Για την πάρτη μας ρε γαμώτο!

vlachogiannis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Χρήστου Βλαχογιάννη 

Βαρέθηκα τους πατριώτες. Μπούχτισα και δεν μπορώ να τους χωνέψω όπως τη μαγειρίτσα το βράδυ της Ανάστασης.

Γιατί δηλαδή πρέπει όλοι να εισπράττουν γι αυτό πέτυχαν στο παρελθόν, για το οποίο μάλιστα τιμήθηκαν, δοξάστηκαν και ξεχρεώθηκαν αδρά. Γιατί πρέπει μια ζωή να είναι στο “σβέρκο” μας απ’ οποιοδήποτε μετερίζι, είτε μπορούν, είτε όχι να το υπηρετήσουν.

Για το Πύρρο Δήμα έχω προσωπική άποψη, καθώς τον γνώρισα το μακρινό 1995 ως συντάκτης βαρέων αθλημάτων στην αθλητική εφημερίδα «Νοκ άουτ». Μάλιστα, ήμουν αυτός που είχε κάνει πρωτοσέλιδο με τίτλο «Χρυσά γουρούνια» όλη την εθνική ομάδα της άρσης Βαρών, θεωρώντας απαράδεκτες τις συνθήκες διαβίωσης και άθλησης της μετέπειτα επονομαζόμενης «Dream team», η οποία μας πρόσφερε πολύ μεγάλες στιγμές υπερηφάνειας.

Η άποψή μου παραμένει ίδια για τον άνθρωπο Πύρρο Δήμα. Είναι θετική και δεν θέλω ν’ αναφερθώ παραπάνω. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι γιατί δεν κάθεται ήσυχος στις δάφνες του και πάει να μπλέξει με πράγματα, πού όχι μόνο δε θα τον τιμήσουν, αλλά αντίθετα θα του αφαιρέσουν όλα όσα έχτισε με τα τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλιά του.

Γελάω ιδιαίτερα με την άποψη των πικραμένων δεξιών που έχουν αρχίσει το παραμύθι ότι πρόδωσε τη μισή Ελλάδα, για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν είναι η μισή Ελλάδα και δεύτερον γιατί όλοι γνωρίζουν που άνηκαν τόσο ο πρώην πρόεδρος της άρσης Βαρών και νυν περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, όσο και ο πρωτομάστορας Χρήστος Ιακώβου. Συνεπώς το «πρόβλημά» μου δεν έχει να κάνει με ποιους κατεβαίνει, αλλά γιατί μπαίνει στα  πλατό της πολιτικής.

Προσωπικά δεν με πείθει το άρθρο του Πύρρου Δήμα, παρότι η πορεία της ζωής του έχει δείξει ότι πραγματικά δεν είναι φυγόπονος και δικαίως υποστηρίζει ότι «δεν έχω να κερδίσω κάτι από την πολιτική». Μακάρι λοιπόν «να προσφέρει περισσότερα από αυτά που θα χάσει», γιατί αλλιώς η συμμετοχή του στην πολιτική θα είναι πραγματικό βάσανο και όχι προνόμιο και σίγουρα όχι περιπέτεια αλλά καταφυγή.

 

Υ.Γ: Μεταξύ σοβαρού και αστείου την καλύτερη ατάκα την είπε ένας καλός φίλος σε μία… καφενειακού τύπου συζήτηση. «Ο Δήμας πολιτεύεται με το ΠΑΣΟΚ επειδή είναι ο μόνος που μπορεί να σηκώσει το βάρος του «Μπένυ» στις πλάτες του».

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.