Υπέρ των εργαζομένων στο Flash διαταγή πληρωμών / Συναντήσεις για Alter με ΕΣΗΕΑ και υπουργείο εργασίας

avecnews_media1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Υπέρ των εργαζομένων στο Flash διαταγή πληρωμών

Δικαίωσε 8 δημοσιογράφους του Flash του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη διεκδικώντας μισθούς 4 μηνών. Το Δικαστήριο απαγόρευσε τη νομική και πραγματική μεταβολή της κατάστασης της εταιρείας, διατάσσοντας παράλληλα την πληρωμή των οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών, των δύο πρώτων μηνών, μέχρι τη συζήτηση της κύριας αίτησης τους στις 20 Νοεμβρίου 2012, όπου συζητείται η επιδίκαση του συνόλου των δεδουλευμένων απαιτήσεων των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι στο Flash είναι απλήρωτοι επί 4 μήνες (Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο), τεχνικούς και ηχολήπτες για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=24052#more-24052

Συναντήσεις για Alter με ΕΣΗΕΑ και υπουργείο εργασίας

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Alter. Για αύριο (Πέμπτη, 15/11/2012) προγραμματίστηκε συνάντηση του ΔΣ της “Ελεύθερης Τηλεόρασης” με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και την Παρασκευή θα γίνει μια τριμερής συνάντηση στο υπουργείο εργασίας, υπό τον υπουργό ή τον υφυπουργό εργασίας και τους εκπροσώπους των δύο πλευρών.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Μια “Ελευθεροτυπία” με πατέντα

(αναδημοσίευση από το advertising)

Από τις στάχτες της επιχειρεί να αναγεννηθεί η «Ελευθεροτυπία», λίγες ημέρες μετά την έκδοση της «Εφημερίδας των Συντακτών» και των «6 Ημερών» του Α. Δελατόλλα.

Για την ενδεχόμενη επανέκδοση της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» ενημερώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, στο κτίριο της «Ε»στον Νέο Κόσμο, αρκετοί εργαζόμενοι από τους εκπροσώπους, στο πλαίσιο συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε, μετά και από σχετική ανακοίνωση της Χ.Κ.Τεγόπουλος στο Χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» θα επανεκδοθεί με «ανάθεση έργου» από τη Μάνια Τεγοπούλου (Χ.Κ.Τεγόπουλος) σε άλλη εταιρεία, ιδιοκτησίας του 47χρονου δικηγόρου Χάρη Οικονομόπουλου, της οποίας το όνομα δεν κατονομάζεται.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την έκδοση, αρχικά για τέσσερις μήνες συν άλλους τρεις στη συνέχεια (ως option), με τη συμμετοχή περίπου 250 πρώην εργαζομένων – με συλλογικές συμβάσεις επιπέδου του 2009 – οι οποίοι δεν θα απεμπολούν τις διεκδικήσεις τους για αποζημιώσεις και δεδουλευμένα.

Το σχέδιο επανέκδοσης θα χρηματοδοτηθεί από τις εισπράξεις επί των πωλήσεων και τη διαφήμιση, ενώ στην περίπτωση κερδών, αυτά θα μεταφερθούν στη ΧΚ Τεγόπουλος για αποπληρωμή αποζημιώσεων και δεδουλευμένων. Πολύ πιθανή θεωρείται στην περίπτωση αυτή η κατάθεση ψήφου εμπιστοσύνης από την πλευρά των τραπεζών.

Θεωρείται βέβαιο ότι πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» – όχι απαραίτητα όσων απασχολούνται στην «Εφημερίδα των συντακτών» ή στις «6 Ημέρες», θα κινηθούν νομικά εναντίον της έκδοσης, τουλάχιστον έως ότου εξοφληθούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/11/blog-post_14.html#more

Το ενδιαφέρον του Καμμένου για την Απογευματινή επανέρχεται

Αλήθεια τι γίνεται με την καταγγελία στο ΣΔΟΕ για το «μαύρο ταμείο» του Σαραντόπουλου;

Από τον περασμένο Απρίλιο έγραφαν οι zoornalistas για το ενδιαφέρον του Πάνου Καμμένου για την εφημερίδα Απογευματινή. Τώρα έρχεται ξανά στο προσκήνιο το ενδιαφέρον του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων να αποκτήσει τον ιστορικό τίτλο και τις σχετικές επαφές έχει αναλάβει ο Τέρενς Κουίκ που έχει περάσει κι αυτός από την εφημερίδα της Φειδίου.

Ο Καμμένος -μέσω φίλου του επιχειρηματία-λέγεται ότι θέλει να προλάβει τον Σαμαρά που το τελευταίο διάστημα ψάχνεται καθώς δεν έχει ούτε μία εφημερίδα «δική του» ενώ από την άλλη πλευρά βλέπει ξαφνικά τον ΣΥΡΙΖΑ να αποκτά τρεις εφημερίδες («6μέρες», «Εφημερίδα Συντακτών» και οσονούπω Ελευθεροτυπία) που θα προβάλουν τις θεσεις του Τσίπρα και γενικότερα της Αριστεράς.

Ο Καμμένος θέλει να εξαγοράσει τον τίτλο της εφημερίδας ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ που έχει αναστείλει την κυκλοφορία της από τον Νοέμβριο του 2010 (ο Σαραντόπουλος έχει υποβάλλει αίτηση πτώχευσης). Οταν είχε γίνει η πρώτη κρούση Καμμένου στον Σαραντόπουλο, ο εργολάβος-εκδότης ζητούσε..2 εκατ. ευρώ για να πουλήσει την εφημερίδα…

Βέβαια όλοι αυτοί δεν θα πρέπει να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι εργαζόμενοι της Απογευματινής…

Υ.Γ: (λίγο μεγάλο)
Για την ιστορία και προς πληροφόρηση κάθε υποψήφιου αγοραστή οι εργαζόμενοι σταμάτησαν να πληρώνονται από τον Ιούλιο του 2010 και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους – και ενώ ήταν απλήρωτοι– ξαφνικά σταμάτησε να εκδίδεται η εφημερίδα χωρίς να καταγγελθούν οι συμβάσεις τους και χωρίς να λάβουν αποζημίωση ενώ ακολούθησε αίτηση πτώχευσης της επιχείρησης.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμ. 810/2011 απόφασή του έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις κήρυξης της αιτούσας σε πτώχευση και μάλιστα ότι η αιτούσα υπέβαλε την αίτηση περί κηρύξεώς της σε πτώχευση καταχρηστικά, με αποκλειστικό σκοπό να αποφύγει με αθέμιτο και δόλιο τρόπο την εκπλήρωση των οικονομικών της υποχρεώσεων, αποκλειστικά και μόνο προς τους εργαζόμενους. Η απόφαση αυτή έχει καταστεί ήδη αμετάκλητη.

Το 2012 η επιχείρηση κατέθεσε δεύτερη αίτηση πτώχευσης, την οποία τελικά απέσυρε όταν το ανακάλυψαν οι εργαζόμενοι και άσκησαν παρέμβαση. Όμως η ταλαιπωρία των εργαζομένων συνεχίζεται καθώς κατετέθη και νέα αίτηση πτώχευσης της «Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ» που συν τοις άλλοις εξακολουθεί να χρωστάει στα ασφαλιστικά ταμεία εισφορές από τις αρχές του 2010.

Υ.Γ1 (κι αυτό λίγο μεγάλο)
Αλήθεια τι γίνεται με την καταγγελία των εργαζόμενων της Απογευματινής στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (αριθμός πρωτοκόλλου 401/12-4-2011) για ξέπλυμα μαύρου χρήματος; Οι εργαζόμενοι είχαν καταθέσει στοιχεία και έγγραφα για εκροές χρημάτων από το ταμείο της επιχείρησης, αλλά και ύποπτες μεταφορές χρηματικών ποσών μεταξύ offshore εταιρειών και στελεχών της διοίκησης της «Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ». Στοιχεία δηλαδή από τα οποία, σύμφωνα με την καταγγελία, προκύπτει ότι εντός της εφημερίδας είχε στηθεί τα προηγούμενα χρόνια «μαύρο ταμείο» με αποτέλεσμα, έσοδα της Απογευματινής να καταλήγουν σε προσωπικούς λογαριασμούς της οικογένειας Σαραντόπουλου.

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/11/blog-post_6361.html

Πρόσφυγες από την ΕΣΗΕΑ για το Alter

Αντιδράει η ΕΣΗΕΑ στην κίνηση του Γιώργου Κουρή για την «επανεκκίνηση» του Alter. Ο εκδότης και επιχειρηματίες εξασφάλισε τη σύμφωνη γνώμη περίπου 250 εργαζομένων οι οποίοι παραχωρούν στη διοίκηση το δικαίωμα επαναλειτουργίας του καναλιού, δίχως να έχουν ικανοποιηθεί οι προηγούμενες απαιτήσεις τους. Συνολικά στο σταθμό εργάζονταν περίπου 700 εργαζόμενοι.

Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε μετά τη συνέλευσης των εργαζομένων (δημοσιογράφων κι άλλων στα γραφεία της, να προσφύγει στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) αλλά και στο Υπουργείο Εργασίας όπου θα εκθέσουν τα επιχειρήματα τους, καθώς η τηλεοπτική εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα. Η άποψη των νομικών της ΕΣΗΕΑ είναι πως το Alter δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει ξανά όσο είναι σε εκκρεμότητα οι απαιτήσεις των τραπεζών, παράλληλα με τα ασφαλιστικά μέτρα στα οποία έχουν προβεί εργαζόμενοι και προμηθευτές και τις σχετικές προσωρινές διαταγές που έχουν εκδοθεί από τα δικαστήρια. Επίσης οι νομικοί της ένωσης συντακτών εκτιμούνπως δεν μπορεί να μεταβιβαστεί η άδεια σε άλλη εταιρεία, διότι πρέπει να προηγηθεί έγκριση από το ΕΣΡ, συνεπώς εκτιμούν πως είναι δύσκολο να εκπέμψει ξανά σήμα το κανάλι.

Οι αιτιάσεις αυτές μπορεί να ισχύουν, από την άλλη όμως η εμπειρία από το νομικό καθεστώς της ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα, είναι πως «όλα επιτρέπονται και όλα απαγορεύονται». Και πως όποιος έχει τη δυνατότητα να έχει ρεύμα και να μεταδίδει πρόγραμμα το πράττει, καθώς στα media επικρατεί εκείνος που έχει την ισχύ.

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/2012/11/alter_14.html#more

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

Η “Εφημερίδα των Συντακτών” με 25.810 το Σάββατο

Το κοινό του Σαββάτου “χτύπησε” η “Εφημερίδα των Συντακτών”. Το περασμένο Σάββατο 10 Νοεμβρίου η εφημερίδα βρέθηκε στη δεύτερη θέση με πωλήσεις 25.810 φύλλων, έναντι 43.870 των “Νέων Σαββατοκύριακο” και 17.390 του “Έθνους”.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Η “6 Μέρες” με 14.100 φύλλα την πρώτη μέρα κυκλοφορία της

Στην τρίτη θέση βρέθηκε την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας της η εφημερίδα “6 μέρες” του Αντώνη Δελλατόλα, πουλώντας 14.100 φύλλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου. Πρώτα ήταν τα “Νέα” με 28.520 φύλλα (-2.170), και στη δεύτερη θέση το “‘Εθνος” με 20.780 (-5.230). Τέταρτη η “Espresso” με 12.310 (-2.350) κι ακολουθούν ο “Ελεύθερος Τύπος” με 11.680 (-6.020) και με 11.480 (-14.530) η “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

ΑΠΟΨΗ

H κατάργηση αγγελιοσήμου καταργεί τον συνδικαλισμό στα ΜΜΕ
Το τέλος της «δημοσιογραφίας» έτσι όπως την ξέραμε και του «συνδικαλισμού» της
(αναδημοσίευση από antinews)

Αυτή την περίοδο, σε συνθήκες βαθιάς κρίσης, προκαλεί έκπληξη ότι εκδίδονται η μια μετά την άλλη, εφημερίδες. Όλες είναι χαμηλού κόστους, με μισθούς περί τα 800 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση, και με «μπλοκάκια». Στη συντριπτική πλειοψηφία τους, αν δεν είναι αδιάφορες, είναι «μια από τα ίδια». Όχι βέβαια, ότι τα παλαιότερα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα. Η δημοσιογραφία βρίσκεται στο ναδίρ και ο εκδοτικός χώρος τύποις υφίσταται. Καταρρέει αλματωδώς. Κάποιοι λοιπόν, ευελπιστούν, άλλοι βάσιμα κι’ άλλοι όχι, ότι εάν πλασαριστούν σήμερα ως «νέο προϊόν», μπορεί να μείνουν στο νέο, υπό διαμόρφωση σκηνικό. Ορισμένοι μάλιστα κάνουν όνειρα ότι αύριο θα είναι τα «νέα αφεντικά».

Ως γνωστόν, η ιστορία και η κοινωνία, όπως εξάλλου και η φύση, δεν αγαπούν το κενό. Έτσι, είναι βέβαιον ότι, αργά ή γρήγορα, το κενό που θα δημιουργηθεί, θα καλυφθεί.

Το βασανιστικό ερώτημα είναι εάν αυτό θα το κάνουν εκείνοι ακριβώς οι διαπλεκόμενοι εκδότες και επιχειρηματίες, μαζί με τους δημοσιογραφικούς ακριβοπληρωμένους «αστέρες» τους, που δημιούργησαν τη φούσκα των ΜΜΕ, και τώρα πια έσκασε, ή θα υπάρξουν νέες, ανεξάρτητες, ουσιαστικές δημοσιογραφικές πρωτοβουλίες στην υπηρεσία της πραγματικής ενημέρωσης που θα ανοίξουν ένα νέο κύκλο στα ΜΜΕ.Δυστυχώς, έως τώρα οι πρώτοι είναι που έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, μαζί με τις «ορντινάτσες» τους.

Η ταφόπλακα των δημοσιογράφων

Ο θάνατος της έως σήμερα δημοσιογραφίας έχει επέλθει εδώ και χρόνια. Η ληξιαρχική πράξη θανάτου της όμως, υπογράφτηκε με τα νέα μέτρα, και σύντομα θα γίνει πράξη, όταν κοπεί το «αγγελιόσημο». Δηλαδή, η εισφορά μέσω της διαφήμισης στα ασφαλιστικά Ταμεία των δημοσιογράφων και των υπόλοιπων εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα Ταμεία τους ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ, θα περάσουν στον ΕΟΠΠΥ. Κάτι που, κατά εκτιμήσεις, αναμένεται να γίνει τους πρώτους μήνες του 2013. Αυτό, με τη σειρά του, θα σηματοδοτήσει κατακλυσμιαίες αλλαγές. Και το σημαντικότερο: Το συνδικάτο των δημοσιογράφων, η ΕΣΗΕΑ, θα «καταστραφεί» ως τέτοιο που είναι σήμερα. Κι’ αυτό, διότι η εγγραφή του εκεί, δεν θα συνδέεται πλέον με την Ασφάλιση και την Υγειονομική περίθαλψη του εργαζόμενου.

Είναι πασιφανές λοιπόν, ότι αποδομούνται σχεδόν ταυτόχρονα οι δύο βασικοί πυλώνες, πάνω στους οποίους στηρίχτηκε ο κλάδος: Ο Ασφαλιστικός (άρα και η ασφάλεια που παρείχε στους εργαζόμενους ή τουλάχιστον στους περισσότερους εξ’ αυτών) και ο Συνδικαλιστικός. Όσο αρνητική κι’ αν είναι αυτή η εξέλιξη για εργαζόμενους που πλήρωναν επί δεκαετίες το αυτοδιοικούμενο Ταμείο τους, και χάνουν τις πράγματι καλές παροχές τους, υπάρχει και κάτι θετικό: θα γίνουν επιτέλους συνδικάτο, όπως όλα στην Ευρώπη.

Θα πάψουν να είναι συντεχνία (ούτως ή άλλως αυτή δεν υπάρχει πια) και θα ξαναστηθεί από την αρχή στη βάση της διεκδίκησης των εργασιακών δικαιωμάτων. Ούτως ή άλλως σήμερα, στην ΕΣΗΕΑ κυριαρχούν δύο στρατόπεδα: Από τη μια το εργοδοτικό, και από την άλλη το ακτιβιστικό. Θα περάσει καιρός βέβαια, και πολύ δύσκολες φάσεις, αλλά εδώ είναι το πεδίον δόξης λαμπρόν. Στο κάτω κάτω της γραφής, καμία κατάκτηση δεν έχει χαριστεί στο εργατικό κίνημα.

Η χαρά των εκδοτών

Οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ βέβαια, τρίβουν τα χέρια τους με αυτή την κατάσταση. Το γεγονός ότι σήμερα υπάρχουν 2.000 άνεργοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, τους λύνει τα χέρια για να ρίξουν τους μισθούς στα Τάρταρα και να καταργήσουν τη μισθωτή εργασία.

Στην πραγματικότητα, οι ίδιοι, όπως προκύπτει από τις συζητήσεις συνδικάτων και εργοδοτών, θέλουν, όχι μόνον να καταργηθεί η ασφαλιστική εισφορά που πρέπει να αποδίδουν από το Αγγελιόσημο, ώστε να εισπράττουν περισσότερα έσοδα από τη διαφήμιση, αλλά και να μην πληρώνουν καθόλου ασφαλιστικές εισφορές.

Επίσης, να επιβάλλουν «ευέλικτες» μορφές εργασίας. Κοντολογίς, ολοκληρωτική κατάργηση της μισθωτής εργασίας στη δημοσιογραφία, και μονά ζυγά δικά τους. Αυτό είναι το όραμά τους. Να σημειωθεί πως οι περισσότεροι από αυτούς παρακρατούν το Αγγελιόσημο, το οποίο πολύ πιθανώς κάποιοι έχουν τοποθετήσει σε λογαριασμούς τους, σε Ελβετικές Τράπεζες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, κ.Τσουπαρόπουλο, που κατά πληροφορίες μίλησε σε πρόσφατη συνδικαλιστική σύσκεψη στην ΕΣΗΕΑ, το Ασφαλιστικό Ταμείο είχε προτείνει, με μελέτη μάλιστα που είχε εκπονήσει πέρυσι ο νυν υπουργός Οικονομικών κ.Στουρνάρας, ως πρόεδρος του ΙΟΒΕ τότε, να επενδύσει τμήμα των αποθεματικών του Ταμείου σε μεγάλα ΜΜΕ, τα οποία δήλωναν ότι είχαν οικονομικό πρόβλημα. Και, άρα, να γίνει το Ταμείο μέτοχος σε αυτά.

Οι ιδιοκτήτες βέβαια, απέρριψαν κατηγορηματικά την πρόταση, αφού, όπως έλεγαν τα μέτρα που θα ακολουθούσαν, τους βόλευαν για να προχωρήσουν σε απολύσεις και να ρίξουν τους μισθούς. Από την «διαπραγμάτευση» όμως, προέκυψε και κάτι άλλο πολύ ενδιαφέρον: Σχεδόν όλοι τους είχαν πάρει Τραπεζικά δάνεια για την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους, αλλά ουδέποτε αυτά έπεσαν στις εκδοτικές εταιρείες. Προφανέστατα έγιναν βίλες, είναι σε κάποιες offshore, ή στην Ελβετία.

Τέλος εποχής

Έλα όμως, που η πραγματική, αποκαλυπτική και ερευνητική δημοσιογραφία, είναι ακριβό πράγμα. Πως θα φτιάξουν λοιπόν, τη «νέα δημοσιογραφία» οι παλαιοί ή οι νεοπαγείς εκδότες, με μισθούς πείνας; Τις συνταγές τους, τις ξέρουμε. Είναι το αποτυχημένο μοντέλο των περασμένων ετών, του life style, των DVD, του «αίμα και σπέρμα», και γενικά του απόλυτου «τίποτα».

Αυτοί είναι που θα κάνουν την αλλαγή; Αυτοί, που ακόμα και σήμερα, οπότε πεθαίνει η Ελλάδα, εξακολουθούν να θέλουν να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις, αυτοί που λειτουργούν ως «κουκουλοφόροι της Τρόϊκα», θα συνεχίσουν να κρατούν στα χέρια τους το όπλο της ενημέρωσης του λαού; Αν δεν συντριβεί η διαπλοκή ΜΜΕ-Πολιτικής-Επιχειρηματιών, η ενημέρωση του λαού είναι καταδικασμένη. Το ίδιο και τα διαδικτυακά ΜΜΕ.

Στο μεταξύ, παρά την βαθιά και πολύπλευρη κρίση στα ΜΜΕ, συνεχίζουν να εκδίδονται και νέες εφημερίδες. Ως γνωστόν, σχεδιάζεται να βγει και πάλι η Ελευθεροτυπία, έχει ήδη κυκλοφορήσει η «Εφημερίδα των Συντακτών» από παλιούς δημοσιογράφους της Ελευθεροτυπίας (περί τις 15.000 κυκλοφορία), έβγαλε μια εφημερίδα ο Δελατόλλας, σχεδιάζεται να βγει άλλη μια έως το τέλος του έτους, ακούγεται ότι μπορεί να ξαναλειτουργήσει το Alter του Γιαννίκου, κ.ο.κ.

Σε συνθήκες που η «αγορά» είναι εντελώς «στεγνή», ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι περισσότεροι από τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τις Τράπεζες, απορίας άξιον είναι πως ανοίγουν νέες εφημερίδες.

Είναι σίγουρο ότι κάποιοι από αυτούς έχουν χρήματα, και τα ρίχνουν στα νέα έντυπα. Όχι βέβαια, ότι όλα από τα πρωτοεμφανιζόμενα έχουν οικονομικά αποθέματα. Να σημειωθεί πάντως, ότι πλέον συνηθισμένη πρακτική στην «πιάτσα», είναι να προπληρώνεται για κάποιο σημαντικό χρονικό διάστημα το χαρτί των εντύπων. Πως άραγε, όλα τα καταχρεωμένα ΜΜΕ, αλλά και πολλά νέα, καταφέρνουν να τα βγάζουν πέρα;

Le canard

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/11/h.html#more

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Έκτακτη γενική συνέλευση για τη συμμετοχή Λυμπέρη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τεχνικών Εκδόσεων

Η εταιρία ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ, σε συνέχεια της από 09.11.2012 ανακοίνωσης με αναφορά σε τυχόν επιπτώσεις στην διοίκηση και λειτουργία της Εταιρίας από την φερόμενη «οριστική διακοπή λειτουργείας» της “Εκδόσεις Λυμπέρη Α.Ε.”, μετόχου της Εταιρίας μας με ποσοστό 33,33%, ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο στην από 13.11.2012 συνεδρίασή του αποφάσισε την σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων με θέματα

α) Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταρίας και

β) Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκαλέσει εντός των επομένων ημερών σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση τους μετόχους της εταιρίας δημοσιεύοντας όπως ο νόμος ορίζει την σχετική πρόσκληση.

Διακήρυξη της επιτροπής φύλου της ΔΟΔ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

Στο πλαίσιο της διημερίδας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) που πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2012 στην Αθήνα με θέμα: «Ισότητα των φύλων σε σωματεία δημοσιογράφων-αντιμετωπίζοντας την οικονομική κρίση και την χειραφέτηση των γυναικών», έγινε συνάντηση της επιτροπής φύλου η οποία εξέδωσε την ακόλουθη διακήρυξη.

Declaration

We, the IFJ Gender Council representing the voice of female journalists from around the globe, meeting in Athens on November12th 2012, would like to send a message of solidarity to all trade unionists in Greece.

We stand in solidarity against the injustices imposed by the crisis and we empathize in particular with the extremely unfair impact of this situation on woman. Which has also seen more and more victims of family violence due to the rise of unemployment and poverty.

Our colleagues representing the Panhellenic Federation of Journalists’ Unions and its five member unions have kept us informed of the rapidly rising rates of unemployment of woman, the terrible effect on temporary and casual female workers, who often work without medical insurance, and declining number of woman in decision making positions.

We stand in solidarity,
The IFJ Gender Council

Ακολουθεί ελληνική μετάφραση

Διακήρυξη

Εμείς, το συμβούλιο ισότητας των φύλων εκπροσωπώντας τη φωνή των γυναικών δημοσιογράφων ανά την υφήλιο, μέσα από τη συνάντησή μας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 12 Νοεμβρίου 2012, θέλουμε να στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης σε όλα τα μέλη όλων των Συνδικάτων στην Ελλάδα.

Στεκόμαστε με αλληλεγγύη κατά των αδικιών, που είναι αποτέλεσμα της κρίσης και συμπάσχουμε ιδιαίτερα για το αρνητικό αντίκτυπο προς τις γυναίκες, οι οποίες γίνονται ολοένα και περισσότερο θύματα οικογενειακής βίας λόγω της αύξησης της ανεργίας και της φτώχειας.

Οι συνάδελφοί μας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) και οι πέντε Ενώσεις μέλη της, μας ενημέρωσαν για τη συνεχή αύξηση της ανεργίας στις γυναίκες, τις τραγικές επιπτώσεις στην επισφαλή και περιστασιακή γυναικεία εργασία, οι οποίες συχνά εργάζονται χωρίς ασφάλεια υγείας και φυσικά τον όλο και περισσότερο μειωμένο αριθμό γυναικών σε θέσεις ισχύος.

Με συναδελφική αλληλεγγύη,
IFJ Gender Council

Η ΕΣΗΕΑ για τον Δημήτρη Ρίζο

Νέο τελεσίγραφο έστειλε η ΕΣΗΕΑ στον εκδότη-διευθυντή της εφημερίδας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ» Δημήτρη Ρίζο.

Οι εργαζόμενοι, που αντιμετωπίζουν την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας, έχουν να πληρωθούν τέσσερις μήνες… Η ΕΣΗΕΑ σε επιστολή της στον Δ. Ρίζο αναφέρει:

«Κύριε Ρίζο,
Παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις σας δεν έχετε ακόμη ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις σας προς τους συναδέλφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ», που εκδίδετε, οδηγώντας τους σε αδιέξοδο.

Ήδη, η οφειλή σας προς τους δημοσιογράφους, λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών τους, ανέρχεται σε μισθούς τεσσάρων μηνών!

Για το λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, εξαντλώντας κάθε όριο καλής πίστης και υπομονής, σας καλεί να καταβάλλετε τις δεδουλευμένες αποδοχές των συναδέλφων ως εξής:..

-μέχρι τις 22/11/2012 για το μήνα Ιούλιο
-μέχρι τις 6/12/2012 για το μήνα Αύγουστο και
-μέχρι τις 8/1/2013 για το μήνα Σεπτέμβριο Αναμένουμε να ανταποκριθείτε πλήρως στο χρονοδιάγραμμα αυτό.

Διαφορετικά, είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε αμέσως σε απεργιακές κινητοποιήσεις».

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/11/k.html

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.