Έχω ένα όνειρο ! Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ η ιστορική ομιλία 28 Αυγούστου 1963

King 1024x576 1 807x454
Facebook
Twitter
LinkedIn

I have a dream” Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ Η ιστορική φράση του Αφροαμερικανού ηγέτη που έχει γίνει σύνθημα  και παραμένει μέχρι και σήμερα για εκείνους που συνεχίζουν να ονειρεύονται την Παγκόσμιαμ ειρήνη!

Μάρτιν  Λούθερ  Κίνγκ 15 Ιανουαρίου 1929 – 4 Απριλίου 1968
Ηταν Αμερικανός ποιμένας του δόγματος των Βαπτιστών, ειρηνιστής και …και οπαδός της δράσης μέσω της παθητικής αντίστασης. Ηγέτης του Αφροαμερικανικού  Κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των έγχρωμων ανθρώπων.
   60 χρόνια από την ιστορική ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ  και μ΄αυτή την   φράση  το μεσημέρι του Σαββάτου, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και πάλι στην καρδιά της αμερικανικής πρωτεύουσας, σε απόσταση αναπνοής από τον Λευκό Οίκο, για να τιμήσουν το κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα και την ιστορική παρακαταθήκη του.
“Έχω ένα όνειρο, ότι μια μέρα τα τέσσερα μικρά παιδιά μου θα ζουν σε μία χώρα, όπου δεν θα κρίνονται από το χρώμα του δέρματός τους, αλλά από τον χαρακτήρα τους”

“Πορεία προς την Ουάσιγκτον”, στις 28 Αυγούστου 1963, με τη συμμετοχή 250.000 διαδηλωτών και με κύριο ομιλητή τον πάστορα και πρωτοστάτη του αντιρατσιστικού κινήματος Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.