Αχ ΄ Ελλάδα σαν το νόθο με πετάς…

goundouna_2
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Δήμητρας Γκουντούνα.

Άρχισα να ταΐζω τα περιστέρια που πετούν στο μπαλκόνι μου. Και να μαζεύω τα ξερόφυλλα σαν τους Ινδιάνους. Μη γελάτε θα μου χρειασθούν. Και θα δώσω και σ ΄ εσάς την ιδέα μου. Τώρα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή με την σύμφωνη γνώμη 6 υπουργών θα παρακολουθείται το τηλέφωνό μας και ο κάθε βηματισμός μας στις βόλτες μας. Το τι λέω με την αδελφή μου κάθε πρωί -τι ενδιαφέρον να έχει άραγε;; – με τους συναδέλφους μου για τις τρέχοντες ειδήσεις-αυτό μπορεί να έχει ενδιαφέρον- και με την Όντετ και τον Σπύρο αν έχουν φροντιστήριο ή όχι .Εδώ να δείτε τι ενδιαφέρον έχει. Γιατί είναι έφηβοι και δεν έχουν φάκελο.

Τώρα λοιπόν που ο κάθε βηματισμός μας θα παρακολουθείτε στις στάσεις των Λεωφορείων στο μανάβη μου που παίρνω τα μαρούλια και στο pet shop που παίρνω την γατοτροφή της ταραντούλας σκέφθηκα να χρησιμοποιήσω τα περιστέρια για μηνύματα και τα ξερόφυλλα για να τ΄ ανάβω και να στέλνω τα πονηρά μηνύματα μου .Στ αλήθεια δεν έχω να φοβηθώ τίποτα γιατί νοιώθω καθαρή σαν το κρούσταλλο της Βενετιάς που λέει και ο Μαγιακόφσκι αλλά μ ενοχλεί να έχω ένα μεγάλο μάτι στο κατόπι μου να ήταν τουλάχιστον για την προστασία μου και την σωματική μου ακεραιότητα να πω ναι βρε αδελφέ αφού δεν μπορούν αλλιώς να με προστατέψουν ας τους παραχωρήσω κι την προσωπική μου ελευθερία. Αλλά μπα είδατε εσείς να πιάνουνε συμμορίες και να τις κλείνουνε μέσα; Όλοι έξω είναι. Τώρα βέβαια σε μια χώρα που ο Πρωθυπουργός της λέει ότι κυβερνάει ένα διεφθαρμένο Λαό όταν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης μας προσφωνεί ως κοπρίτες και ο Υπουργός της ασφάλειάς μας αναφέρεται στους αμερικάνους ότι η ΚΥΠ για μας τους παλιούς η ΕΥΠ για τους νεώτερους είναι διάτρητη. Ε, τι να πω εγώ που δεν δούλεψα παρά μόνο 40 χρόνια χωρίς διακοπές Χριστούγεννα και Πάσχα πάντα με την συλλογική σύμβαση . Μόνο δύο χρόνια παράλληλη εργασία μπας και πληρώσω καμιά κάρτα.

Απ ΄μ ΄ έπιασα για κανά δυο χρόνια είχα και αποκλειστική με 280 ευρώ παραπάνω. Μ΄ αυτή την πορεία δεν είμαι κοπρίτης; δεν είμαι διεφθαρμένη; Τώρα για την ΚΥΠ τι να σας πω δεν ξέρω …αυτή μάλλον ξέρει’’.. Μ΄ όλα αυτά λοιπόν νοιώθω τον εαυτό μου ένοχο. Παραδίδομαι, παραδίδω την διαφάνεια της ζωής μου στα χέρια αυτών που με παρακολουθούν. Γιατί σαν κοπρίτης σαν διεφθαρμένη ένα πράγμα ρε παιδιά δεν θα σας δώσω: Τις σκέψεις μου, τις ιδέες μου, που θα τις διακινώ έστω με περιστέρια έστω με μηνύματα από τις φλόγες της βεράντας μου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.