Τα γαλλικά επίκαιρα σας παρουσιάζουν….- Γράφει η Ευτυχία Καρύδη – Φαράκου

Oip (2)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Farakou 2Γράφει η Ευτυχία  Καρύδη Φαράκου

 

Λίγο πριν τον τελικό κυπέλλου Γαλλίας μεταξύ  Λυών-Παρί Σαιν Ζερμαίν,  στον αυτοκινητόδρομο της Λιλ ,οπαδοί της  Λυών  πετροβολούν οπαδούς της  Παρί Σαιν Ζερμαίν. Οι Παριζιάνοι (ο Θεός να τους κάνει!) απαντούν με φωτοβολίδες.

  Λίγο πιο κει, έξω από το Uber Arena του  Βερολίνου Τούρκοι συμπλέκονται με Έλληνες  για εισιτήρια του ημιτελικού Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ,  Γερμανοί αστυνομικοί (προφανώς άξιοι απόγονοι του Νταχάου) μπαίνουν στο στάδιο με σκυλιά ματωμένα από τις αστυνομικές κλωτσιές και τα λουριά που σφίγγουν το λαιμό τους, ώστε λυσσασμένα από τον πόνο  να ορμήσουν και να διεξαχθεί με τάξη (sic) ο αγώνας. Στην Λάρισα  για το κύπελλο Ελλάδας στο ποδόσφαιρο Άρης- Παναθηναϊκός   ,δίνουν αγώνα, ( αγώνα διαγραμμένο  προ καιρού από τα λεξικά της ελληνικής γλώσσας, άρα και της  συνείδησης ως συνώνυμο της προσπάθειας και της άμιλλας). Έτσι, χωρίς διαιτησία, με αποβολές και  κίτρινες κάρτες ο Παναθηναϊκός σηκώνει το τρόπαιο. Σηκώνει και τον πρόεδρο του στους ώμους, που όλο και κάποια φράγκα θα εισπράξει από την έξοδο στην Ευρώπη.

           Οι Αρειανοί, – και μπράβο τους!- γυρίζουν την πλάτη και αποχωρούν,  αρνούμενοι να  παραλάβουν τα τιμητικά (πες καλύτερα άτιμα μετάλλια). Γκαγκάρα  από γενεές – γενεών από τη μια μου πλευρά. Παναθηναϊκιά με πρώτη βόλτα βρέφος στην Λεωφόρο. Πάντα απ΄τα μάτια μου τρέχουν δάκρυα οι θύμησες για τον πατέρα, για  τους φίλους μας τους Μίμηδες Μητράκο και Ρέλη και τα άλλα παιδιά. Απειρες φορές βραχνιασμένοι, απογοητευμένοι ή νικητές δεν παύαμε να τραγουδάμε: “Σύλλογος μεγάλος!”. Μεγάλος όμως! Όχι ένα τσουτσέκι. Ντρέπομαι που δεν αποχώρησε με κατεβασμένα κεφάλια  και η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Αυτό το έπαθλο δεν είναι για το Τριφύλλι είναι για  την πόα τριφύλλι, τροφή για άλογα. Όλα τα άλογα,- που καμιά σχέση δεν έχουν με τους περήφανους, ευαίσθητα αξιοπρεπείς ίππους. Σαν τέτοια  εύχονται η Ρεάλ να νικήσει τον Παναθηναϊκό  στο μπάσκετ, η Φιορεντίνα τον Ολυμπιακό στο ποδόσφαιρο.
               Πού πάμε;
          Δεν πάμε.  Παρά τα μέτρα  που πήραν οι αρχές στο Βερολίνο  για τον τελικό Παναθηναϊκός – Ρεάλ, ώρες πριν την έναρξη της F4 Euroleague, που δίκαια ανέδειξε τροπαιούχο τον  Παναθηναϊκό, αφηνιασμένοι  Ολυμπιακοί και ΠαναθηναΪκοί επιτίθενται οι μεν στους δε στον σταθμό Scham
Η βία δεν έχει όριο. Ξυλοδαρμοί, τραυματισμοί και συλλήψεις. Μέσα στην γενική  κατολίσθηση άγρια ξυλοκοπούνται εθελοντές που προσπαθούν να διασώσουν “οτιδήποτε κι αν σώζεται”  στην Πάρνηθα. Ενώ για τον τελικό  τελικό Ολυμπιακός Φιορεντίνα, την Τετάρτη 29 Μαϊου, στο Opap – Arena ΑΕΚ, ήδη απαγορεύεται  περιμετρικά η  διέλευση πεζών και οχημάτων χιλιόμετρα επί χιλιομέτρων, για να μην τοποθετηθούν μπόμπες και άλλα εκρηκτικά υλικά!!!!  Τα σχολεία  όλων των βαθμίδων από τα Λύκεια και ως τους βρεφικούς σταθμούς ανήμερα του τελικού (συζητείται και για την παραμονή) θα παραμείνουν κλειστά. Γιατί πού ξέρεις;  Εδώ που έχουμε φτάσει μπορεί και τα νήπια, από ένστικτο επιβίωσης, να φτάσουν στην αποθηρίωση, μέσα σ΄ ένα κόσμο που τα υπολανθάνοντα οικονομικά κίνητρα ευνοούν πολέμους, μίσος, φανατισμό και παράγουν μαζανθρώπους που με χαμένη αυτοπεποίθηση διαγωνίζονται τραγουδώντας, αλά- Eurovision style.
             Τα-τα – τα δηλαδή κι ένα χασμουρητό. Το wine in fine του ευνουχισμού τα  φτερά και τα πούπουλα.  Χωρίς ντροπή, χριστιανοί, επικίνδυνα περιθωριακοί, αμέτοχοι της ευθύνης να γίνουμε άνθρωποι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.