Αιματηρά επεισόδια μεταξύ συγγενών για τις… εκλογές – Δυο νεκροί και πολλοί τραυματίες

Annotation 2024 03 31 165644
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στην Προύσα ένας άνδρας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε με κυνηγετικό όπλο από τους ξαδέλφους του , επειδή φέρεται να υποστήριξε έναν υποψήφιο μουχτάρι που δεν ήταν συγγενής του.

της Λαμπριάνας Κυριακού

Αιματηρά επεισόδια με δυο νεκρούς και πολλούς τραυματίες σημειώθηκαν στην Προύσα αλλά και στην Κουρδική πόλη Ντιγιάρμπακιρ γιατί διαφώνησαν για τις εκλογές. 

Στην κουρδική πόλη Ντιγιάρμπακιρ, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Τουρκία, τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δώδεκα τραυματίσθηκαν σήμερα, στη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο περιθώριο των δημοτικών εκλογών.

«Συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε δύο ομάδες στη διάρκεια των σημερινών εκλογών με αποτέλεσμα ένα νεκρό και δώδεκα τραυματίες», δήλωσε επίσης ένας αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας ότι τα επεισόδια αυτά σημειώθηκαν σε χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το Ντιγιάρμπακιρ.

Σύμφωνα με την Hurriyet δυο ομάδες από διαφορετικά στρατόπεδα, την ώρα της ψηφοφορίας ήρθαν σε λεκτική διαμάχη και ρίχνοντας πέτρες και χτυπώντας με ξύλα. Όταν ξαφνικά ένας από αυτούς άρχισε να πυροβολεί σκοτώνοντας έναν 44χρονο άνδρα  στέλεχος του κόμματος DEM.

Δυο από τους 12 τραυματίες είναι κρίσιμα στο νοσοκομείο.

hurriyet

Μάλιστα όταν τα ασθενοφόρα και η αστυνομία προσπάθησαν να προσεγγίσουν το χωριό, για να προσκομίσουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, δέχθηκαν ένοπλοι επίθεση από τους άνδρες, χτυπώντας τα οχήματά τους. Μετά από λίγη ώρα με την βοήθεια 58 μελών της χωροφυλακής κατάφεραν να μπουν στο χωριό και να  περιθάλψουν τους τραυματίες.

Το θύμα

Στην Προύσα πυροβόλησε και σκότωσε τον ξάδελφό του

Στην Προύσα ένας άνδρας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε με κυνηγετικό όπλο από τους ξαδέλφους του , επειδή φέρεται να υποστήριξε έναν υποψήφιο μουχτάρι που δεν ήταν συγγενής του.

Από το αιματηρό επεισόδιο στην Προύσα τραυματίστηκαν ακόμα δυο άτομα, σύμφωνα με την Hurriyer, μεταξύ των οποίων και ένα 3χρονο παιδί.

Στην συνέχεια πυροβόλησε το θύμα ενώ τραυμάτισε ακόμα 2 άτομα της οικογένειας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.