Λαφαζάνης στο CNBC: Επιστροφή στη δραχμή εάν είναι απαραίτητο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ως «Μαρξιστή που ηγείται νέου κόμματος με προτεραιότητα να εκτροχιάσει το πρόγραμμα λιτότητας», παρουσιάζει το αμερικανικό δίκτυο CNBC τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του την «αποκλειστική συνέντευξη» του ηγέτη της Λαϊκής Ενότητας στον ομογενή δημοσιογράφο του δικτύου Παναγιώτη Κουκάκη.

«Ο Αλέξης Τσίπρας εγκατέλειψε όλες τις ουσιαστικές και θεμελιώδεις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αποδέχθηκε τη δανειακή σύμβαση που περιλαμβάνει καταστροφικές πολιτικές – συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις -, είναι το τελικό χτύπημα στην ελληνική οικονομία», τονίζει στο CNBC ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και προσθέτει ότι «εάν είναι απαραίτητο για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, δεν θα διστάσουμε να αποχωρήσουμε από την Ευρωζώνη και να επανέλθουμε σε εθνικό νόμισμα. Δεν νομίζω ότι αυτές οι ενέργειες θα είναι κόλαση για την Ελλάδα, όπως διατείνονται οι προπαγανδιστές της Ευρωζώνης».

Όπως σχολιάζει το CNBC, «μετά τις εκλογές ο Λαφαζάνης αναμένεται να είναι ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων, αφού θα είναι ο πιο σκληρός επικριτής του προγράμματος λιτότητας, ειδικά εάν το κόμμα του εξασφαλίσει την τρίτη θέση».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.