Τουρκία: Σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας Ταξίμ

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Επεισόδια άρχισαν στην Κωνσταντινούπολη, στην πλατεία Ταξιμ, το πρωί της Τρίτης,  όταν αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να εκκενώσουν την πλατεία Ταξίμ από τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς. 

Στην πλατεία βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απομακρύνουν τα οδοφράγματα που έχουν τοποθετήσει οι διαδηλωτές στην περιοχή γύρω από την πλατεία, ενώ κάνουν χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρων νερού κατά των συγκεντρωμένων διαδηλωτών, οι οποίοι απαντούν με ρίψεις «μολότοφ» κατά των τεθωρακισμένων αστυνομικών οχημάτων.

Η επέμβαση το πρωί της Τρίτης σηματοδοτεί την πρώτη επιστροφή της αστυνομίας στην πλατεία μετά από την απόσυρσή της την προηγούμενη εβδομάδα -και συμπίπτει με την προειδοποίηση του Ερντογάν πως δεν θα ανεχτεί «παράνομες διαδηλώσεις» μαζί με το κάλεσμά του σε διάλογο με τους διαδηλωτές.

Δακρυγόνα σε συγκέντρωση διαδηλωτών και στην Αγκυρα

Χρήση δακρυγόνων έκανε η τουρκική αστυνομία αργά τη Δευτέρα το βράδυ για να διαλύσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο κέντρο της Άγκυρας, και ενώ συμπληρώνεται η ενδέκατη ημέρα του μεγάλου κινήματος διαμαρτυρίας εναντίον της συντηρητικής ισλαμικής κυβέρνησης.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν στην περιοχή κοντά στη λεωφόρο Τουναλί Χιλμί, μια αναβαθμισμένη περιοχή της τουρκικής πρωτεύουσας, η οποία ήταν κλειστή από τα οδοφράγματα που έστησαν οι διαδηλωτές.

Η περιοχή που σύμφωνα με μαρτυρίες είχε σε μεγάλο βαθμό μείνει ανεπηρέαστη από τις συγκρούσεις που χαρακτηρίζουν τις νύχτες της Άγκυρας από της 30η Μαΐου και μετά, δέχτηκε μεγάλο όγκο δακρυγόνων, αναγκάζοντας τους εστιάτορες να κλείσουν τα καταστήματα τους και τους πελάτες τους να τρέχουν για να αποφύγουν τα χημικά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.