O Βασίλης Μπίτσης θα είναι ο Μίστερ euronews Greece

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Δήμητρας Γκουντούνα

Από τους πιο δημιουργικούς δημοσιογράφους ο Βασίλης Μπίτσης  παραμένει Γενικός Διευθυντής της ΝΕΤ μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Αποχωρεί από την Κρατική Τηλεόραση μετά από 20 και πλέον έτη όπου υπηρέτησε την ΝΕΤ από διευθυντικές θέσεις. Η μεγάλη του προσφορά όμως ηταν η δημιουργία της Ψηφιακής ,όπου έδωσε μεγάλο αγώνα μαζί με τους συνεργάτες του για να έχουν τα προγράμματα ποιότητα αλλά και ευρωπαϊκό ‘αέρα.

Αν και η επιθυμία του νέου ΔΣ της Κρατικής Τηλεόρασης  και του Πρόεδρου  της, Νίκου Σίμου, ήταν να παραμείνει Γενικός Διευθυντής ,ο κ. Μπίτσης , αμετάκλητος στην απόφασή του αποχωρεί στα τέλη Αυγούστου.

Είναι γεγονός, ότι επελέγη ως ο πιο ικανός δημοσιογράφος για να διευθύνει το Ευρωπαϊκό κανάλι ΓΙΟΥΡΟΝΙΟΥΖ που θα εκπέμψει από τον Δεκέμβριο  24ωρο Ελληνικό πρόγραμμα. Σύμφωνα μ΄ αποκλειστικές πληροφορίες μας οι δημοσιογράφοι που έχουν κάνει αιτήσεις για να προσληφθούν στο  ειδησεογραφικό αυτό κανάλι είναι γύρω στους 800. Αυτοί που θα επιλεγούν – με κριτήριο την εμπειρία τους στα διεθνή θέματα και στο τηλεοπτικό γίγνεσθαι – θα μεταβούν στην Λυών για εκπαίδευση  και θα επιστρέψουν στην Ελλάδα ετοιμοπέλεμοι.

Η επιλογή του φυσικά δεν είναι τυχαία αφού είναι από τους λίγους δημοσιογράφους στην Ελλάδα όπου έχει εκπαιδευτεί στο CNN και έχει μακροχρόνια εμπειρία στα τηλεοπτικά δρώμενα. Απώλεια για την ΕΡΤ – ΝΕΤ η αποχώρηση του.  Η Κρατική Τηλεόραση  χάνει ένα από τα πιο ικανά της  στελέχη. Αλλά δεν μπορεί κανείς παρά να ευχηθεί στον συνάδελφο καλή πορεία από το καινούργιο του πόστο και να παραμείνει, πάντα, πάνω από όλα ο συνάδελφος  και ο δημοσιογράφος που δεν υποχωρεί μπροστά σε καμιά πολιτική σκοπιμότητα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.