«Titan» έχει εγκλωβιστεί είτε στο ναυάγιο του «Τιτανικού» είτε στον βυθό του ωκεανού.

1 titanic tours
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ηνωμένες Πολιτείες,  Καναδάς  και η Γαλλία  σαρώνουν μια τεράστια περιοχή του Ατλαντικού Ωκεανού, ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για τη διάσωση των πέντε επιβατών του  τουριστικού βαθυσκάφους ΄΄Τιτάν”που χάθηκε την Κυριακή ενώ κατευθυνόταν προς το ιστορικό ναυάγιο του υπερωκεανίου «Τιτανικός».

Το μικρό βαθυσκάφος της ιδιωτικής εταιρείας OceanGate διέθετε αποθέματα οξυγόνου που θα μπορούσαν να συντηρήσουν στη ζωή τους πέντε επιβαίνοντες του «Titan» το πολύ για 96 ώρες. Βάσει των εκτιμήσεων της αμερικανικής Ακτοφυλακής, αυτό σημαίνει ότι τα χρονικά περιθώρια για ανεύρεση και διάσωση επιζώντων εξαντλούνται σήμερα γύρω στις 6 π.μ. τοπική ώρα (1 μ.μ. ώρα Ελλάδας). Η περιοχή του ναυαγίου, όπου χάθηκαν τα ίχνη του «Titan», απέχει περίπου 900 ναυτικά μίλια από το Κέιπ Κοντ της Μασαχουσέτης (ΗΠΑ) και 400 μίλια από το Σεντ Τζον της Νέας Γης (Καναδάς).

Οι πιθανότητες για ευτυχή κατάληξη των ερευνών θεωρούνταν ελάχιστες. Ο χειριστής του «Titan» είχε τη δυνατότητα να απελευθερώσει έρμα σε περίπτωση ατυχήματος, ώστε το βαθυσκάφος να ανέβει στην επιφάνεια. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, όμως, οι επιβαίνοντες δεν θα μπορούσαν να το ανοίξουν από μέσα, καθώς είναι σφραγισμένο με μπουλόνια από την εξωτερική του επιφάνεια.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.