Αγγέλων Βήμα: ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΑΛΑΤΕΣ;;;

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ένα γαλατικό χωριό στα χρόνια της  αναγέννησης. Εδώ, ένας ολόφρεσκος δεκαμελής θίασος ζωντανεύει – με ένα εκρηκτικό πανηγύρι αισθήσεων, μουσικής, χορού και τραγουδιού –  γαλλικές αναγεννησιακές φάρσες ανωνύμων που γράφτηκαν από τα τέλη του 15ου  μέχρι τις αρχές του 16ου αιώνα, οι οποίες παρουσιάζονται  για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση.

Ιστορίες κεφάτες, σκαμπρόζικες, βλάσφημες με θέμα τους την αιώνια μάχη των φύλων στην πιο κεφάτη, αστεία και ακραία αποθέωσή της. Όλα αυτά σε ένα ανατρεπτικό ανέβασμα με στοιχεία σλάπστικ βωβού κινηματογράφου και Κομέντια Ντελ Άρτε από τον Μιχάλη Καλαμπόκη.

Το γαλατικό χωριό που συναντούμε σε αυτή την παράσταση έχει τον παπά του, τον δικαστή του, τον δικολάβο του, τον γόη του, τον χαζούλη του, τον ψευτο- εκπρόσωπο του Πάπα που μοιράζει συγχωροχάρτια και ευλογίες με το αζημίωτο, τον αρσενικό πληθυσμό του κάθε ηλικίας και επαγγέλματος, μα, πάνω-από όλα, τις γυναίκες του: σέξυ, ναζιάρες, ψεύτρες, καμωματούδες, καταφερτζούδες, πιστές, άπιστες, κουτσομπόλες, φαρμακόγλωσσες. Γυναίκες με γλώσσα ροδάνι, με μυαλό ξουράφι, με τα «μπαούλα» τους γεμάτα τερτίπια και τεχνάσματα, ξέχειλα από  παγίδες, πάντα με θύματα  τους ταλαίπωρους άντρες του χωριού, όσο ψηλά ή όσο χαμηλά κι αν βρίσκονται. Τους άντρες που  πέφτουν στις φάκες που τούς στήνουν και πληρώνουν ακριβά την ερωτική τους λαχτάρα για εκείνες χωρίς ποτέ να πάψουν να τις αγαπούν.

Οπότε, η ερώτηση δικαιολογημένη: Είναι Τρελοί Αυτοί οι Γαλάτες;;;;;

 

Συντελεστές

Τίτλος παράστασης: Είναι τρελοί αυτοί οι Γαλάτες;;;

Επιλογή, σύνδεση κειμένων-Ελεύθερη απόδοση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Καλαμπόκης

Μουσική: Αντώνης Καραθανασόπουλος

Σκηνικά-Κοστούμια : F & F

Βοηθός σκηνοθέτη : Αναστασία Τσούτση

Στην παράσταση παίρνουν μέρος και σπουδαστές της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Κάλβου-Καλαμπόκη «Αθηναϊκή Σκηνή»

Παίζουν οι:

Θωμάς Πανδής, Μάριον Τσιτσέκα, Μαίρη Χάγια, Σταύρος Τσιτσόπουλος, Νάνσυ Ρηγοπούλου, Αναστασία Τσούτση, Λυκούργος Μπάδρας, Γιάννης Ντάσιος, Χάρης Λεοντσίνι, Δημήτρης Μακρής

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων από 16 Οκτωβρίου 2015,

κάθε Παρασκευή στις 19.15

κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.00

Υπάρχει δυνατότητα κλεισίματος παραστάσεων και σε μέρες και ώρες εκτός των παραπάνω μετά από συνεννόηση στο τηλ. 210-5242211 ή -213

Θέατρο Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Στάση Μετρό Ομόνοια

Τηλ. 210 52 42 211 και 213

Διάρκεια 90 λεπτά

τιμές 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό και άνω των 65), 5 ευρώ άνεργοι

{youtube}v=5m2I3VhB3tg{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.