O Πώλ Πότερ τα είχε πει ολα…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Διαβάστε τι έγραψε ένας Αμερικανός για την Ελλάδα                  πριν… 69 χρόνια ,θα εκπλαγείτε!
Επιμέλεια :Μ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Να πού μας οδήγησαν οι πολιτικοί παράγοντες πού κυβέρνησαν την Πατρίδα από το 1946 μέχρι το 2014…..Να τους κατονομάσω έχει ή δεν έχει σημασία?

Νομίζω ναι….δείτε λοιπόν του κυριώτερους…..Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,Θ.ΣΟΦΟΥΛΗΣ,Σ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ, ΠΑΠΑΓΟΣ,Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ [ο και ΕΘΝΑΡΧΗΣ αποκαλούμενος],Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΞΑΝΑ,ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ ΝΟΒΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΠΛΟΚΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ [ Οι και προδότες αποκαλούμενοι δικαίως ]ΞΑΝΑ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ [Ο Γερμανοτραφής…..]ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ο ΝΕΩΤΕΡΟΣ,Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ο και Γ.Α.Π αποκαλούμενος,ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ με στήριζη Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.και το ΔΙΔΥΜΟ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ…..ΗΛΘΕ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΊΩΣΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ 1946…..

Σημείωση: Εξαιρώ τον αείμνηστο ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ο οποίος από το 81 μέχρι 88 άλλαξε την μορφή της Ελλάδας.Δεν μιλώ για όλα όσα ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και δυνάμεις ΑΠΕΡΓΑΣΘΗΚΑΝ εναντίον του….ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝ, ΓΙΑ ΤΑ ΜΈΣΑ ΠΟΎ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΊΗΣΑΝ…..ΚΑΙ Ο ΝΟΏΝ ΝΟΕΙΤΩ.Καί ξανά μπροστά μας ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ για το όνομα του ΘΕΟΥ…..

Ζητάμε λοιπόν από τον ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ να διορθώσει μια καθημαγμένη  ΕΛΛΑΔΑ σε ένα χρόνο,με όλα τα ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ,το ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΤΟΥ?????? ΕΛΕΟΣ……..

Θα σας θυμίσω εδώ ένα απόφθεγμα  του αείμνηστου ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ  κατά την αγόρευση του για τον προϋπολογισμό του 1885 στις [2 Νοεμβρίου 1885] σε συντόμευση:                                     

«Η Ελλάς προώρισθαι να ζήση και θα ζήση»

Και πάμε……………………

Το 1947, ο Πωλ Πόρτερ, επικεφαλής της Επιτροπής για την Αμερικανική βοήθεια στην Ελλάδα, επισκέφθηκε τη χώρα προκειμένου να υποβάλει τα συμπεράσματά του.

Συνέταξε τη γνωστή έκθεση ή Μνημόνιο Πόρτερ. Σε αυτή την έκθεση, περιγράφεται η Ελλάδα πριν από 69 χρόνια.Οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες, οι εφοπλιστές και βέβαια ο απλός κόσμος.

Διαβάστε τα συμπεράσματα του Πόρτερ και βρείτε τις διαφορές με σήμερα. Η Ελλάδα είναι 69 χρόνια πίσω.

Γράφει ο Πόρτερ.

«Απ” ό, τι μπόρεσα να διαπιστώσω, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμιάν άλλη πολιτική πρακτική από το να εκλιπαρεί για ξένη βοήθεια ώστε να διατηρηθεί στην εξουσία απαριθμώντας θορυβωδώς τις θυσίες της Ελλάδος. […] στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την ξένη βοήθεια ως μέσο για τη διαιώνιση των προνομίων μίας μικρής κλίκας εμπόρων και τραπεζιτών, οι οποίοι αποτελούν την αόρατη εξουσία στην Ελλάδα.

Η κλίκα αυτή είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει με κάθε μέσο τα οικονομικά της συμφέροντα και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το τι μπορεί να στοιχίσει αυτό στην οικονομία της χώρας. Τα μέλη αυτής της κλίκας επιθυμούν να διατηρήσουν άθικτο ένα φορολογικό σύστημα που τους ευνοεί, με αληθινά σκανδαλώδη τρόπο.

Αντιτίθενται στον έλεγχο συναλλάγματος, γιατί αυτό θα τους εμποδίσει να εξάγουν τα κέρδη τους στις τράπεζες του Καΐρου και της Αργεντινής. Δεν διανοήθηκαν ποτέ να επενδύσουν τα κέρδη τους στη δική τους χώρα για να βοηθήσουν στην αναστήλωση της εθνικής οικονομίας.

Τα συμφέροντα των εφοπλιστών προστατεύονται επίσης με σκανδαλώδη τρόπο. Η ελληνική εμπορική ναυτιλία ανθεί στην εποχή μας και οι εφοπλιστές κερδίζουν τεράστια ποσά, αλλά το χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος δεν απο-κομίζει κανένα όφελος απ” αυτό. Οι μισθοί των ναυτικών γυρίζουν στην Ελλάδα, αλλά οι εφοπλιστές ασφαλίζουν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους στις ξένες χώρες.

Κάθε επιχείρηση θα έπρεπε να πληρώνει μια σημαντική εισφορά στο κράτος, κάτω από την προστασία του οποίου λειτουργεί. Αυτό ισχύει κατά κύριο λόγο για την περίπτωση των εφοπλιστών, που τα μεγαλύτερα κέρδη τους προέρχονται από τα «Λίμπερτι», τα οποία τους παραχώρησε η αμερικανική Ναυτική Αποστολή με την εγγύηση του ελληνικού κράτους.

Η ομάδα πίεσης της καλής κοινωνίας – οι κομψοί κοσμοπολίτες που έχουν την έδρα τους στις Κάννες, στο Σαιν Μόριτς και στην αθηναϊκή πλατεία Κολωνακίου – θα ενεργοποιηθεί.

Οι περισσότεροι απ” αυτούς είναι άνθρωποι πολύ γοητευτικοί, που μιλάνε πολύ καλά τα αγγλικά (*). Είναι πάντοτε πρόθυμοι, όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν την αμερικανική αποστολή για τα δικά τους συμφέροντα.

Θυμάμαι ακόμα ένα από τα πιο επίσημα γεύματα ενός από τους σημαντι¬κότερους τραπεζίτες, που με είχε καλέσει στη βίλα του των Αθηνών.

Είχε τρεις σερβιτόρους με λιβρέα, μια ποικιλία απ΄ τα πιο φίνα κρασιά και φα¬γητά διάφορα, περίφημα γαρνιρισμένα. Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ένας από τους αντιπροσώπους της κλίκας που ανέφερα άρχισε να εξυμνεί τις ομορφιές της ζωής κοντά στη θάλασσα, καθώς και τις χαρές των αρι¬στοκρατικών σπορ.

Η αντίθεση ανάμεσα στο γεύμα αυτό και στα παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα στους δρόμους της Αθήνας είναι πραγματικά τρομερή.

Εδώ δεν υφίσταται κράτος σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα. Αντ΄ αυτού υπάρχει μια χαλαρή ιεραρχία ατομιστών πολιτικών, μερικοί από τους οποίους είναι χειρότεροι από άλλους, που είναι τόσο απασχολημένοι με τον προσωπικό τους αγώνα για εξουσία, ώστε δεν έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν οικονομική πολιτική, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι είχαν την ικανότητα.

Υπάρχει μεγάλη ανομοιομορφία εις το βιοτικόν επίπεδον και τα εισοδήματα ανά την Ελλάδα. Οι κερδίζοντες, δηλαδή οι βιομήχανοι, οι έμποροι, οι κερδο-σκόποι και οι μαυραγορίται, διάγουν εν πλούτω και χλιδή, το πρόβλημα δε αυτό ουδεμία κυβέρνησις το αντιμετώπισεν αποτελεσματικώς. Εν τω μεταξύ αι λαϊκαί μάζαι περνούν μιαν αθλίαν ζωή.

Οι κερδίζοντες είναι σχετικώς ολίγοι τον αριθμόν και ο συνολικός πλούτος των, περιερχόμενος εις τό σύνολον του πληθυσμού θα επέφερε ελάχιστη βελτίωσιν των γενικών συνθηκών διαβιώσεως. Αλλα ο πολυτελής τρόπος ζωής των εν μέσω της φτώχειας συντείνει εις το να εξοργίζει τας μάζας και να υπογραμμίζει την δυστυχία των πτωχών.

Δύο και ήμισυ έτη μετά την απελευθέρωσιν η Ελλάς ευρίσκεται εις μί¬αν κατάστασιν νεκρώσεως παρά την ούσιαστικήν έξωτερικήν βοήθειαν και την αρμοδίαν εξωτερικήν καθοδήγησιν.

Εις ολόκληρον την χώρα, απ΄ άκρου εις άκρη, κυριαρχεί μία γκρίζα ανυπεράσπιστη, βαθιά έλλειψη πίστης για το μέλλον – μία έλλειψη πίστης που οδηγεί σε πλήρη απραξία προς το παρόν. Οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από την αβεβαιότητα και τον φόβο, οι επιχειρηματίαι δεν επενδύουν, οι καταστηματάρχαι δεν αποθηκεύουν προμήθειες.»

(*) Είναι οι ίδιοι οι λεγόμενοι «κοτσαμπάσιδες» οι προσκυνημένοι και προδότες της εποχής μας.

Πηγές       : Europeana 280 – Art History Challenge-wikipedia

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.