“Από το Μουσείο στην Κυψέλη” του Νίκου Βατόπουλου Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Της Τίνας Πανώριου 

Image3
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

“Από το Μουσείο στην Κυψέλη” του Νίκου Βατόπουλου

Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Thumbnail (1)

Της Τίνας Πανώριου 

Διαδρομές στην Αθήνα!

Ένας περίπατος στην ιστορική γειτονιά της Αθήνας, με πολλές πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.Το βιβλίο συγκεντρώνει πέντε διαδρομές σε παλιές αστικές συνοικίες της Αθήνας ώστε να προτείνει βιωματικούς περιπάτους δρόμο – δρόμο.

Ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος λέει σχετικά:

“Σε αυτό το βιβλίο επιχείρησα να δώσω εναύσματα για μια βαθύτερη κατανόηση της πόλης και αφορμές για περαιτέρω εξερευνήσεις. Σε κάθε περίπατό μου στην Αθήνα, σε οποιαδήποτε γειτονιά ή συνοικία, θα ανακαλύψω κάτι που ως τότε δεν γνώριζα, κάτι που θα με συγκινήσει, κάτι που θα επιβεβαιώσει αυτό που πίστευα ή που θα αμφισβητήσει μια βεβαιότητά μου. Η αστική περιπλάνηση είναι πρωτίστως μια διαδικασία αυτογνωσίας. Απαιτεί μοναχικές ώρες και εσωτερικούς μονολόγους. Η περιοχή της Πατησίων με όλες τις διαφορετικές εκδοχές της είναι μια εξαιρετική αφετηρία για να εξερευνήσει κανείς την πολυπλοκότητα αλλά και τη διαχρονική γοητεία της Αθήνας”

Ο Νίκος Βατόπουλος γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Deree College και ακολούθησε μεταπτυχιακά στο Reading University στο Ηνωμένο Βασίλειο σε Ευρωπαϊκές Σπουδές. Από το 1988 εργάζεται στην «Καθημερινή». Έχει αποκτήσει ειδίκευση για θέματα αθηναϊκού περιβάλλοντος. Παράλληλα, ασχολείται με τη φωτογραφία.

Το Σάββατο 28 Μαρτίου  στις 12 το μεσημέρι ο συγγραφέας θα μιλήσει με  τους αναγνώστες του  στο Χαρτόπολις στον Φάρο Ψυχικού.

Σχετικά Άρθρα