Βλάβη στον OTE “ρίχνει” το Internet

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ενα πρόβλημα που κατά τα φαινόμενα προκλήθηκε στο σύστημα DNS του ΟΤΕ δυσκολεύει την πρόσβαση πολλών χρηστών του Internet σε πολλές δημοφιλείς online  υπηρεσίες.

Οι πρώτες δυσκολίες εμφανίστηκαν γύρω στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης με αδυναμία πρόσβασης σε όλη την “οικογένεια” υπηρεσιών της Google (αναζήτηση, e-mail, documents, plus κ.τ.λ.), ενώ αργότερα χρήστες του twitter άρχισαν να αναφέρουν παρόμοιες δυσκολίες σε άλλες υπηρεσίες όπως αυτές της Yahoo και του Facebook. Ολες οι ανωτέρω υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά, απλώς πολλοί από τη χώρα μας δεν μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν.

Εάν σε έχει επηρεάσει το πρόβλημα στους servers του ΟΤΕ μπορείς να τους παρακάμψεις (εφόσον έχεις τα σχετικά δικαιώματα πρόσβασης στον υπολογιστή) κάνοντας χρήση του συστήματος public DNS της Google. Οι οδηγίες της Google για τη χρήση του συγκεκριμένου συστήματος βρίσκονται, φυσικά, στο google.com και εφόσον δεν μπορείτε να το δείτε (εξαιτίας του προβλήματος του ΟΤΕ) οι ρυθμίσεις για Windows 7 έχουν ως εξής (Σημείωση: Οι οδηγίες είναι μια σύντομη απόδοση των οδηγιών της Google):

Επιλέξτε Control Panel > Network and Internet > Network and Sharing Center > Change adapter settings. 

Πηγαίνετε στη σύνδεση που θέλετε να ρυθμίσετε (ασύρματη ή ενσύρματη) και με δεξί κλικ ανοίξτε το μενού και επιλέξτε Properties. 

Επιλέξτε το tab (καρτέλα) Networking και στην περιοχή This connection uses the following items επιλέξτε Properties ανάλογα με τον τύπο IP που χρησιμοποιείτε (εκτός απροόπτου χρησιμοποιείτε IPv4).  

Πατήστε στο Advanced και επιλέξτε το tab DNS. Αντιγράψτε κάπου τις ρυθμίσεις που υπάρχουν, ίσως τις ξαναχρειαστείτε στο μέλλον και στα πεδία Preffered DNS Server / Alternate DNS Server πληκτρολογήστε 8.8.8.8. Πατήστε ΟΚ σε όλα τα παράθυρα διαλόγου. Λογικά όλα θα έχουν διορθωθεί.

Περισσότερα σε λίγο…

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.