ το δικαιουμαι να το πω…)
Απο καιρο έχουν παρελκυθεί πολυ μακριιά, θέματα ηθικης και αισθητικής ταξεως. Ο χυδαίος δημόσιος λογος εχει ξαπλώσει καμαρωτος στις ακριβες ξαπλώστρες της παραλίας..
Τοσο ακριβές ξαπλώστρες, δε, οσο η διανυκτέρευση εντος καταλύματος μετα γεύματος,Inklusive στα ονειρα εργαζομένου των ημερων….. Βλέπεις το θεμα αυτο, στο παρελθόν σχολιάσθηκε, ξεπεράσθηκε, παει και τελείωσε….
Και δεν θα είναι ο λογος μου υπερβολικος αν σκεφθώ τωρα, πως…. τα όνειρα παίρνουν εκδίκηση και νοητικά, εμφιαλώνονται σε μπουκλάκια ζήλιας..προς ευρεία καταναλωση…
Καντε διακοπές αν δύνασθε.. !!!!!!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.